(~215 B)

SpeelgoedSpeelgoed

We gaan voor één groot cadeau voor Skylers verjaardag

We gaan voor één groot cadeau voor Skylers verjaardag

Zodra oktober begint hebben we een heel onrustig kind. Het eerste Sinterklaasboek valt op de mat, er worden aftelkalenders gemaakt voor Pakjesavond én Skylers verjaardag en ik hoor regelmatig ‘oh, dat wil ik ook nog op mijn verlanglijstje zetten!’ We hebben al enorm veel speelgoed vanwege de verjaar- feestdagen die zijn geweest en als je daarbij optelt dat ik ook nog eens heel regelmatig dozen ontvang van VTech, zul je begrijpen dat de kinderen niks te klagen en ook nog vrij weinig te wensen hebben. Toen Skyler begon aan zijn lijstje voor Sinterklaas en een lijstje voor zijn verjaardag in november, zag ik een aantal dingen staan. Veel dozen Lego, een drumstel (?!) en een gitaar (die heb ik nog wel ergens tussen het stof liggen voor hem). Kortom: hij wist het gewoon niet helemaal. Totdat ik hem vertelde: ‘maar Skyler, we kunnen ook aan iedereen geld vragen zodat we een groot cadeau kunnen kopen. Wat dacht je van bijvoorbeeld de Nintendo Switch?’

Dol op spelletjes

Hij is al tijden dol op spelletjes spelen op zowel de Nintendo Classic als op de iPad. Dat begint zijn interesse te krijgen en dat leeft ook enorm op school. Hij vindt het heerlijk om zich terug te trekken voor een spelletje en kan zich daar heel erg lang mee vermaken. Bij twee vriendjes thuis speelde hij al eens op de Nintendo Switch en ik zag hoe leuk hij dit vond. Echter vind ik een cadeau van ruim 300 euro een beetje te gek. Er moet een hoesje bij, een spelletje… Mijn idee was dus om dit met iedereen voor zijn verjaardag te komen. Geen cadeaus maar geld vragen en de rest leggen wij dan bij.

Een groot cadeau

Skyler sprong direct een gat in de lucht en was het eens met dit idee. ‘Maar je begrijpt dan wel dat je geen andere cadeautjes krijgt om uit te pakken? Dat het alleen dit grote cadeau is omdat dat al heel erg duur is?’ Hij knikte ja, riep nog even ‘gelukkig komt Sinterklaas nog wel met een extra pakje voor me’ en sindsdien is hij helemaal door het dolle. ‘Ik krijg een Nintendo Switch! Hoe veel nachtjes moet ik nog slapen voordat ik een Switch krijg met een Mario hoesje?’ Ik geloof dat het idee wel in de smaak is gevallen. En eerlijk? Mama vond het ook een uitstekend plan van zichzelf. Want al die losse cadeautjes en de extra spullen in huis was ik echt een beetje zat.

Budget

Ons budget met een verjaardag ligt altijd een beetje rond de 50-70 euro. Skyler was eerst helemaal in de ban van Brandweerman Sam en Paw Patrol waar we ooit eens spullen van hebben gekocht; vorig jaar kreeg hij een iets duurdere Lego-trein (die we evengoed mooi in de aanbieding hebben kunnen kopen). Als we aan iedereen geld vragen leggen wij dus de rest bij voor de Nintendo Switch. We vieren zijn verjaardag heel klein met wat familie dus hoogstwaarschijnlijk wordt het wel ruim 100 euro wat we gaan betalen, maar dan weten we wel dat hij een cadeau heeft waar hij iets aan heeft. De Lego-trein ligt al weken in een doos, helemaal uit elkaar. De Nintendo Switch kan gebruikt worden op de televisie, maar ook onderweg. Dat maakt het ook weer interessant voor tijdens vakanties. En voor nieuwe spelletjes kan dan gespaard worden, of dat zijn dan weer gelijk nieuwe cadeau-ideeën.

Verlanglijstje

Nu hoeven we alleen de cadeautjes voor Sinterklaas te regelen. Meestal houden we dan zo’n 50 euro per kind aan, omdat we dat eigenlijk prima vinden. Opa en oma doen ook mee met cadeautjes dus al met al komen er weer een aantal jute zakken naar binnen. Het is een drukke periode die best veel geld kost. Met dus al veel spullen in huis vind ik dat best lastig want ja, wat gaan we nu weer geven? Gelukkig was Skyler het eens met mijn idee en hebben we, wat mij betreft, een topcadeau te pakken. Moet ‘ie alleen nog even een spelletje kiezen. Misschien kan ‘ie daar een lijstje voor gaan plakken.

Normaal deel ik altijd rond de verjaardagen van de kinderen hun wensenlijstje. Dat is voor nu dus niet aan de orde. Misschien dat ik nog een selectie maak voor Sinterklaas!

Vertel: vinden jullie dit ook altijd zo lastig? En hebben jullie bepaalde regels als het om cadeaus gaat?

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

16 Comments

 1. Elvira
  23 oktober 2019 / 07:03

  De kinderen krijgen van ons een speelgoedabonnement voor kerst. In januari is de oudste jarig en wordt hetcoon waarschijnlijk een nintendo switch. Al kijk ik nog even of het doenbaar is om dat met kerst te geven omdat zijn neefje er dan ook is en dat ook heeft en we zijn samen op vakantie voor een week… alleen doen we dan meestal niet zo aan de dure cadeaus, dus dan zou hij moeten beseffen dat hij verder niks krijgt dan bij de rest van zijn familie omdat iedereen heeft bijgelegd…

 2. Alida
  23 oktober 2019 / 07:29

  Dit was inderdaad ook ons plan voor de verjaardag van onze oudste, hij wordt eind december 6. Het is altijd al zo’n overkill aan cadeaus.. Hij wil graag een paar grote Lego-sets en die kosten gewoon echt een paar honderd euro samen.
  Dus we vragen geld, met een plaatje van 1 van de sets erbij oid. Ik ben al die kleine prut-cadeaus een beetje zat. Ze hebben al zo verschrikkelijk veel en baby nummer 3 zal zich rond zijn verjaardag ook aandienen.. Ons huis is een keer vol! 😉

  Ik hoop dit jaar door mijn vergevorderde zwangerschap ook nog een keer aan het Sinterklaas geweld te kunnen ontsnappen.. wij doen zelf de 4-cadeautjes regel: iets wat ze willen, iets wat ze nodig hebben, iets om te dragen en iets om te lezen. Aan degene met wie we het vieren vragen we om maximaal 1 klein cadeau te geven.
  Ons budget voor verjaardagen ligt meestal zo rond de €70. Maar die cadeaus koop ik gedurende het jaar in aanbiedingen. Met 5 december en straks 2 verjaardagen eind december is het zo’n dure maand!

  • Shirley
   Auteur
   23 oktober 2019 / 08:49

   O ja, dat is ook een heel goede oplossing!

  • 24 oktober 2019 / 14:04

   Wat een leuk idee de 4 cadeautjes regel, ga ik onthouden

 3. Susan
  23 oktober 2019 / 07:58

  Onze dochter is 5 dagen na Sinterklaas jarig (ze wordt 5). Dus we hebben hier ook al uitgeknipte plaatjes en verlanglijstjes klaar haha.
  Allemaal eenhoorns, glitter, roze, strijkkralen, Lego Friends of Frozen en knutselspullen.

  Wij hebben ongeveer hetzelfde budget. Wel vragen we opa en oma’s 1 cadeau te kopen voor Sinterklaas want die zakken vol werden wij niet zo blij van. Hier krijgen beide kinderen ongeveer 5 cadeaus in de zak en dat is stukken beter te overzien.

  De Nintendo switch kunnen we misschien volgend jaar eens in de gaten houden.

  • Shirley
   Auteur
   23 oktober 2019 / 08:49

   Ja, zoiets hadden we vorig jaar ook. Beviel prima! Hopelijk dit jaar nog íets inkrimpen, haha.

 4. Bea
  23 oktober 2019 / 08:24

  De nintendo switch kan ik alleen maar aanraden. Wij hebben hem ook op deze manier cadeau gedaan voor de verjaardag van onze zoon. Vooral het feit dat je ook veel bewegingsspellen erop kan spelen, maakt het leuk. Just Dance is voor het hele gezin een aanrader inclusief kleinere broertjes en zusjes. En Ringfit Adventure is voor mama’s ook een leuke work-out voor thuis ;).

 5. Linda
  23 oktober 2019 / 08:38

  Slim opgelost toch? Hier geen cadeau stress. Niet te duur (paar tientjes) en niet te veel (1 speel ding, 1 puzzel of spel en iets wat ze nodig hebben. (Vaak kleding). En soms een boek erbij. En dat koop ik gedurende het jaar. Kan ook 2e hands zijn. Verder lenen we regelmatig speelgoed. En doe ik ook vrij snel iets weg. Of ruil het. En dan blijft het redelijk simpel moet ik zeggen.

 6. Angela
  23 oktober 2019 / 09:18

  Wij doen het dit jaar precies zo, Jax is al maanden aan het sparen voor de Nintendo switch. Hij is in januari jarig en wij hebben gezegd dat hij centjes mag vragen aan iedereen en dat wij de rest betalen. Helemaal enthousiast. Nu nog wat voor Sinterklaas verzinnen .

 7. 23 oktober 2019 / 10:03

  toen de meiden kleiner waren mochten ze een lijstje maken en dat kregen ze dan, naar mate ze ouder werden kregen ze geld omdat ze het te gek vonden om dan zelf wat te kopen

 8. 23 oktober 2019 / 10:16

  Ik heb nu al stress om die shit… Met de gesplitste familie zou het 5x Sint, 3x Kerst en daarna haar en mijn verjaardag betekenen – binnen 6 weken. Dat is al deels getackled (bij 1 vieren we alleen kerst bij de ander alleen sint), maar ik hou ook niet van prulcadeaus die troep geven en snel stuk gaan. Heb 10x liever 1 cadeau wat dan iets duurder is en duurzaam, dan 5x iets van 5€… Maarja, hoe breng je dat over zonder te klinken als een tigermom die alles in de hand wil houden?

 9. Sabrina
  23 oktober 2019 / 10:25

  Wij laten de oudste 2 dit jaar ook geld vragen en kopen dan een abonnement bij de lineashof, daar hebben ze veel meer plezier van. Als er centjes over blijven mogen ze zelf wat uitzoeken. Van ons krijgen ze ook een uitje, (date night met papa, voorstelling en uit eten). Hebben we vorig jaar voor t eerst gedaan, vonden ze onwijs leuk! Herinneringen sparen. De kleinste wordt in februari 1 en krijgt nog wel kadootjes

 10. 23 oktober 2019 / 10:45

  Ik snap die vreugde wel, want ik twijfel ook al een tijdje om een Nintendo Switch te kopen, hahaha.

 11. Melissa
  23 oktober 2019 / 21:41

  Wij hebben normaal een budget van tussen de 80,- en 100,- voor de kinderen voor hun verjaardag. Vorig jaar kregen ze beiden een Nintendo DS2. Alleen nu is er dringend een nieuwe fiets nodig voor de oudste. 5 december wordt ze 7. Die fiets krijgt ze helemaal van ons. De jongste krijgt voor zijn volgende verjaardag ook een nieuwe fiets. Verder wil ze zelf wat grotere/duurdere dingen hebben dus zij zal zelf geld vragen en kijken wat ze dan wil kopen. Dan hebben we sinterklaas er nog bij. Heel fijn zo tegelijk.. maar goed. Meestal doen wij voor 50,- afhankelijk van hun lijstje, en opa’s en oma’s doen ook nog wat in de zak. Kerst vieren we niet met cadeaus.

  • Melissa
   23 oktober 2019 / 21:43

   Ohja, ze wil ook graag een abonnement op de Donald Duck. Ook een goed idee wat mij betreft van opa en oma.

 12. Sara
  29 oktober 2019 / 09:15

  Interessant om te lezen, ook de comments! Die van ons is nu 1,5 dus heeft nog geen grote wensen. Zijn eerste verjaardag hebben we gevierd met onze families en daar kwamen echt heel veel cadeaus uit! Superlief allemaal, maar ik heb nu een loopauto, 2 loopfietsjes, een tractor en al een fiets! Ons huis stond en staat meteen vol! Ik dacht toen ook meteen om het volgend jaar anders aan te pakken en misschien zonder cadeaus te doen, maar een leuk uitje met iedereen zoals dierentuin of speelpark. Pas als ze later zijn zullen ze het meer beseffen en snappen!
  Zelf kreeg ik ook vaak 1 groot cadeau, maar de magie van pakjes openmaken.. dat vond ik altijd zo leuk. Dus mijn moeder zorgde (en nog steeds) altijd ook voor wat kleine dingen erbij om open te maken! Dus dat zou ik wel doen voor Skyler, al is het maar een nieuwe pyjama die hij eigenlijk toch nodig had en een leuk boekje bijvoorbeeld!