(~215 B)
The Christmas Show als Kersttraditie

The Christmas Show als Kersttraditie

Vorig jaar vierden we voor het eerst Kerst met zijn vieren. De jaren daarvoor waren we steeds bij Kees en Kitty met mijn ouders, broertje en nichtje, maar we hebben het allemaal iets omgegooid. De bergen cadeaus kwamen ons neus uit, we wisten niet meer wat we voor elkaar moesten kopen en we besloten onzer focus te verleggen. De kinderen, vooral Skyler, zijn helemaal in de ban van Sinterklaas en dus vierden we Pakjesmiddag in plaats van Kerst met elkaar. Helemaal leuk, maar dat betekende dus ook dat we geen plannen hadden met Kerst. En stiekem hebben we daar zo onwijs van genoten! We hebben al de traditie dat de kinderen ieder jaar hun eigen Kerstbal mag uitzoeken en dat we samen de Kerstboom optuigen met Kerstmuziek op; daar is gourmetten op Kerstavond bij gekomen. We willen daar graag nog iets anders bij, bijvoorbeeld op Eerste Kerstdag een cadeautje en lekker thuis samen films kijken en Tweede Kerstdag bijvoorbeeld een dagje weg. We moeten maar even kijken hoe we dat vorm gaan geven. Wat we ook wel leuk vinden is om de dagen voor Kerst iets te gaan doen, om alvast in de Kerststemming te komen. Gelukkig worden er veel dingen georganiseerd en een van die dingen is The Christmas Show in ZiggoDome.

Op 21 en 22 december geniet je van het verhaal van Doornroosje en de Kerstprins. Een prachtig sprookje vol spanning, humor, zang én dans. Laat je betoveren tijdens deze familieshow vol magie en vier de start van de feestdagen in de Ziggo Dome. In dé must see voor de hele familie schitteren naast Carlo Boszhard, Celinde Schoenmaker en de eerder bekend gemaakte Famke Louise ook actrice Ilse Warringa, zanger Tim Douwsma, presentator Buddy Vedder, actrice Esmée van Kampen en acteur Ger Otte in The Christmas Show. De shows zijn in ZiggoDome en dagelijks zijn er meerdere voorstellingen.

Lang geleden en hier ver vandaan, leven een koning en koningin. Hun grootste wens  is het krijgen van een kindje. Jaren gaan voorbij totdat deze wens eindelijk uitkomt. De geboorte van de prinses wordt groots gevierd en het hele koninkrijk rukt uit. De koning is echter alleen één iemand vergeten…Fee Fataal is niet uitgenodigd! Plots verschijnt zij toch en spreekt een vloek uit over de pasgeboren prinses Roosje. Voor zij zestien jaar wordt zal zij zich prikken en in een slaap vallen die honderd jaar duurt. Alleen echte liefde kan haar redden. Om haar te beschermen sturen haar ouders Roosje naar de veiligste plek op aarde; de Noordpool waar de Kerstman woont.
Maar ooit zal zij terug moeten keren naar haar land om koningin te worden. Lukt het haar vóór die tijd de ware liefde te vinden?
Ieder jaar komt de show weer terug en daarom is het extra leuk om er een traditie van te maken. De show is al leuk voor kinderen vanaf 2 jaar! Ik vind het wel aan de prijzige kant aangezien je voor jonge kinderen ook hetzelfde bedrag betaalt, maar zulke shows zijn nu eenmaal kostbaar om te maken en dus ook om te bekijken. Het lijkt mij in ieder geval waanzinnig om zoiets met mijn gezin te doen, om er echt een traditie van te maken. Dat de kinderen van tevoren al enthousiast zijn en dat we steeds weer iets hebben om naar uit te kijken.

Kaarten bestel je op de website van The Christmas Show; de voorstellingen voor overdag zijn nog beschikbaar en ook voor de zaterdagavond zijn nog plekken vrij!

Wat voor bepaalde Kersttraditie hebben jullie?

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Secured By miniOrange