(~215 B)
Sterrenbeelden van de kids: schorpioen en stier

Sterrenbeelden van de kids: schorpioen en stier

Horoscopen vind ik altijd leuk om te lezen. Welk tijdschrift ik ook opensla, ik blader altijd rechtstreeks naar de horoscopenpagina om te zien wat de maand voor de vis (mijn sterrenbeeld) in petto heeft. Niet dat ik er iets mee doen en niet dat ik erin geloof, maar het is toch ergens iets grappigs. Bij dingen die kloppen denk ik al gauw ‘zie je, dat las ik in mijn horoscoop!’ maar bij dingen die totaal niét kloppen, roep ik altijd ‘zie je, horoscopen kloppen nooit!’ Haha. Via de website Horoscoop Luna kun je je eigen horoscoop, maar ook die van je kinderen bekijken. Ook heb je daar de mogelijkheid om een geboortehoroscoop te laten maken. Perfect als cadeau!

Anyway: het blijft iets leuks en ondanks dat ik niet geloof in de maandelijkse horoscopen die je in tijdschriften en online kunt lezen, ben ik wél van mening dat geboorte sterrenbeelden vaak kloppen. Het sterrenbeeld zegt namelijk best wel wat over het karakter van het kind. Zo matcht het sterrenbeeld vis heel erg bij mij en ben ik gevoelig, pik ik veel op van anderen, hou ik van écht contact en duidelijkheid, ben ik dol op schrijven en heb ik behoefte aan afzondering. Het enige dat absoluut niét klopt, is dat ik als vis dol ben op water. Ik was ontzettend bang vroeger en nog steeds maak je me niet blij met een dagje zwemmen.

Ik vond het wel leuk om te kijken naar de sterrenbeelden van mijn kinderen, wat dit over de twee jongens zegt en of het, voor wat ik er nu over kan zeggen, een beetje klopt met hoe ik Skyler en Maddox ken.

IMG_0792

Skyler de schorpioen

Skyler is geboren op 6 november en daarom een schorpioen. Deze kinderen voelen zich het beste bij intieme relaties, maar gaan ook graag hun eigen weg en vinden het heerlijk om alleen te spelen. Nou, we weten allemaal dat dit wel klopt bij Skyler. Hij vindt de mensen die heel dicht bij hem staan allemaal prima, wil niet zoveel weten van vreemden óf moet eerst enorm wennen aan de situatie en het is een kindje dat zich prima alleen weet te vermaken.

Een schorpioen wil uitdagingen aangaan en graag iets nieuws leren. Bovendien houden ze van geheimzinnigheid en zijn daarom dol op spelletjes als verstoppertje doen, schatkist zoeken, goochelen of een geheimtaal met een vriendje of vriendinnetje ontwikkelen. Interessant! Ga ik zeker onthouden voor als ik eens iets nieuws met Skyler wil ondernemen. Ik weet dat ‘ie leergierig is en altijd toe is aan uitdagingen, maar geheimzinnigheid is tot nu toe alleen tot uiting gekomen door verstoppertje te spelen. Er wordt namelijk áltijd verstopt als papa thuis komt of oma eraan komt.

Als ouder moet je sterk in je schoenen staan om niet altijd maar toe te geven bij de schorpioenen. Ze hebben namelijk een sterke wilskracht en zó door hoe ze iets voor elkaar kunnen krijgen. De beste manier om hier op te reageren is door duidelijk uit te leggen waarom iets niet mag. Wees vastberaden maar vriendelijk, want bij te veel afwijzing en negativiteit kan je kind zich terugtrekken en zich niet meer laten zien. En oh, dit merken we heel erg! Skyler heeft er een handje van om continu door te blijven zaniken om iets, maar als we eens écht boos worden begint ‘ie zich te verstoppen, weet hij zich geen houding te geven en lijkt ‘ie zich te schamen. Hij roept dan vaak dat ‘ie boos is maar als ik dan zeg ‘ik ben ook boos op jou!’ zegt hij dat dat niet mag en dat we vrienden moeten zijn.

Een andere kant van de Schorpioen-kind is kwetsbaarheid. Sommigen zijn verlegen, teruggetrokken en dat maakt ze moeilijk te peilen voor hun omgeving, een reden waarom de Schorpioen vaak als lastig en mysterieus wordt gezien. Ze kunnen wat ongeïnteresseerd of koeltjes overkomen, maar in wezen hebben deze kinderen een oprechte en warme interesse in de medemens. Mooi dit! Zeker een herkenningspunt.

Een schorpioen kan heel scherpe vragen stellen. Ze denken al vroeg na over hoe dingen in elkaar zitten en zullen hun ouders bestoken met vragen als ‘Waarom?’ en ‘Hoe kan dat?’. Schorpioentjes worden geboren met doorgaans meer psychologisch inzicht dan andere mensen, en zullen op latere leeftijd zeer geïnteresseerd zijn in hoe de ander in elkaar steekt. Waarschijnlijk worden we daarom nu al gek van het ge-waarom dan? De héle dag.

Doen: intimiteit creëren
Niet doen: druk opleggen

IMG_0796

Maddox de stier

Maddox is van 26 april en een stier, ook wel bekend als een vriendelijk en knuffelig kind. Een stier heeft fysiek contact nodig, zeker als het zich veilig wil voelen of als het getroost wil worden. Vaak heeft hij meer behoefte aan een arm dan aan woorden. Een baby-stier zal dan ook dol zijn op masseren en een draagdoek. Nou, dat staat als een huis! Maddox wil het liefst de hele dag gedragen worden. Als hij maar bij je kan zitten en aan je handen kan frunniken, dan is hij helemaal tevreden.

Stieren zijn kinderen die soms wat achterlopen op hun leeftijdgenootjes in hun (fysieke) ontwikkeling. Ze zijn mogelijk wat trager, maar dat wil zeker niet zeggen dat ze het minder goed doen. Eenmaal geleerd, zullen ze hun nieuwe vaardigheden niet snel vergeten. Ik ben heel benieuwd hoe dit tot uiting gaat komen. Ik merk wel dat Maddox nog vrij weinig wil weten van omrollen, maar over het algemeen functioneert hij nog prima volgens de gemiddelde lijnen. De boodschap luidt ‘moedig ze aan en laat het ze allemaal op hun eigen tempo doen. Ze gaan bokken als ze teveel worden opgejaagd.’ Dit past wel prima bij onze opvoedingsstijl dus daar ben ik heel erg blij om.

Veel Stiertjes zijn gek op eten maar minder happig op het uitproberen van nieuwe maaltijden. Het is daarom goed ze vanaf jongs af aan met verschillende smaken in aanraking te laten komen. Omdat het echte bourgondiërs zijn, hebben veel Stieren de neiging om uit te dijen. Dat wordt dan ook een beetje oppassen, haha. Natuurlijk wil het niet zeggen dat iedere Stier goed eet. Er zijn ook Stier-kinderen die in de eerste fase van hun leven wat meer problemen ervaren met voeding. Dat is precies waar wij nu mee kampen. Ik merk aan Maddox dat hij niet zo blij wordt van zijn fles, maar óók nog niet van de verschillende smaken die ik hem tot nu toe heb voorgeschoteld. Alleen van een geprakte banaan wordt hij helemaal wild. Ik ben heel benieuwd naar dit proces. Volgens de horoscopen moeten mama en papa vaak een ijzeren geduld hebben om een stier wat sneller te laten eten. Aandachtspuntje, dus.

Als je kind wat ouder is, zul je misschien merken dat hij veel plezier heeft in creatieve hobby’s en graag met hun handen bezig zijn. Een Stier-kind heeft oog voor schoonheid en houdt van spulletjes van goede kwaliteit. Is het kind bijvoorbeeld dol op tekenen? Dan doe je hem een groot plezier door kleurpotloden te kopen van een kwalitatief goed merk. Ach, kind van zijn moeder. Lol.

Doen: veel knuffelen
Niet doen: te veel met materiële zaken belonen

Heel erg interessant vind ik dit en ontzettend leuk om er eens in te duiken en zo jouw kindje iets beter te leren kennen of snappen! Wil je de geboorte-horoscoop van jouw kindje nalezen en zien wat je vooral wel én niet moet doen? Ik heb mijn informatie van Ouders van Nu.

IMG_0089

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties

 1. 10 september 2017 / 12:48

  Wat interessant om te lezen 🙂 zelf ben ik wel altijd van de sterrenbeelden op zich bij volwassenen en kijk wat ik daarin herken. Vind het super interessant om te zien dat sommige dingen ook gewoon echt kloppen. En ook leuk om te lezen dat je nu al merkt bij Skyler en Maddox dat het soms klopt!

 2. Jessica
  10 september 2017 / 17:43

  Ik bekeek mijn horoscoop elke week en ja het klopte toch wel vaak of deed me nadenken , nu doe ik dat niet meer en zo ook niet voor mijn kinderen maar mss leuk om dat eens terug te gaan doen.

 3. 12 september 2017 / 09:07

  Wat interessant, hmm denk dat ik eens ga neuzen wat onze kleine madam is. Nog niet aan gedacht.

Secured By miniOrange