(~215 B)
Terug naar de basis

Terug naar de basis

Meiden die me al sinds het begin volgen zagen Mommy To Be als iets kleins beginnen met alleen teksten van mijn hand. Ik schreef persoonlijke stukken over mijn zwangerschap, deelde leuke kledingcollecties en schreef over alles wat ik maar leuk vond om te delen. Na de bevalling is dat niet veel anders geweest. Ik schreef door over Skyler en probeerde leuke dingen te ontdekken om over te bloggen. Maar opeens miste ik iets. Het moederschap kent zoveel kanten en meningen dat ik besloot om er meiden bij te vragen. Kelly was de eerste. Omdat ik haar leerde kennen tijdens de zwangerschap en ik vond dat ze van toegevoegde waarde kon zijn voor de site, begon ze iedere zondag een artikel te schrijven. Ook Evi kwam me helpen, maar helaas haakte zij weer af vanwege een te druk schema. Vervolgens werd het team uitgebreid met Deborah, Niki en als laatste Betty. Stuk voor stuk geweldige meiden die voor leuke content zorgden. In het begin vlogen de statistieken omhoog en werden de artikelen prima gelezen. Maar opeens was daar een daling. Niet in de statistieken zelf, maar bij de artikelen van alle gastbloggers. Ze deden enorm hun best om voor Mommy To Be content te schrijven maar niet alles viel in goede aarde. De reacties bleven uit en de artikelen werden steeds minder en minder gelezen. Behalve die van mij.

Zonder heel arrogant over te komen -wat totaal niet mijn bedoeling is- moet ik concluderen dat mensen voor mij komen. Dat ze willen lezen over het moederschap hoe ík het ervaar en over de groei van Skyler. Jullie willen updates over zijn voortgang, shoplogs van Zara, leuke nieuwtjes die ik persoonlijk maak door mijn mening toe te voegen, enzovoort. Daarom heb ik besloten om de knoop door te hakken. Ik heb er heel lang over nagedacht maar ga weer op eigen voet verder. Deborah was al gestopt, maar ook de artikelen van Kelly en Niki zijn helaas verleden tijd. Ik was enorm blij met hun input en las de artikelen van de meiden heel graag, maar als het resultaat achter blijft moet ik keuzes gaan maken. Ze stoppen hun vrije tijd in artikelen, hebben het allemaal ontzettend druk en als dat dan niet of nauwelijks gelezen wordt, is dat natuurlijk heel erg zonde. Voor de tijd, voor de artikelen en voor de site. Want de bedoeling is dat Mommy To Be groter en beter wordt. En dat gaat helaas niet als de artikelen niet zo zijn als wat de bezoekers verwachten.

Omdat Betty’s stukken wel heel goed bekeken worden en we toch allemaal benieuwd zijn hoe de laatste loodjes voor haar gaan, blijft zij wel lekker schrijven. De zwangerschapservaringen komen dus nog steeds iedere donderdag online. Misschien kom je af en toe nog eens een artikel van haar tegen; daar zijn we nog niet helemaal over uit. En hoe het na de bevalling gaat zien we allemaal wel. Het liefst hou ik Betty gezellig op Mommy To Be er bij maar dat is natuurlijk aan Betty zelf en aan jullie. Voor nu blijft ze schrijven en zal ik de rest van de dagen voor artikelen zorgen.

Of het echt de juiste keuze gaat zijn en of ik er goed aan doe, dat moet gaan blijken. Ik heb natuurlijk Styleguide, waar ik mijn brood mee verdien, en waar ik de meeste tijd van de dag mee bezig ben. Ik weet ook niet of het lukt om iedere dag te schrijven en hoe ik de komende weken ga ervaren. Maar ik heb het de eerste periode gedaan, dus dat moet nu ook zeker weer goed gaan komen.

Terug naar de basis dus: Shirley, Skyler en een beetje Betty. Ik hoop hiermee een goede keuze te hebben gemaakt en dat jullie Mommy To Be net zo trouw en fanatiek blijven volgen als altijd. Thanks voor al jullie support en alle lieve meiden die voor me geschreven hebben: you rock!

Liefs, Shirley

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

57 Reacties

 1. lou
  1 juli 2014 / 09:48

  Wat jammer zeg! Maar eerlijk is eerlijk, ik las ook alleen maar jou stukken en die van Betty. Jullie schrijven ook gewoon het leukst. Bij bijvoorbeeld de artikelen van kelly had ik altijd hetgevoel dat ze niet ‘af’ waren ofzo..
  Jammer voor de meiden, maar ik kom ook inderdaad voor jou. (En een beetje voor Betty)
  🙂

  • joyce
   1 juli 2014 / 10:42

   Jammer voor de meiden, maar ik ben het helemaal eens met deze reactie.

 2. caitlin
  1 juli 2014 / 09:55

  Wat jammer! Ik las ze juist allemaal omdat er zoveel variatie in zat!
  Maar ik begrijp je keuze 🙂 ik blijf altijd en trouwe lezer!
  X cait

 3. 1 juli 2014 / 10:08

  Oh jammer zeg, ik lees juist dat van Betty niet en van Kelly las ik altijd…
  Maar snap het wel hoor…

 4. Ilse
  1 juli 2014 / 10:12

  Goede keuze. Ik kwam ook alleen voor jouw artikelen. Kelly is super leuk voor haar eigen blog, maar mist wat mij betreft een stukje professionaliteit in haar schrijven (wat jouw sites wat te kort doen), maar dat is mijn mening. Succes!

 5. Elise
  1 juli 2014 / 10:34

  Goede keuze, ik lees de gastbloggers nooit, ook niet van andere blogs!

 6. 1 juli 2014 / 10:34

  Ik snap je keuze heel goed, en als ik eerlijk ben lees ik ook alleen jouw stukjes en die van Betty. 🙂

 7. 1 juli 2014 / 10:40

  Mja, ik vind dat toch wel een groot kenmerk van een blog: het persoonlijke. Ik lees alleen blogs als ik de persoon erachter ook leuk/interessant vindt. Moet eerlijk zeggen dat ik gastblogs altijd oversla. Niks ten nadele van die meiden, maar jij bent het gezicht erachter. En dat is helemaal niet arrogant! 🙂 Keep up the good work!

 8. 1 juli 2014 / 10:41

  Wel jammer natuurlijk! Maar ik snap je keuze. Ik kom ook voor jou artikelen naar hier. Voor de artikelen van Betty en Kelly lees ik huk eigen blog :). Veel succes!

 9. Ilona
  1 juli 2014 / 10:51

  Goede keuze! Jouw artikelen zijn het leukst geschreven en nodigen uit tot lezen. Voor de andere meiden ga ik evt. naar hun blog.

 10. 1 juli 2014 / 10:59

  Jammer, ik reageerde niet altijd maar las wel alle artikelen. Maar snap wel waarom je dit besluit neemt.

 11. 1 juli 2014 / 11:00

  Goed dat je de knoop hebt doorgehakt, maar jammer dat de artikelen van anderen zo weinig werden gelezen. Persoonlijk vond ik die van Kelly altijd erg leuk. Fijn dat Betty hier wel blijft schrijven, ik vind haar artikelen erg leuk om te lezen 🙂

 12. Lisette
  1 juli 2014 / 11:09

  Goede keuze! Ook ik lees alleen jouw stukjes en die van Betty. De stukjes van Kelly miste wat mij betreft altijd een punt/onderwerp. Ik las het wel eens en dacht, wat wil je er nou mee zeggen.. Maar wel super lief dat ze jouw wilde helpen met de site.
  En ik denk ook al komen er dalijk minder artikelen, de bezoekersaantallen zullen wel hetzelfde blijven en zeker niet dalen.

 13. Flair
  1 juli 2014 / 11:14

  Ik denk dat het een goede keuze is. Ik lees eigenlijk alleen jouw artikelen..

 14. Annis
  1 juli 2014 / 11:15

  Knap dat je een besluit hebt genomen. Ik las altijd alle stukjes en vond ook die van Kelly erg leuk. Ik moet wel even zeggen dat ik het niet zo fijn vind dat er in de comments opeens allemaal commentaar op haar stukjes komt, komt een beetje kwetsend over, maar dat kan ook aan mijn hormonen liggen 😉

  • Shirley
   Auteur
   1 juli 2014 / 11:21

   Dat vind ik ook niet nodig. Ze hebben allemaal veel tijd en energie gestoken in stukken voor mijn site en daar ben ik ze onwijs dankbaar voor. Als ik het niks vond had ik het niet gedaan. Ik las het met veel plezier en volg onder andere Kelly ook heel graag met haar eigen blog 🙂

 15. Lisette
  1 juli 2014 / 11:16

  Goede keuze! Ook ik lees alleen jouw stukjes en soms die van Betty. Heb ik ook op andere blogs, lees hoofdzakelijk van de persoon zelf. Of het is een revieuw van een product waar ik in geïnteresseerd ben, dan lees ik het wel. Ga zo door! Vind het een mooie/persoonlijke site en jij schrijft geweldig!

 16. 1 juli 2014 / 11:21

  Goede keuze! Ik moet toegeven dat ik ook vooral jouw artikels lees. Die van Kelly vind ik ook leuk, maar ik lees ze liever op haar blog.

 17. Anamaria
  1 juli 2014 / 11:43

  Ik las altijd jouw stukjes en die van Kelly. Ik vind het gewoon superleuk om jouw persoonlijke verhalen te lezen en te lezen hoe het bij een andere mama er aan toe gaat.
  Je neemt de lezer echt mee in je persoonlijke leven en dat vind ik heel dapper op het grote internet, maar juist dat maken jouw stukken heel leuk!

 18. Kaat
  1 juli 2014 / 11:50

  Oh fijn eindelijk ! Vond je blog al een beetje saai worden met de gast bloggers. Mensen komen uiteindelijk toch hier voor jou en had het idee dat met de gastbloggers je jezelf het een beetje makkelijk maakt.

  • Shirley
   Auteur
   1 juli 2014 / 11:54

   Dat was absoluut niet mijn bedoeling hoor! Ik wilde een andere weg in slaan door er een soort verzamelsite van te maken met verschillende moeders en daardoor verschillende visies. Maar onder mijn bezoekers werkt dat niet 🙂 Soms moet je dingen proberen om origineel te blijven en dit pakte niet zo goed uit. Vandaar dat ik weer terug ga naar hoe ik ben begonnen!

   • Jackie
    1 juli 2014 / 12:02

    Jammer dat er geen ‘like’ knop zit op een blog. 😉 Altijd goed om iets nieuws te proberen maar ook dapper om het weer terug te draaien als het niet goed blijkt te lopen.

   • Kaatje
    1 juli 2014 / 12:13

    Het was niet kwetsend bedoelt, zo kwam het wel gewoon over op mij (jezelf het te makkelijk maken). Ik spreek voor mezelf maar denk dat het andere mensen ook zo overkomt als je stukjes door andere laat schrijven die gewoon niet (ja sorry) zo goed zijn als jouw stukjes. Het werd een beetje een slap aftreksels nogmaals mensen komen naar je site voor jou en Skyler.

 19. Alicia
  1 juli 2014 / 11:52

  Goede keuze. Lees eigenlijk alleen jou stukjes en die van Kelly. Omdat onze kindjes bijna even oud zijn is het wel eens fijn om ervaringen en meningen te lezen zonder daar wederhoor aan te hoeven geven.

 20. Esra
  1 juli 2014 / 11:58

  Goed zo Shirley! Ik las alleen jouw stukjes, die van de gastbloggers vond ik allemaal net niet bij mommy to be passen. Ze miste allemaal wat.

 21. lotte
  1 juli 2014 / 11:59

  Hele goede keuze denk ik. Jammer voor Kelly, maar zoals al eerder gezegd denk ik dat zij toch op een ander niveau schrijft. En klopt, misschien vervelend voor Kelly om dat nu te horen, maar het is wel hoe ik het zie.

 22. Jackie
  1 juli 2014 / 11:59

  Eerlijk gezegd kom ik hier ook alleen voor jouw artikelen en af en toe lees ik die van Kelly omdat zij ook in hetzelfde clubje op zp zat. Ik hoop dat je voldoende tijd kunt blijven vrij maken voor Mommy to be. Veel succes! En alle andere meiden bedankt voor jullie inzet!

 23. 1 juli 2014 / 12:12

  Vind het een goeie keuze! Kwam ook eigenlijk altijd voor jou hier op:P!

 24. Nashje
  1 juli 2014 / 12:20

  Ik begrijp je keuze ook, ik ben het met een aantal reacties hierboven eens dat het stijlverschil tussen jou en de anderen misschien iets te groot was…maar op zich vind ik het echt wel een leuk idee om de site een soort combinatie van verschillende vrouwen/in een verschillende fase van het moederschap/met verschillende soorten jobs te maken. Ik dacht nog net voor te stellen om ook een blogger uit België te laten schrijven 🙂

  • Shirley
   Auteur
   1 juli 2014 / 12:30

   Ik vind je idee heel leuk en dat was dus ook mijn bedoeling. Maar op Mommy To Be werkt dat niet dus nee, geen gastbloggers meer hier 😉

 25. Mickyy94
  1 juli 2014 / 12:51

  Ik snap je keuze,er moet wel resultaat zijn.
  Maar, eerlijk is eerlijk, ik ga de stukjes van Kelly wel heeeel erg missen 🙂 Gelukkig heeft ze een eigen blog, blijf ik die lekker volgen!
  Extra Skyler is ook wel erg genieten 😉

 26. Myrte
  1 juli 2014 / 13:03

  Dubbel! Ik las idd enkel Betty haar stukken en die van jouw, Nikki ook af en toe. Goede beslissing Shirley!

 27. Lotte
  1 juli 2014 / 13:08

  Jammer maar ook iets om trots op te zijn Shirley! Ik las graag ook de andere verhalen!

  En Kelly, ik las jouw verhalen met veel plezier!! Jouw blog gaat ook veel over healthy food, wat ik ook leuk vind! Lekker doorgaan.

 28. Shelley
  1 juli 2014 / 13:11

  Jammer voor de meiden, maar ik begrijp je keuze! Ik lees namelijk ook alleen jouw blogs. Ik ben nog lang geen moeder, maar ik vind je als persoon heel leuk om te volgen en met de andere meiden heb ik niks. Dan heb ik liever dat er minder posts zijn en dat ik lekker jouw stukken kan lezen! Niks persoonlijks tegen de andere meiden hoor! Ben gewoon erg kieskeurig met blogs lezen haha 🙂

 29. Nathalie
  1 juli 2014 / 13:12

  Ik snap je keuze en ben er blij mee. Niet omdat ik de andere meiden niet leuk vind maar omdat ik voor jou en Skylar kom.

  Ik volgde je altijd al op styleguide en onze zoontjes zijn bijna net zo oud. Dus die artikelen spraken me het meeste aan.

 30. Jessica
  1 juli 2014 / 13:17

  Wat een dapper besluit Shirley! Het zal zeker geen makkelijk besluit zijn geweest. Maar inderdaad, de lezers komen toch vooral voor jou en het siert je juist dat je daar eerlijk over bent. De andere dames volg ik ook op hun eigen blog, dus in die zin maakt het ook niet zoveel uit. Overigens begrijp ik wel de wat negatievere comments hier, al komen sommige inderdaad wat onaardig over.. Jij hebt een eigen schrijfstijl, die jouw meeste lezers aanspreekt. En de andere dames schrijven weer op hun eigen manier, die misschien wat minder goed daarbij past.

  Heel veel succes and keep up the good work!

 31. 1 juli 2014 / 13:19

  Als je het ziet aan je cijfers is het een logische keuze. Hopelijk kun je er tijd voor vrij maken en als je een keer een dag niet online zet is dat toch ook geen ramp?! Kelly en Betty volg ik wel via hun blog.

 32. helena
  1 juli 2014 / 13:58

  Je schrijft heel leuk, je hebt een eigen stijl en ik las/lees jouw artikelen altijd. Kelly haar artikelen las ik ook maar nu volg ik haar gewoon via haar eigen site.
  Btw, ik had een beetje een mindere dag maar nu ik die foto van Skyler zie, word ik meteen terug vrolijk, dat gezichtje!!! 🙂

 33. lieke
  1 juli 2014 / 14:33

  Dapper besluit en idd we komen voor jou. Ik volg kelly ook op haar eigen site dus vindt haar daar zeker terug. Beide erg leuk om te lezen!

 34. 1 juli 2014 / 15:19

  Ik begrijp het hoor! Ik lees alleen de updates over jou en Skyler! Knap besluit, zulke dingen zijn nooit leuk om door te hakken.

 35. Renée
  1 juli 2014 / 15:47

  Ten eerste; wat een geweldige foto van Skyler! Heerlijk dat guitige koppie met die schaterlach!

  Wat betreft je blog geef ik je helemaal gelijk. Leuke meiden die hier schreven, maar toch scrol ik daar wat sneller doorheen. Ik kom ook inderdaad echt voor jouw verhalen en sinds ik zwanger ben (dinsdag is mijn wisseldag) zoek ik altijd even jouw ‘zwangerschapsweek’ terug. Net bijvoorbeeld week 17 gelezen, en het is zó herkenbaar! Zelfs de kilo’s gaan gelijk op en daar heb ik dezelfde gedachtengang over als jij toen had. Heerlijk om het te lezen!

  Ga lekker zo door meid. Ik geniet van al je blogs en stiekem van deze en shirleyschrijft het meest! Dat zegt genoeg toch, I love persoonlijke verhalen 🙂

 36. Joanne
  1 juli 2014 / 15:54

  Goed besluit vind ik. Het leuke aan jouw artikelen vind ik je openheid en eerlijkheid. Je laat op een eerlijke manier zien waar je onzeker over bent, wat je leuk en moeilijk vindt in het grootbrengen van Skyler. Ik ben ongeveer tegelijk met jou bevallen en kan me als jonge moeder goed in jou verplaatsen. Je artikelen maken me aan het lachen. Kelly’s artikelen geven een te perfect plaatje, ze deelt te weinig haar mislukkingen en onzekerheden, en dat gaat vervelen…
  Inderdaad, ook ik kom op je blog om jouw artikelen te lezen, de gastbloggers én de productaanprijzing sla ik over.

 37. Maaike
  1 juli 2014 / 16:13

  Het is een goed, maar moeilijke beslissing, maar ik ben blij met jouw keuze. 🙂 Kelly en Betty volg ik beiden ook op hun eigen blogs en hier kom ik toch voornamelijk voor jou & Skyler. De blogs van de andere meiden las ik vaak tussendoor even omdat ze toch via Bloglovin in mijn overzicht kwamen, maar die van jou blijven favoriet!

 38. Jacky
  1 juli 2014 / 16:18

  Dappere beslissing 🙂
  Ik las wel (bijna) alles, ik vind het leuk om verschillende visies, technieken en meningen te lezen. Wat je zei; een verzamelsite van verhalen van moeder (to be).
  Maar ik begrijp je beslissing en ben benieuwd of het het resultaat geeft waar je op hoopt 🙂

 39. t.
  1 juli 2014 / 19:45

  Ik lees ook alleen jouw artikelen!
  Ben trouwens wel benieuwd of die andere meiden iets verdien(d)en met hun bijdrage? Of is dat een asociale vraag, haha ben benieuwd hoe bloggers dat regelen met hun mede/gastbloggers.

  • Shirley
   Auteur
   1 juli 2014 / 20:03

   Nee, zij schreven vrijwillig. Verdien niet zoveel met deze site dat ik iedereen kan betalen!

 40. Stien
  1 juli 2014 / 20:37

  Ik vind dit jammer, maar denk dat het een goede keuze is geweest. Ik vind het super om alles van iedereen te lezen maar op de één of andere manier kwam ik vroeger liever op je blog. Het mist al een tijdje iets persoonlijks en het echte ‘Shirley’ is er een beetje vanaf. Ben dus wel blij met dit nieuws!

 41. Saskia
  2 juli 2014 / 12:07

  Knap dat je dit soort besluiten durft te nemen! Als iets niet blijkt te werken kun je het beter veranderen dan door blijven gaan. Ik las wel vrijwel alle stukken, maar ook ik vind/vond jouw stukken en die van Betty het leukst. Ik ben dan ook blij dat Betty wel blijft schrijven! Naar mijn mening passen haar verhalen ook goed bij de site, aangezien zij nog echt een ‘mommy to be’ is. Ik ben benieuwd hoe de site zich verder gaat ontwikkelen!

 42. 2 juli 2014 / 13:00

  Ik las wel bijna alles, maar snap dat anderen de gastbloggers overslaan, want die misten ieys persoonlijks. Jij en Betty zijn de enigen die er fotos bij plaatsen van zichzelf en Skyler en denk dat dat een groot verschil heeft gemaakt!

 43. Lise
  2 juli 2014 / 14:31

  Knap besluit! Ik ben geen mom, mommy to be en voorlopig ook nog niet maar toch kom ik hier ontzettend graag om alle verhalen te lezen. De nuchterheid die ik in jouw stukjes en in die van Betty teruglees maakt het zo prettig om te lezen. Ik denk dat mensen die hier komen jouw schrijfstijl waarderen, iets wat ik persoonlijk ook wel terugzie bij Betty. Ook de persoonlijkheid in de artikelen vond ik erg prettig, iets wat ik wel miste bij de anderen. Daarom dat ik die twee stukjes altijd lees, en de rest gewoon standaard oversloeg. Nogmaals, knap besluit! 🙂

 44. 2 juli 2014 / 14:53

  Ik ken je blogs niet zo lang en heb Mommy to be via Kelly ontdekt dus vond het wel leuk om haar stukjes te lezen. Ik ben zelf 23 weken zwanger en vind het wel leuk om artikels te lezen over de zwangerschap. Ik heb intussen ook al jouw artikelen van tijdens je zwangerschap gelezen dus ik hoop stiekem dat Betty nog even blijft schrijven.

 45. 2 juli 2014 / 18:30

  Verstandige beslissing denk ik, als ik je stukje zo lees. Ik vond de meeste gastartikelen niet zo interessant. Die van Betty trouwens wel leuker, ook omdat er een foto bij staat. Dan ‘leeft’ het meer en is het toch leuker om te lezen. Kelly haar blog volg ik trouwens sowieso al, dus ik vond dat wat teveel herhaling soms. Al met al goed gekozen denk ik 🙂

 46. Nadia
  2 juli 2014 / 22:47

  Ik vond het idee erg leuk, dat het een soort platform werd van verschillende moeders met verschillende invalshoeken, maar persoonlijk vond ik niet alles even interessant en als iets niet werkt moet je inderdaad een keuze maken.

 47. Emma
  3 juli 2014 / 11:36

  Zelf las ik ook eigenlijk alleen jouw stukken en die van Betty. 🙂 Ik vond ook de stijlen onderling toch best verschillen, maar de insteek was inderdaad goed! Ik lees het vaak via mijn mobiel/bloglovin’ en vond het dan ook lastig om te onthouden wie nou wie was, het waren me iets te veel bloggers en ik raakte daardoor in de war. En ik kom toch voornamelijk voor jou en je artikelen over het moederschap en Skyler. Niet alle bloggers lieten foto’s van hun kindje zien, waardoor ik er als lezer op de een of andere manier toch minder een band mee voelde.
  Ik denk dat het een goede beslissing is, Shirley! 🙂

Secured By miniOrange