Vijf dingen waar ik graag iets beter in zou willen zijn

Vijf dingen waar ik graag iets beter in zou willen zijn

Momenteel ben ik best tevreden met mezelf. Het leven gaat lekker en ik heb vrij weinig te klagen. Toch heb ik een paar trekjes waar ik graag verandering in zou willen zien. Ik weet echter ook dat het het aard van het beestje is en dat ik dat niet zomaar uit mijn systeem krijg. Maar met een beetje discipline en lijstjes, moet ik toch best een eind komen. Dit zijn de dingen waar ik graag iets beter in zou willen zijn…

1. Ik ben een enorme druktemaker en zou graag willen dat ik iets relaxter naar zaken kan kijken. Ik kan al in de stress schieten als ik van iemand een app’je krijg dat kortaf is terwijl ik dat niet kan plaatsen. Ik kan me voor een afspraak of situatie helemaal opvreten en vervolgens tot de conclusie komen dat iets vet leuk is. Dit zit in het aard van het beestje en ik denk dat ik dit er moeilijk uit ga krijgen, maar vind het soms wel lastig om mee om te gaan.

2. Wat zou ik graag willen dat ik goed ben in interieur. Dat ik daar een goed inzicht in heb en regelmatig tijd en geld investeer in een tof huis. Nu hebben we het prima in huis en ben ik echt wel blij met hoe iets is, maar ik kan soms heel verlekkerd kijken naar beelden die ik voorbij zie komen en denken ‘damned, ik zou er graag meer oog voor willen hebben.

3. Gestructureerd werken is niet echt besteed aan mij, al wek ik soms wel die indruk met alle foto’s van boekjes die ik maak. Ik heb de meest leuke planners, agenda’s en notitieboeken liggen, maar uiteindelijk belandt alles op losse blaadjes, heb ik een leuk idee dat ik weer vergeet op te schrijven en kom ik op dinsdagmiddag tot de conclusie dat ik nog veel meer had moeten doen voor de week. Gelukkig haal ik wel altijd alle deadlines en is de site netjes gevuld maar met meer gestructeerder werken, zou ik beter vooruit kunnen schrijven en verder zijn met de studie. Ik kan soms best een beetje lui uit de hoek komen of verdwalen op het internet terwijl ik meer dingen te doen heb.

4. Ik ben echt een ramp, volgens mezelf én volgens Raymond, in het bijhouden van de koelkast, vriezer en voorraadkasten. Kom ik opeens met afwasmiddel thuis terwijl ik dat alle vijf de weken daarvoor ook deed, hebben we opeens drie kilo kip in de vriezer of gooit Raymond yoghurt weg omdat dat flink over datum was en ik de nieuwste heb leeg gegeten. Ik probeer er echt op te letten, te werken met goede boodschappenlijstjes en alles checken voordat ik daadwerkelijk boodschappen ga doen, maar steeds weer maak ik dezelfde fout en vergeet ik het. Of ik sta in de winkel en denk ‘hadden we dat nu wel of niet nodig?’ Met als gevolg dat ons hele keukenkastje vol ligt met afwasmiddel en onze voorraadlade stikt van de potjes appelmoes.

5. De was, of beter gezegd het hele huishouden, is niet zo mijn ding. Ik ben opgegroeid in een huis dat spik en span was, op íeder uur van de dag. Bedden strak, ramen vlekvrij, geen kruimel op de vloer en een schoon aanrecht. Nu ben ik echt geen viezerik en hou ik het huishouden bij, maar het kan allemaal wel wat beter. De was stapelt zich nog altijd te snel op, als ik nu achterom kijk zie ik het speelgoed en de bordjes van het ontbijt nog op tafel staan en moet de vaatwasser uitgeruimd worden. Ik heb een soort van ritme gecreëerd voor mezelf maar als we bijvoorbeeld, zoals de afgelopen drie weekenden, op de camping staan, klopt dat allemaal voor geen meter en loop ik wekenlang achter de feiten aan. Zo ben ik absoluut niet opgevoed en helaas heb ik niet iets meer huishoud-skills van mijn moeder mee gekregen. Maar ach, eigenlijk heb ik ook wel veel betere en leukere dingen te doen!

Vertel eens, waar zou jij graag iets beter in willen zijn?

Share:

2 Reacties

  1. 6 juli 2019 / 09:46

    hahha lekker ding ook weer he en overal kan je aan werken meis 😉 ik zou zelf wat minder chaotisch willen zijn, ik ben en doe 10 dingen tegelijk. sta bijvoorbeeld te koken en af te wassen tegelijk, want alles moet dan gelijk schoon en opgeruimd zijn ook tijdens het koken en en erachter komen dat je de net schoongemaakte pan weer nodig hebt hahah

  2. Karin
    13 juli 2019 / 21:02

    Wat een leuk artikel!! En je eerste punt is herkenbaar voor me, volgens mij hebben heeeel veel mensen hier last van, zo niet iedereen. Wat denk jij?
    Oja, het huishouden.. ik doe ook liever leukere dingen;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.