(~215 B)
Wij gingen naar World of Dinos!

Wij gingen naar World of Dinos!

Afgelopen zonder waren we uitgenodigd voor World of Dinos in de Jaarbeurs in Utrecht. Omdat ik vijf kaarten kreeg hebben we als verrassing ook het zoontje van Anke mee gevraagd. Om 09.00 haalden we hem op en om 09.45 uur stonden we geparkeerd en wel voor de ingang van hal nummer 10. Tijd om de dino’s in het echt te bewonderen!

World of Dinos

World of Dinos bestaat uit meer dan tachtig levensechte, bewegende dino’s die op ware grootte tentoongesteld zijn in decors die passen bij hun natuurlijke leefomgeving. Sommige dino’s zijn uitvergroot omdat ze in het echt heel klein waren. De ruimte is donker en door de gekleurde lampen en de brulgeluiden, is het een hele happening. Naast een paar ruimtes vol met dino’s is er aan het einde nog een hal waar je een dinorit kunt maken, in de dinoscoop een filmpje kunt kijken, in de zandbak kunt graven naar botten, met een vr-bril een avontuur kunt beleven en waar je ook nog in de dinoshop iets leuks kunt shoppen. We waren rond 10.00 uur binnen en om 12.45 uur bij de auto. Er wordt gezegd dat je er ongeveer anderhalf a twee uur loopt en daar ben ik het wel mee eens. Wij zijn iets langer blijven hangen bij de zandbak omdat de kinderen dat echt de bom vonden. Geef ze zand en een schep en ze kunnen zich lang vermaken.

Even schrikken

Bij de ingang van World of Dinos staat, vanzelfsprekend, een bewegende en brullende dino. Ik moet eerlijk zeggen dat de jongens dat heel erg spannend vonden en toch wel achteruit deinsten. Misschien omdat het zo uit het niets kwam nadat we door de lange gang waren gelopen. Ze moesten ook gewoon even wennen aan het feit dat we er echt waren. In de auto merkten we ook dat de twee jongsten -Maddox is net 3 en Seb is 3.5- het behoorlijk spannend vonden. ‘Zijn ze echt niet echt?’, ‘Maken ze harde geluiden?’, ‘Ze kunnen me niet opeten, hè?’ Skyler deed zich wat groter voor, maar ook hij vond het enorm spannend. Niet zo gek, want ze wisten niet wat er komen ging. Maar nadat we door de enge dino waren verwelkomd en binnen waren, was na twee minuten het ijs gebroken. De ogen wenden aan het licht, de oren herkenden het geluid en de jongens wisten zeker dat de dino’s nep waren. Ons avontuur kon beginnen!

Voor jong en oud op verschillende manieren

Maddox en Seb zijn nog best klein en kunnen geen bordjes lezen. Zij waren vooral de dino’s aan het kijken en renden snel naar de volgende als ze een meer indrukwekkende dino tegenkwamen. Skyler probeerde de namen wel te lezen, maar vond dat best lastig. Als je echt alles optimaal wil doen, inclusief de speurtocht en de borden lezen, is het het meest leuk voor kinderen vanaf een jaar of acht die al echt geïnteresseerd zijn in dit soort dingen. Desalniettemin is het ook zéker leuk voor jongere kinderen; dan moet je er gewoon een iets andere invulling aan geven. Langs de dino’s lopen, een beetje zelf vertellen over de leefomgeving, af en toe even optillen zodat ze oog in oog staan. Overal staan hekken en zijn er touwen geplaatst voor de dino’s, maar alle kinderen kunnen het goed zien; van kleine kinderen in een buggy tot aan grotere kids.

Afwisseling

World of Dinos is de grootste dino expo van Europa en er zijn dus ook een aantal hallen vol met dino’s. Skyler bleef netjes langs de dino’s lopen en vond alles interessant; de peuters verloren na twee hallen wel een beetje hun aandacht. We zijn dus halverwege even gestopt en hebben in een hoek wat gedronken en wat snacks gegeten. Daarna waren ze er wel weer. Tussendoor zijn we ook nog naar de tekentafel gelopen, waar leuke kleurplaten liggen. Deze afwisseling deed het bij ons erg goed. En de laatste hal, waar dus de zandbak was, vonden ze waanzinnig. Ze waren aan het inzakken en we wilden al richting de auto, maar deze hal heeft ervoor gezorgd dat we er nog een uur zijn gebleven. Het ritje op de dino betaal je los (2 euro) maar dat was echt een hoogtepunt van de dag), evenals de zandbak (die gewoon toegankelijk is zonder bijbetalen). Aan het eind mochten de jongens iets in de dinoshop uitkiezen. Skyler en Seb gingen voor een dinoknuffel; Maddox mocht twee dinofiguren uitkiezen om mee te spelen.

Corona maatregelen

Nog even over de Corona maatregelen want natuurlijk moet ook World of Dinos zich aan de regels houden. Online koop je je ticket en dan kies je voor een tijdslot. Dit tijdslot betekent dat je welkom bent op dat moment. De gemiddelde tijd die je daar loopt is anderhalf a twee uur, maar het is zeker toegestaan om langer te blijven als jullie het zo leuk vinden. Overal zijn stickers en strepen op de grond aangebracht zodat je goed kunt zien of je anderhalve meter afstand houdt. Wij waren er om 09.45 uur en we waren er toen misschien met drie andere gezinnen. Het was zo heerlijk rustig! Op het einde merkten we wel dat het iets drukker werd, maar nog steeds was afstand houden heel erg goed te doen. Om je een idee te geven: we moesten parkeren op P1 en normaal is dit parkeerterrein afgeladen tijdens dit soort grote evenementen. Nu was nog niet eens een vierde van de plekken gevuld met auto’s.

Prijs en prikkels

World of Dinos kost 19,50 voor volwassenen en 17,50 voor kinderen vanaf drie jaar. Kinderen tot en met 2 zijn gratis. Het tijdslot dat je reserveert is een half uur en daartussen ben je welkom. Hoe lang je voor de rest blijft is aan jou. De jongens hebben onwijs genoten en zowel Skyler als Maddox en Seb waren heel erg onder de indruk. Heel eerlijk? Ik vond het zelf wel wat intens; het donker, de geluiden, de lampen, de indrukken. Hou daar rekening mee als je heel gevoelige kinderen hebt. De ruimtes zijn donker en er wordt gebruik gemaakt van gekleurde lampen om de dino’s op te lichten. Ook staan er dus overal kleine boxen waar de geluiden uit komen. Onze kinderen hadden er uiteindelijk geen last van en nadat ze gewend waren hadden ze een heerlijke ochtend!

World of Dinos is de hele zomervakantie, van 4 juli tot en met 30 augustus, te zien in de Jaarbeurs in Utrecht.

Kijk hier voor meer informatie.

Delen:
Secured By miniOrange