Waarom ik na 15 jaar nog steeds iedere dag blog

Waarom ik na 15 jaar nog steeds iedere dag blog

Mommyhood bestaat bijna zes (!) jaar maar de jaren daarvoor was ik ook al fanatiek aan het bloggen. Styleguide is ooit begonnen als een .tk-website en na even Style-Guide te hebben gehad kwam daar opeens Styleguide als domeinnaam vrij. Ik weet nog goed dat Raymond en ik net samen waren en dat ik in mijn eindexamenjaar zat toen ik begon met schrijven op internet. Heel slecht: mijn eerste artikel was rechtstreeks over getypt van de Cosmogirl, maar gelukkig besefte ik al snel dat dit helemaal niet mocht en ook niet leuk was. Ik creëerde een eigen stijl en inmiddels ben ik dus al zo’n 15 jaar te vinden op het wereldwijde web.

Eerlijk? Ik kan me geen leven zonder meer voorstellen. Ik ben weleens aan het zeuren dat ik echt niet weet wat ik nú weer moet schrijven, vind de onzekerheid echt niet altijd even leuk en prettig en zie de wereld om me heen wel veranderen. Toch zit er geen haar op mijn hoofd die eraan denkt om de stekker eruit te trekken. Ik word volgende week 32 jaar en ik ben al zo’n groot deel van mijn leven aan het schrijven, dat ik niet meer zou weten hoe het vóór het bloggen was. In al die jaren heb ik duizenden artikelen geschreven en het gebeurt zelden dat er eens een dag niks online staat.

Na 15 jaar blog ik nog steeds iedere dag en dit is waarom;

1. Ik HOU van schrijven. Ik vind het heerlijk om mijn gedachtes op papier te zetten en als ik een paar dagen niet heb geschreven, gaan mijn handen echt jeuken om aan de slag te gaan. Tijdens vakanties neem ik me altijd voor om even een break te nemen maar na een paar dagen voel ik zó erg de behoefte om even iets van me af te schrijven, dat ik al snel de laptop weer open klap.

2. Ik DENK in blogs. Het is misschien niet voor te stellen voor anderen maar bij veel dingen die ik zie, zeg, doe of meemaak, denk ik in blogs. ‘Oh, leuk voor de site!’ of ‘Dit moet ik echt even opschrijven.’ Mijn inspiratie bevindt zich overal en het komt ook zo ineens in me op, ook als dat helemaal niet met de activiteit te maken heeft. Laatst was ik de keuken aan het opruimen, vroeg ik Raymond om hulp en zei hij ‘ik kom er zo aan!’ Bij mij komt er dan gelijk een ‘waarin verschillen Raymond en ik qua opvoeding?’-artikel in mijn hoofd. Heel random, maar dat artikel komt er dus nog aan, haha.

3. Ik vind de interactie fantastisch. Ik word heel erg gelukkig van reacties (en vind het dus ook super stom dat de reacties nog amper binnenkomen ten opzichte van jaren geleden) en vind de gesprekken die ik met jullie heb via Instagram waanzinnig. Sociaal ben ik helemaal niet zo sterk maar online voelt als een groot, warm bad.

4. Wat ik heel bijzonder vind, is dat ik veel van jullie kan inspireren. Ik krijg regelmatig berichten binnen van moeders die veel aan mijn verhalen hebben en dat doet me zo ontzettend goed. Mensen die ook met slapeloze nachten kampen, moeders die het eerste jaar ook zo lastig vonden en ouders die zo met me meeleven, dat ze af en toe vragen hoe het gaat.

5. Ik voel me enorm vereerd dat er grote merken zijn die met me samen willen werken en daadwerkelijk de waarde zien in Mommyhood. Dat ze juist MIJ in willen zetten voor een campagne en ook heel erg tevreden zijn over de content die ik maak. Of dat jullie met 30.000 mensen iedere maand de weg naar Mommyhood weten te vinden. Ongelofelijk en voor mij heel erg abstract hoeveel mensen dit wel niet zijn. Toen we laatst in een dierentuin waren en aangesproken werden, voelde ik weer even: ja, jullie zijn ook gewoon heel echt allemaal.

6. Het is een ongelofelijke uitlaatklep. Ik schrijf echt voor mezelf en zie Mommyhood ook als een soort dagboek. Ik heb soms de neiging om nóg persoonlijker te schrijven, puur omdat ik jullie als heel abstract zie en Mommyhood dus echt als een veilige plek beschouw. Maar ja, niet alles is natuurlijk geschikt voor online en heel anoniem ben ik niet meer. Ik heb dus inmiddels ook een offline dagboek, alhoewel dat nog niet helemaal hetzelfde voelt. Gek is dat.

7. Bloggen is nog steeds mijn hobby. Ik verdien er geld mee, maar 90% van de content is onbetaald en schrijf ik puur vanuit mijn eigen enthousiasme. Ook als ik weer voor een baas zou gaan werken, zou ik niet kunnen stoppen met bloggen. Het voelt zo natuurlijk en helemaal eigen, dat een leven zonder echt afkicken zou worden.

8. Iedere fase heeft iets moois om te delen. Ik krijg weleens de vraag of ik nu nooit uitgeschreven ben en helemaal leeg ben, maar dit is bijna nooit het geval. Zelfs als ik écht geen inspiratie heb, kijk ik even om me heen. Of ik vraag jullie om tips. Of ik ga een boek lezen. Andere blogs bekijken. Even verstand op 0 en een rondje lopen. Het gebeurt weleens dat ik de hele dag niks weet en ook geen artikelen op voorraad heb. Krijg ik ’s avonds opeens om 22:00 uur een ingeving en klap ik alsnog mijn laptop open om aan de slag te gaan.

Kortom: Mommyhood gaat nog wel een tijdje door.  Of ik nu voor een baas ga werken of niet, of ik er nu een ander project naast ga doen of niet en of bloggen nu dood gaat of niet; ik heb mijn plekje online nodig.

Share:

26 Reacties

 1. Caro
  2 maart 2019 / 07:37

  Om dan eens eventjes te reageren omdat je dat dus heel leuk vindt: het eerste wat ik sochtends doe als ik wakker word is jouw blog openen. Wist je niet he? Haha. Ook als het onderwerp me een keer niet interesseert zoals een kinderwagen review ofzo, het is hier een gewoonte geworden om de dag te beginnen met Mommyhood. Steek die maar in je zak! 😉

  • Shirley
   Auteur
   2 maart 2019 / 07:58

   Het went nooit als mensen dat zeggen. Dankjewel! X

   • Leonie
    2 maart 2019 / 08:31

    Same! Geen kids en toch lees ik iedere ochtend met plezier je nieuwste post!

    • Lotte
     2 maart 2019 / 20:55

     Hier ook geen kinderen en toch lees ik 99%

    • Shirley
     2 maart 2019 / 16:40

     Same here! Mijn dag start met Mommyhood!

     • Eva
      3 maart 2019 / 15:13

      Die van mij ook!

  • Marjolein
   2 maart 2019 / 07:59

   Haha ja, hier nog 1. En dit is na anderhalf jaar lezen mijn tweede reactie. Ga ik misschien ook maar eens vaker doen, reageren Haal veel plezier en inspiratie uit je blog en je schrijft gewoon heel fijn. Thnx daarvoor, en ga idd lekker door! Fijne dag!

  • Iteke
   2 maart 2019 / 08:16

   Hier net zo! Haha, al jaaaren trouwens, hoewel ik dus ook zelden reageer. ‘Vroeger’ had ik een vast aantal blogs, maar daar is eigenlijk alleen Mommyhood van overgebleven (of Mommy-too-buh zoals ik de naam van de site eerst in mijn hoofd las)

 2. Marina
  2 maart 2019 / 07:45

  Je schrijft fijn en ben blij met je eerlijkheid!

 3. 2 maart 2019 / 08:26

  Hee Shirley,
  Ook ik lees al jaren mee. Ik heb je jarenlang gevolgd op Styleguide en nu dus ook op Mommyhood. Ik ben zelf nog helemaal niet bezig met kinderen, maar toch blijft je blog me altijd boeien. Ik kijk er elke dag op. Je schrijft heerlijk!

 4. Loes
  2 maart 2019 / 08:27

  Blij om te lezen dat je voorlopig nog niet stopt! Ik zou niet weten wat ik zonder mijn ‘ochtendblog’ zou moeten 😉

 5. 2 maart 2019 / 10:05

  als je niet was gaan. bloggen had ik je niet leren kennen en gelukkig is dat wel zo, zowel op het net als in real life <3 ik lees altijd smorgens als eerste je blog, nog steeds en dat is al jaren zo haha. op naar nog vele mooie jaren mop 😀

 6. Annelot
  2 maart 2019 / 10:30

  Ik lees al jaren mee en nog nooit een reactie geplaatst.

  Ik ben echt een fan van je blog en je schrijfstijl.

 7. Marian
  2 maart 2019 / 11:06

  Ik lees je blogs graag, maar ik ben een stille volger…

 8. 2 maart 2019 / 14:13

  En zelfs ik zonder kinderwens of kleine neefjes en nichtjes volg je al jaren lang. Gewoon omdat ik je een leuk mens vind en je verhaaltjes en foto’s over je kinderen 🙂

 9. Gaby
  2 maart 2019 / 15:08

  Ben ook een stille volger maar vindt erg leuk om te lezen ook ben ik allang uit de kleine kinderen

 10. Anna
  2 maart 2019 / 15:51

  Ik heb geen kinderen, maar lees altijd alle blogs omdat ik je kids zo schattig vind.

 11. Nadia
  2 maart 2019 / 18:21

  Hier ook een stille volger maar iedere ochtend bekijk ik de website wel! Al voordat ik een kindje had trouwe kijker op je site en nu mijn kindje ook KMA heeft heb ik veel aan de tips! Dankjewel!

 12. Adel
  2 maart 2019 / 20:01

  Hier nog zo’n stille volger… Ik heb je blog nog niet zo lang geleden ontdekt, maar ik ben hem nu met veel plezier met terugwerkende kracht aan het lezen (ik heb dus nog een lange weg te gaan). Zowat alles in je blog spreekt me aan: je vlotte schrijfstijl, je eerlijkheid, de herkenning als introverte mama… Van mij mag je dus ook zeker nog een tijdje blijven doorgaan! 🙂 (Weliswaar op een tempo dat voor jou haalbaar is, ik zou het bijv. volledig begrijpen als het niet meer lukt om elke dag iets te posten)

 13. Cindh
  2 maart 2019 / 21:56

  Ook ik volg je al jaren en eigenlijk is deze blog één van de zeer weinige die ik nog lees. Sterker nog: het zijn er maar 2 die ik nog lees! Je artikelen zijn soms erg herkenbaar (oh fijn zo’n moeder die openlijk blogt over het moederschap). Ga alsjeblieft nog heel lang door!

 14. Irma
  2 maart 2019 / 22:41

  Ik heb wel eens een bericht gestuurd maar reageer niet zo vaak op je blog.
  Maar elke dag even je verhaal checken op instagram.
  Daarnaast word je vaak besproken in het gezin, zoals je dingen doet of wat je koopt voor de jongens.
  Echt fijn

 15. Sabien
  3 maart 2019 / 17:15

  Ik bezoek, al jaren, elke dag jouw site. Het is eigenlijk een gewoonte geworden. Lees nog steeds met veel plezier de blogs!

 16. Ilonka
  4 maart 2019 / 10:46

  Ik heb volwassen kinderen maar ik vind je blog echt hartstikke leuk!

 17. Ellen
  17 maart 2019 / 14:21

  Gelukkig ben je niet van plan te stoppen! Ik geniet er elke dag van en lees echt 99% van je blogs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.