(~215 B)
De badkamerverbouwing: kleine aanpassingen

De badkamerverbouwing: kleine aanpassingen

Vanmorgen was ik spontaan naar Amsterdam voor een wandeling met Debbie. Heerlijk om dit zo nu en dan te doen. Ik mis Amsterdam en de straten dan altijd wel, en dan vooral het gemak van een koffie- en broodjeszaak op elke straathoek. Maar goed, wandelen dus. Tijdens ons gesprek kwamen we op het onderwerp badkamers. Debbie wil graag de badkamer aanpakken en had een oriënterend gesprek bij een badkamer speciaalzaak. Ook wij willen graag dingen aanpassen in onze badkamer en zijn al een tijdje aan het rondkijken. Terwijl het Debbie gaat om een completen verbouwing, is het bij ons een kwestie van wat meubels vervangen. Alhoewel? Als ik zou mogen kiezen zou ik, in tegenstelling tot Raymond, gaan voor een algehele verbouwing. Ik ga je vertellen waarom.

Inspiratie van Sanitairwinkel. Hier zijn grijze, grote tegels gebruikt zoals wij ook hebben maar door het gebruik van wit met mooie accessoires en een mooie kleur, krijgt het toch een heel frisse uitstraling.

Doorn in het oog

Onze badkamer is momenteel dikke prima. Het is ruim, alles zit erin en het ziet er allemaal goed uit. Maar we hebben geen raam, grijze tegels en een bad. Dat bad is sowieso een doorn in het oog voor mij. Ik snap gewoon niet dat mensen iets hebben met een bad, haha. Met mijn eczeemhuid is het een no go, de kinderen hebben er niks mee en als Raymond er in 7.5 jaar tijd dat we hier wonen twee keer in heeft gelegen, is dat veel. Het neemt veel ruimte in beslag, is alleen een stofvanger en ik zou er graag iets anders voor in de plaats zetten. Het probleem is alleen dat het bad is mee getegeld. Die haal je er dus niet zomaar uit, zonder de hele vloer ook te moeten aanpassen. Voor nu hebben we er een witte, houten plank op gelegd (don’t ask), zodat het afgedekt is en we daar nog wat opbergruimte hebben. De tegels zijn voor de rest nog prima maar omdat we geen daglicht hebben vanwege het gebrek aan ramen, zou het allemaal wel iets frisser mogen. Aan de andere kant: ik vind een badkamer niet zo heel belangrijk, haha. Raymond is dan ook van mening dat we met kleine aanpassingen al een mooi resultaat behalen. Wat die aanpassingen dan gaan worden?

Douchewand

Raymond en ik zijn een paar weken geleden naar een badkamerwinkel geweest. Hier hebben we rondgekeken en zijn we gevallen voor een matzwarte douchewand met matzwarte regendouche. Alleen al door deze twee dingen aan te passen, die relatief makkelijk te realiseren te zijn, krijgt de badkamer een heel andere uitstraling. Ik zou ook graag een matchend badkamermeubel willen en ik denk dat het dan wel stopt voor ons. Toen ik van Debbie hoorde hoeveel een badkamerrenovatie kost, denk ik dat wij het voorlopig wel even hierbij laten.

Inspiratie van Sanitairwinkel. De zwarte accessoires zien wij ook zitten.

Droombadkamer

Mijn droombadkamer is wel iets anders: lichte tegels op de vloer en iets van een speelse, kleurrijke tegel op de muur. Ik vind roze of groen dus echt superleuk. Misschien gaat dat ooit nog wel eens in het toilet beneden komen. Het bad wil ik eruit en aan die kant een mooi badkamermeubel. Op de plek waar dan nu het badkamermeubel zit, zou de douche iets groter kunnen, of een mooie kast komen te staan met handdoeken en dergelijke. Die bewaren we nu op zolder in een kast, samen het beddengoed. Wat leuke accessoires, een prachtige ronde spiegel… Ja hoor, ik zie het wel voor me. Maar eerst dus maar de douchewand en de regendouche realiseren. En het bad houden we dan voorlopig maar lekker pontificaal afgedekt met een houten plank. Er moet iets te wensen blijven. Al met al zijn het allemaal maar luxeproblemen…

Inspiratie van Sanitairwinkel. Ik blijf een zwak houden voor dit soort gekleurde tegeltjes.

Delen:
Secured By miniOrange