(~215 B)
Van behang tot nieuw aanrechtblad: vijf wensen voor de benedenverdieping

Van behang tot nieuw aanrechtblad: vijf wensen voor de benedenverdieping

Maandag keek ik naar de Perfecte Verbouwing en ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik krijg altijd kriebels om van alles in huis te veranderen als ik naar zo’n verbouwingsprogramma kijk. Nu hoeft het niet altijd een ingrijpende verandering te zijn, maar gewoon een beetje de dingen omgooien in huis of een ander kleurtje op de muur zie ik wel zetten. We wonen nu zeven jaar in Aalsmeer en in die tijd is onze woonkamer eigenlijk nooit veranderd. Een nieuwe bank en een nieuw vloerkleed, maar geen ingrijpende dingen. Als ik een groot budget tot mijn beschikking heb en een paar dingen zou mogen veranderen, dan zou ik het wel weten.

Andere kleur op de muur

We hebben de welbekende kleur early dew op de muur. Een prachtige, neutrale tint die eigenlijk nog helemaal prima is. Maar om het huis op te frissen, zou ik hier wel wat tofs mee willen doen. Het is een vrij lange muur en ik zou iets van een arte behang méga tof vinden, bijvoorbeeld een design Eijffinger behang. Maar ik denk niet dat ik Raymond zo ver zou krijgen. Gewoon een subtiele print in een neutrale kleur voor een kleine twist. Maar een donkere kleur verf is ook mooi, om het geheel net wat chiquer te maken. Omdat de muur gestuct is, is het het makkelijkst om het te verven. Dat zie ik nog wel gebeuren.

Nieuwe vloer

Toen we het huis kochten, lag er een houten vloer in. Die hebben we helemaal laten schuren en behandelen voordat we erin kwamen wonen. Het is een prachtige vloer, maar erg praktisch is het niet. Zeker met kinderen vind ik een houten vloer totaal niet handig. Er zitten vlekken op, krassen, deuken. Ik zou dit zeker niet aanraden en zou het liefst een andere vloer erin leggen. Ondanks de hype zie ik een visgraatvloer nog wel zitten, maar dan van pvc.

Meubel in plaats van aquarium

Het aquarium vind ik nog steeds een doorn in het oog. Raymond vond het lang leuk, maar inmiddels zijn er veel problemen in zijn ‘bak’ die hij maar moeilijk opgelost krijgt. Of het ene tekort vult zich weer met het andere tekort. Hij was er even goed klaar mee en ik hoorde al dingen als ‘als het niet beter gaat, dan stop ik ermee’. Nou, dat zou ik helemaal niet erg vinden, haha. Als het aquarium eruit gaat, hebben we een muur helemaal over. Ik zou hier graag een mooie, grote kast neer willen zetten. Een kast met zowel open als gesloten vakken en kastjes, om extra opbergruimte te creëren en het vol te zetten met mooie spulletjes. En misschien wel zo’n behangetje erachter…

Aanrechtblad

Onze keuken is dikke prima. Wit, strak, genoeg opbergruimte, net uitgebreid met een grote koelkast en kast. Niks te klagen. Maar als ik toch genoeg budget heb, zou ik heel graag een ander aanrechtblad willen hebben. We hebben nu best een druk blad, waardoor voor mijn gevoel de keuken altijd druk oogt. Ik zou wel een effen aanrechtblad willen, die voor iets meer rust gaat zorgen. En dan zal de keuken nog mooier tot zijn recht komen.

Nieuwe bank

Last but zeker not least: een nieuwe bank. Mijn droombank is nog steeds een grote hoekbank, waar we met zijn allen op kunnen. Nu hebben we twee losse banken en daar ben ik wel een beetje klaar mee. Het liefst zou ik een stoffen willen, bestaande uit verschillende delen. Raymond en ik hebben al vaak een mooie bank gezien, maar we zijn nog niet tot aankoop over gegaan. Misschien even wachten tot de kinderen net wat ouder zijn. Voor nu valt er net iets te vaak iets uit hun handen terwijl ze op de bank zitten…

Delen:
Secured By miniOrange