(~215 B)

SpeelgoedSpeelgoed

25 x leuke feitjes over mijn leven vroeger

25 x leuke feitjes over mijn leven vroeger

Afgelopen maart ben ik alweer 33 jaar geworden en daarvan ben ik zo’n 15 jaar daarvan online te vinden. Al die jaren heb ik een hoop gedeeld en jullie hebben me zien opgroeien van een jong meisje dat net had besloten om met de Pabo te stoppen en aan het MIM te beginnen, tot een volwassen vrouw met een verloofde, twee kinderen en een huis in Aalsmeer. De jaren daarvoor spendeerde ik in Hoorn, met mijn ouders en bijna vier jaar jongere broertje. Een leven die ik eigenlijk nooit echt gedeeld heb en waar ik vandaag eens wat leuke feiten over op een rij wil zetten. Want wie was die jongere Shir nu eigenlijk?

1. Mijn basisschool was een Montessorischool en dat vond ik fantastisch. Ik heb daar een geweldige en fijne tijd gehad. In de bovenbouw heb ik drie jaar les gekregen van meester Bert en ik vind dat er veel meer meesters op school moeten komen.

2. Mijn vader heeft altijd gewerkt in de verwarmingen. Ketels maken, zorgen voor warm water, radiatoren ophangen. Ik noem een ketel nog steeds een radiator en andersom, maar stel hem een vraag over een warmtepomp, een Vasco radiator of welke draad of kraan er goed of fout zit, en hij heeft het antwoord voor je. Inmiddels doet ‘ie het niet meer, maar ik ken hem eigenlijk niet anders dan als verwarmingsmonteur.

3. Mijn moeder was altijd thuis als wij uit school kwamen en dat vond ik altijd een fijn geweten. Werken deed ze dan in de ochtend als wij op school zaten; zij maakte altijd schoon bij andere mensen thuis. En nog steeds, trouwens.

4. Mijn favoriete prakje warm eten van mijn moeder was (en is!) witlof met groentesaus, gekookt aardappelen en een gehaktbal. Oef, het water loopt me echt in de mond. Ik kan het zelf echt niet zo lekker maken en heb ook geen witlof-liefhebbers hier in huis maar toen we een paar jaar geleden bij mijn ouders sliepen vanwege onze verhuizing, vroeg ik direct om de witlof. Heerlijk!

5. Ik heb warme herinneringen aan de tijd dat ik een scooter had en ik samen met mijn broertje op donderdagavond na het eten naar de stad ging om samen wat te winkelen.

6. Tijdens mijn jeugd stonden we vaak op een camping in Kolhorn en ik ben dan ook bekend met de Kolhornse nachtmarkt, haha. We verbleven daar de zomers, maar ook in de weekenden.

7. Als klein meisje was ik niet zo van het sporten en naast een seizoen op Jazzballet te hebben gezeten, deed ik ook mee met Technika10, waar we dan met een groep meiden allemaal technische dingen gingen maken.

8. Een zomer heb ik samen met mijn broertje bijbelles gevolgd omdat we dat graag wilden. Ondanks dat we niet gelovig zijn hadden we de tijd van ons leven en genoten we hier enorm van.

9. De eerste keer dat ik ging vliegen, was ik 12 en ging onze reis naar Portugal. Hier hadden we een heerlijk appartement en genoten we heel erg van de omgeving. Hiervoor gingen we altijd met de caravan weg, naar binnen- en buitenland.

10. Ik had een navelpiercing in groep 8, gekregen voor mijn verjaardag van mijn mega makkelijke ouders, en weet nog dat ik na het prikken een gymles had en tegen de meester moest zeggen dat ik niet op mijn buik kon liggen vanwege de piercing. Niemand die me geloofde, tot ik mijn shirt omhoog deed en het liet zien, haha.

11. Net zoals nu hield ik er toen ook niet van om in de belangstelling te staan en tijdens de musical in groep 8 koos ik voor de rol waarin ik het minst hoefde te praten. Ik werd uiteindelijk een moeder achter de strijkplank met -volgens mij- twee woorden praten. Zelfs daar was ik bloednerveus voor.

12. Na schooltijd was ik veel thuis, maar ook vaak bij Kitty te vinden, de vriendin van mijn moeder. We gingen altijd knutselen samen en negen van de tien keer kwam de pergamano tevoorschijn.

13. Ik mocht altijd meekijken met As The World Turns en samen met mijn moeder genoot ik van de verhaallijnen tussensen Carly, Jack, Lily en Damian.

14. Zowel op de basisschool als in het begin van de middelbare school was ik niet met jongens bezig. Mijn eerste zoen kwam dan ook van Raymond, waar ik nu na 17 jaar nog steeds mee ben.

15. Ik heb op de basisschool twee goede vriendinnen gehad, waarvan er een mijn nichtje was waar ik maar een maand mee scheelde. We zaten op dezelfde school, in dezelfde klas en trokken veel met elkaar op. Helaas zijn de familiebanden in onze familie niet zo close (en dat is nog zacht uitgedrukt) en is het contact verwaterd toen we allebei naar een andere middelbare school gingen. Mijn andere vriendin zie ik af en toe nog op social media voorbij komen maar heb ik ook nooit meer gezien. Van de basisschool en middelbare school zie en spreek ik niemand meer.

16. Ik heb mijn broertje eens zo hard geslagen met een vliegenmepper, dat hij wekenlang de afdruk op zijn buik had staan.

17. Met make-up heb ik nooit zoveel gehad. De eerste keer dat ik mascara droeg was ik 15.

18. Met gym heb ik altijd geprobeerd om zo min mogelijk op te vallen en door op moeilijke momenten snel te doen alsof ik naar het toilet moest. Hierdoor heb ik de koprol altijd kunnen vermijden en dat kan ik dus nog steeds niet, haha.

19. Op zaterdag was het altijd brooddag bij ons thuis. We hadden geen vaste dagen voor ander eten, maar op zaterdagavond lag er niks anders op tafel dan brood, vleeswaren en zoetigheid. Vond ik altijd prima want ik vind brood nog steeds een prima avondmaal. Maar als ik mocht kiezen, had ik liever witlof.

20. Op de middelbare school was ik altijd degene die haar hand opstak om het klassenboek rond te dragen het hele schooljaar. Iedereen vond dat een vreselijke taak en ik snapte niet waarom.

21. In de eerste 16 jaar van mijn leven ben ik zes keer verhuisd. Wel allemaal binnen Hoorn.

22. Ik was fan van de Spice Girls en liep ook op de hoge plateauzolen. Ik weet nog hoe dolgelukkig ik was met mijn witte exemplaren.

23. Toen ik 14 werd kreeg ik een wenkbrauwpiercing.

24. Mijn eerste baantje was op mijn 15e in de supermarkt, als kantinejuf omdat ik te jong was om in de winkel te verschijnen. Het enige wat ik beneden mocht doen was het koffiezetapparaat voor de klanten schoonmaken. Gelukkig mocht ik richting de kassa’s toen ik 16 werd en dat heb ik, samen met de broodafdeling, met ontzettend veel plezier gedaan. Sterker nog: ik zou het nog steeds heel erg leuk vinden.

25. Ik heb nooit kleedgeld gekregen en vond het altijd prima wat mijn moeder allemaal voor me kocht. Zelfs op de middelbare school was ik er helemaal niet zo mee bezig en viel ik een beetje buiten de boot tussen de coole chicks die er veel te tof uitzagen, lagen make-up droegen en zich tussen de jongens bevonden.

Delen:
Secured By miniOrange