(~215 B)
Mijn gelezen boeken van 2023 (4/40)

Mijn gelezen boeken van 2023 (4/40)

Het jaar 2023 is fijn begonnen qua leesflow. Ik zit er heerlijk in! Inmiddels is januari bijna voorbij (omg, vonden jullie dat ook zo lang duren?) en de teller staat alweer op vier boeken. Ik heb 40 als doel voor dit jaar en ben heel benieuwd of dat gaat lukken. Als ik zulke leuke boeken blijf lezen, komt dat helemaal goed.

De wensenwinkel – Chantal Claassen en Saskia M.N. Oudshoorn

In ‘De wensenwinkel’ van Chantal Claassen en Saskia M.N. Oudshoorn beginnen beste vriendinnen Claire en Josie een wensenwinkel. De knappe aannemer Stijn verbouwt een oude naaisalon tot een winkel, en daarna stromen de wensen al snel binnen. De winkel is zo’n groot succes dat ze meer handen nodig hebben. Het liefst die van een man… Kan de knappe soapster Jim de vriendinnen helpen?

Dit boek begon ik in 2022, maar las ik begin januari uit. Ik ben dol op de boeken van Saskia Oudshoorn en deze stond dan ook vrij snel op mijn lijstje. Het is een boek waar ik wat lastig in kwam, maar dat ik uiteindelijk moeilijk weg kan leggen. Het had alles wat ik leuk vind in een boek: een luchtig verhaal, een romance, een beetje onvoorspelbaarheid, toch ook een beetje voorspelbaarheid en een vriendschap. Ik smul hiervan en vond het een origineel verhaal. De wending ontzettend cliché, maar daar hou ik toch ook wel van. Vooral Josie en Stijn heb ik in mijn hart gesloten en ik hoop eigenlijk heel erg op een verhaal over die twee personages. Ik merkte dat ik daar meer mee bezig was dan hoofdpersoon Claire.

⭐⭐⭐⭐

Je vindt het boek hier.

Mijn eerste lijk is gelukkig vers – Pascale Bruinen

‘Mijn eerste lijk is gelukkig vers’ biedt een uniek kijkje achter de schermen van de misdaadbestrijding. Pascale Bruinen is officier van justitie en schrijft een wekelijkse column over haar werk in Algemeen Dagblad. Welke gevoelens, emoties en twijfels gaan er schuil achter die strenge zwarte toga van de officier van justitie? Met een open en eerlijke blik beschrijft Pascale Bruinen haar spannende, grappige en vaak indringende ervaringen tijdens strafzittingen, nachtelijke diensten en het leiden van opsporingsonderzoeken van de politie. In ‘Mijn eerste lijk is gelukkig vers’ laat zij zien dat ze als officier van justitie dan wel `één en ondeelbaar is maar dat ze als persoon en auteur juist de som van drie delen is: magistraat, mens en moeder. Met dit boek opent ze een deur naar een wereld die tot voor kort hermetisch gesloten bleef.

Toen ik laatst een blog schreef over het feit dat ik boeken over andermans werk zo tof vind, kreeg ik veel tips van jullie doorgestuurd. Een daarvan was dit boek, van officier van justitie Pascale Bruinen. Ik dacht gelijk: die moet ik gaan lezen. Maar uiteindelijk vond ik het een moeilijk boek waar ik maar lastig doorheen kwam. Ik wist niet zo goed waar dat aan lag, tot ik andere recensies over dit boek las. De verhalen en situaties zijn allemaal interessant om te lezen, maar het draaide wel heel erg om haar als persoon. Alles wat zij deed was fantastisch en haar keuzes en meningen drongen erg veel door in dit boek. Dat ging ten koste van de verhalen. Iemand schreef: ‘Ik had gehoopt op toch wat meer verhalen uit de real world ipv van een soort van biografie. Ook vind ik het taalgebruik hier en daar toch wel “academisch” en veel doorspekt met vakjargon. Net als mijn voorgangster was ik er na 2/3 van het boek wel een beetje klaar mee.’ Ik heb het uitgelezen, maar was wel blij dat het klaar was. Toch gaf ik het drie sterren, omdat een inkijkje toch interessant was.

⭐⭐⭐

Je vindt het boek hier.

It starts with us – Colleen Hoover

‘It starts with us’ is het vervolg op ‘It ends with us’. Als Lily en haar ex-man Ryle een goed co-ouderschapsritme gevonden hebben, staat plotseling haar eerste liefde, Atlas, tegenover haar. Het leven heeft hem gevormd en hij heeft littekens, maar hij is Lily nooit vergeten. Lily is blij dat de tijd voor één keer in haar voordeel werkt. Als Atlas haar op een date vraagt, zegt ze meteen ja. Maar hoewel ze gescheiden zijn, is Ryle nog steeds een groot deel van Lily’s leven. En hij ziet Atlas niet graag met zijn ex-vrouw en dochtertje.

Er zat voor mij even een tijd tussen deel 1 en deel 2 en ik was daarom bang dat ik er wat moeilijk in zou komen. Niets was minder waar. Vanaf de eerste bladzijde zat ik weer in beide personages en kon ik niet stoppen met lezen. Ik vind Atlas en Lily twee mooie personages en heb het boek met veel plezier gelezen. Wel moet ik zeggen dat het me niet zo greep als deel 1. Het was een ietwat saai verhaal waarin weinig gebeurde. Nu hebben de karakters niet veel meer nodig als je deel 1 al hebt gelezen, maar ik miste toch hier en daar wat grotere gebeurtenissen en spanning. Het kabbelde wat voort. Dat was voor de personages erg fijn na het eerste deel, maar voor de lezer had er wel iets meer mogen gebeuren. Desalniettemin een mooi verhaal en ik heb het zonder enige moeite uit gelezen.

⭐⭐⭐⭐

Je vindt het boek hier.

Van groenteboer tot t*ringhoer – Ricardo Visscher

De jonge Ricardo gaat op zoek naar liefde en acceptatie in de wereld van de mannenprostitutie. Vijftien jaar later vertelt hij zijn moeder alles.

Ricardo is anders. Hij voetbalt niet met de stoere jongens uit de buurt, hij droomt stiekem van ze. Als negentienjarig valt hij voor de knappe Aydin, die hem de mannenprostitutie in trekt. Hij geniet van de aandacht en het geld van die wereld en in de spiegel ziet hij de slanke, succesvolle jongen die hij altijd al wilde zijn. Toch lukt het maar niet om van dat beeld te houden. Wanneer ook de relatie met Aydin hem geen geluk brengt, staat hij voor de belangrijkste keuze van zijn leven.

Ik weet niet zo goed waarom, maar dit boek stond al eeuwen op mijn to read-lijstje. Ik ben het ooit eens tegengekomen, heb het boek opgeslagen en zat maar te wachten tot er een e-book uitkwam. Ik kon hem niet vergeten. Misschien door de titel, maar ik denk ook door de lovende recensies. En daar was-ie opeens, op Kobo Plus. Ik wist niet hoe snel ik hem moest aanklikken. Ik ben erin begonnen en heb het boek niet meer weg kunnen leggen. Ik vond dit zo interessant, rauw, verdrietig, eerlijk en open. Zonder enige gene lees je mee over het leven van Ricardo. Geen detail blijft ongeschreven. Het is een rollercoaster van emoties en ik ging van ongeloof naar zoveel respect. Het is wat heftig en je moet kunnen tegen dit soort verhalen, maar ik heb er onwijs van genoten. Dit is dan ook het eerste boek van 2023 met vijf sterren. Love it.

⭐⭐⭐⭐⭐

Je vindt het boek hier.

Delen:
Secured By miniOrange