(~215 B)
Wedding update #1: Klein maar fijn

Wedding update #1: Klein maar fijn

Als klein meisje had ik altijd al de wens om te trouwen. Ik weet niet zo goed waar dat vandaan komt. De jurk bleef altijd wel lonken en was voor mij deels de reden waarom ik wilde trouwen, maar ik vind het ook iets heel moois hebben om het samenzijn te verzegelen met een huwelijk. Inmiddels ben ik op het punt dat ik het ook heel erg fijn vind om te trouwen zodat ik dezelfde achternaam als mijn kinderen draag en dat we alles goed geregeld hebben. Ik ben geen type die graag in de schijnwerpers staat en ook Raymond vindt het niet zo nodig om een gigantisch feest met veel mensen te organiseren. Maar we zijn er wel over uit dat we dit jaar ja tegen elkaar gaan zeggen. Die wens komt vooral bij mij vandaan; dit jaar zijn we 20 jaar samen.

20 jaar samen

We zijn al bijna zeven jaar verloofd en eindelijk begint het te kriebelen, haha. Vlak na de verloving werd ik zwanger van Maddox. We zijn ons gaan oriënteren qua locatie en ik ben een jurk wezen passen, maar al gauw kwamen we tot de conclusie dat het niet optimaal was en dat we het niet op deze manier wilden. En dan ben je opeens -poef- zeven jaar verder. De babyperiode, de medische rollercoaster, de slapeloze nachten, de onrust die ik toch wel de afgelopen jaren voelde. Een bruiloft stond even niet op ons prioriteitenlijstje. Maar vorig jaar sprak ik de woorden uit: ‘in 2023 zijn we 20 jaar samen, misschien moeten we kijken of we 1 mei kunnen gaan trouwen, op onze datum!’ Ik kan je nu alvast vertellen dat 1 mei hem niet gaat worden. Later kom ik op de datum terug als we alles officieel hebben gemaakt en onze dierbaren hebben uitgenodigd. Wel kan ik je vertellen dat Raymond en ik enorm op een lijn lagen qua dagplanning en dat we precies weten hoe we het willen. En dat is niet zo groots en juist heel erg relaxt. Toen we op de trouwlocatie waren en de vrouw daar de dagplanning met ons doornam, zei ik al: ‘het wordt gewoon een grote verjaardag met even een officieel moment.’ En dat is precies wat bij ons past. We waren misschien wel het meest relaxte en makkelijke stel dat ze had gesproken, haha.

Dagplanning

De bedoeling is dat de mensen naar de locatie komen, een officiële trouwlocatie waar we dus alles kunnen organiseren. Er zullen daar drankjes en een klein hapje klaarstaan. Vervolgens vindt de officiële ceremonie plaats, gevolgd door een proostmoment en natuurlijk de taart. Daarna hebben we tijd om gezellig te borrelen en te kletsen met onze familie en vrienden. Heerlijk. Er zullen ook een aantal kinderen aanwezig zijn dus we zorgen voor genoeg vertier. Gewoon samenzijn met elkaar, met een klein groepje mensen. Na dit moment gaat de barbecue aan en zorgt de trouwlocatie voor een walking barbecue met genoeg keuze. Vlees, vis, vega, salades. De kids hebben patat met buckets vol met snacks. We willen vooral niet stijf aan een lange tafel met zijn allen en op deze manier behouden we de relaxte sfeer. Na de barbecue sluiten we af met een toetjestafel. In eerste instantie hadden we het over een ijskar maar aangezien ik in een restaurant altijd als eerste de toetjes bekijk, denk ik dat een diversiteit aan toetjes de perfecte manier is om ons feestje af te sluiten.

Geen feestavond

That’s it. Geen feestavond. Geen onderscheid in dag- en avondgasten. Geen openingsdans. Ik wil zelfs geen fotoshoot, maar een fotograaf die ons in het moment gedurende de dag vastlegt. Ik heb me hier een tijdje ongemakkelijk over gevoeld. Want dat hoort toch? Maar ik word daar echt niet blij van en Raymond ook niet. Wel wil ik even kijken hoe we het borrelen en de barbecue iets op kunnen spicen met livemuziek. De trouwlocatie had het over een Spotify-lijst, maar er moet iets gaan gebeuren wat het allemaal iets meer maakt dan een ‘verjaardagsborrel’ met vrienden. Maar wat we nu op papier hebben staan en hebben afgesproken, voelt helemaal als ons. Op de locatie is zowel de mogelijkheid om binnen te trouwen, wat ik ontzettend sfeervol vind, als buiten. Buiten is ook top. We hebben maar een kleine groep mensen dus een combinatie is te veel. Ik denk dat we het gewoon van het weer laten afhangen of het binnen of buiten gaat worden, want dat kunnen we last minute nog beslissen. Zelfs de barbecue kan binnen, dus genoeg opties.

Gastenlijst

Qua hoeveelheid mensen zitten we ongeveer op 30 volwassenen en 12 kids. Een klein groepje mensen met veel kinderen, maar ik wil absoluut dat ze erbij zijn. We spreken al over een toffe kinderhoek met een mega kleurplaat, leuke spellen en misschien wel iets tofs buiten. Dat kan best nog wel eens een springkussen zijn of iemand die iets met de kinderen gaat doen qua animatie. We zijn bezig met zoeken wat de mogelijkheden zijn.

Het klopt

Als ik het zo lees, klopt het voor ons. We trouwen zonder al te veel gedoe, maken er niet zo’n ding van, maar hebben wel een officieel moment om ja tegen elkaar te zeggen. En daarna is het relaxt qua kletsen en lekker eten. Omringd met de mensen waar ik me superfijn en vertrouwd bij voel. Ja hoor, ik voel het wel zo! En wanneer dit dan allemaal plaats gaat vinden? Dat laat ik later even weten zodra het officieel vaststaat!

Delen:
Secured By miniOrange