Wat wil ik volgend jaar, op dit moment, bereikt hebben? (uitstel van het boek…)

Wat wil ik volgend jaar, op dit moment, bereikt hebben? (uitstel van het boek…)

Wat een gekke tijd is dit en wat voelt het alsof de tijd eigenlijk een beetje stil staat. Ik heb echt het idee dat iemand op een pauzeknop heeft gedrukt en dat we in onze eigen bubbel moeten blijven hangen tot er weer een ‘go’ gegeven gaat worden om te leven. Dat ik in die tussentijd gewoon dingen kan blijven doen voelt een beetje gek, maar misschien is het ook allemaal een kwestie van wennen. We zitten immers ‘pas’ in week drie van deze gehele situatie, ook al voelt het als vier maanden. Anyway: online kwam ik de schrijfvraag ‘wat wil je volgend jaar, op dit moment, bereikt hebben?’ en ik vond het een mooie om hier op Mommyhood over te bloggen. Kan ik jullie gelijk vertellen over het feit dat mijn boek is uitgesteld. Volgend jaar klinkt nog heel ver maar eerlijk gezegd klonk april in januari ook nog als iets dat nog heel lang zou duren.

Boekuitstel

Volgend jaar, hoe zou de situatie dan zijn? Zijn we dit grotendeels vergeten of krijgen we een nieuwe uitbraak als de zomervakantie en festivals losbarsten? Gaan deze eigenlijk door in de maand augustus? We weten nog niet veel, maar wat ik wel weet is dat ik in samenspraak met de uitgeverij mijn boek verplaatst heb. En wel om de volgende twee redenen;

1. Ik kan zelf geen goed eindproduct inleveren op deze manier. Niet alleen vind ik het heel moeilijk om met de kinderen in huis te werken en het boek te hebben bij mijn andere werkzaam- en bezigheden. Ook zijn mijn interviews met experts gecanceld. Zij zitten ook met kinderen en/of hebben andere prioriteiten in deze gekke tijd. Snap ik helemaal, maar zonder deze mensen kan ik het niet af schrijven. Dan berust het alleen op eigen ervaring en ik vind dat ik dan geen volledig boek kan inleveren.

2. De uitgeverij kan het boek niet optimaal lanceren. Ook deze mensen werken thuis met kinderen. Daarnaast is het qua pr en sales heel moeilijk in deze tijd om het boek in de markt te zetten én is het voor de boekhandels een moeilijke tijd. Sommigen zijn zelfs gesloten. Niet echt optimaal om juist op zo’n moment een boek (van een nieuwe auteur) in de schappen te zien krijgen.

Natuurlijk is het jammer maar er is geen betere keuze. De afgelopen drie weken heb ik al geen tijd en rust gevonden om te gaan schrijven en dus voelde het als een grote druk. Het telefoontje zorgde er dan ook voor dat er een last van mijn schouders viel en dat ik iets relaxter in de dag sta. Ik hou ervan om aan mijn boek te schrijven, maar er zijn nu even andere prioriteiten. Ik wil graag nog wat centen verdienen en dus ben ik druk bezig met Mommyhood. Daarnaast is Skyler druk bezig met school waar hij hulp bij nodig heeft en zitten we natuurlijk 24/7 met allebei de jongens thuis. Ik ga heel lekker op schrijfdagen, maar dat zit er voor nu simpelweg niet in. Ik ben dan ook degene geweest die drie weken geleden aan de bel trok en de redacteur van de uitgeverij belde me afgelopen week om de stand van zaken te bespreken. Zij waren het niet meer dan met me eens en er zijn dus ontzettend veel dingen verschoven. Ook het boek van mij. De nieuwe deadline is nog niet besproken; we moeten even kijken hoe de situatie gaat zijn over een paar maanden. Het kan het najaar worden, maar er is ook zeker ruimte om het naar het voorjaar te trekken. En zo zijn we dan opeens een jaar verder.

Volgend jaar rond deze tijd hoop ik dat mijn boek in de schappen ligt. Ik hoop dat ik kan terugkijken op een goed schrijfproces zonder enige ruis. Ik hoop dat ik goede experts heb gesproken en dat hun woorden mooi zijn verwerkt tussen mijn persoonlijke stukken. 2020 is gewoon niet ons jaar en ik hoop dat we in 2021 kunnen zeggen: ‘ja, nu voelt alles een stuk fijner en nu is de tijd goed.’

Een nieuwe uitdaging

Iets anders waar ik mee bezig was: rondkijken voor een leuke baan. Er is al een aantal brieven verstuurd en ook de laatste weken kwam ik hier en daar toffe vacatures tegen. Maar je raadt het al: de tijd om iets nieuws te vinden is momenteel heel lastig. Ik heb al een paar mails teruggekregen met de boodschap dat vacatures op hold zijn gezet vanwege de moeilijke tijd. Ook daar heb ik alle begrip voor en ik heb dan ook het idee dat het mijn tijd nog niet is. Zoals ik laatst al met Raymond besprak: in 2021 gaat Maddox naar de basisschool. Sterker nog: over precies een jaar is hij aan het wennen in de kleuterklas. Het boek is dan waarschijnlijk klaar en ingeleverd (en misschien wel al in de schappen) en er komt dan zeeën van tijd vrij voor een leuke, nieuwe uitdaging. Misschien heb ik hem dan al; misschien ben ik dan volop aan het zoeken. Niemand wist precies wat er in 2020 zou gaan gebeuren en ook ik had andere verwachtingen. Sterker nog: ik voelde dat 2020 echt mijn jaar zou gaan worden. Nou, liep dat even anders, haha.

Lekker bloggen

Qua werk ga ik door zoals ik nu doe en ik hoop volgend jaar nog zeker aan het bloggen te zijn. Geen idee met welke hoeveelheid en in welke vorm, maar ik werd weer even zo blij van afgelopen kwartaal. Goede bezoekersaantallen, leuke content (volgens mij), fijne samenwerkingen en weer wat fijne inkomsten waarmee ik netjes mijn rekeningen kon betalen en voor mezelf een klein bedrag overhield. Misschien dat ik daarom ook wel extra baal van de situatie want ook dat zie ik weer helemaal naar beneden kelderen. Dat, in combinatie met het boek én het zoeken naar leuke banen maakt wel dat ik het gevoel heb dat alles weer even helemaal stil staat.

School voor beide kinderen

Volgend jaar: Maddox naar de basisschool, Skyler naar groep 4 (als de crisis dat natuurlijk toelaat met de thuisstudie want we hebben nog geen idee hoe het allemaal gaat lopen), een boek ingeleverd of al in de schappen, Mommyhood weer lekker up en running op een manier die op dat moment bij me past en misschien wel een leuke baan in the pocket of een goede zoektocht. Maar zoals we in 2020 al zien: niks loopt zoals je hoopt. Niks is te voorspellen en iets geks zit altijd in een klein hoekje. Ik zal in 2021 bekijken wat hiervan allemaal waar is gebleken!

Waar hoop jij volgend jaar te staan?

Share:

3 Reacties

 1. 3 april 2020 / 09:07

  We hebben geen zekerheid helaas. Niemand niet, hopelijk kun je het alsnog in 2021 lanceren. Vervelend van je banen zoektocht. Ik merk juist dat er veel banen in communicatie en online marketing. Vaste banen wel. Hopelijk vind je snel iets!

  • Shirley
   Auteur
   3 april 2020 / 09:31

   Ja, ik zie zeker wat voorbij komen! Maar niet wat nu past, zoals een parttime functie. Fulltime zit er voor nu (nog) niet in 🙂

 2. 4 april 2020 / 08:09

  Het is erg onzeker allemaal, ik hoop dat volgend jaar de situatie financieel ook nog een beetje stabiel is en wij gewoon nog rond kunnen komen en niet teveel mensen hun baan verliezen. Ik ben wel erg benieuwd naar je boek. Na de zomer gaat mijn zoontje naar school en ben ik overdag alleen met mijn dochter, dat zal een stuk rustiger worden. Ik ben al tijden bezig met simpeler en groener leven. Dat laatste wil nog niet zo lukken, ik hoop dat ik volgend jaar er een stuk beter in ben geworden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.