(~215 B)

SpeelgoedSpeelgoed

Speelgoed voor kinderen van 6 jaar (en ouder)

Speelgoed voor kinderen van 6 jaar (en ouder)

Skyler is altijd goed geweest in zichzelf vermaken. Vroeger al met bakken Duplo of Toet Toet auto’s en niet veel later met Lego. Inmiddels is het wat lastig. Niet echt qua zichzelf vermaken, maar meer met het spelen. We merken dat ‘ie het meeste ontgroeid is, dat Lego alleen nog leuk is om in elkaar te zetten maar niet om mee te spelen en dat we voornamelijk dingen voor Maddox in huis hebben. Ik merk bij hem, en ook bij zijn klasgenoten, dat gamen helemaal de bom is. Het liefst gaat Skyler spelen op zijn Nintendo Switch, ruilt hij deze even om voor een spelletje op de iPad, kijkt ‘ie een filmpje op televisie en wil hij weer op de Nintendo. Raymond ik hadden het er laatst nog over: ‘hij vermaakt zich wel, maar echt spelen? Neuh, niet echt.’ Ik ben nooit zo heel moeilijk met schermtijd en gamen, maar de héle dag gaat mij zelfs te ver.

Afgelopen week zette hij opeens de Nintendo uit en ging hij op de grond spelen met wat auto’s en poppetjes. Weliswaar vooral speelgoed waar Maddox nu mee speelt, maar ik vond het heerlijk om Skyler weer even zo bezig te zien. En toen bedacht ik me: ‘wat voor speelgoed is eigenlijk leuk voor jongens van zijn leeftijd?’ Hij heeft de afgelopen twee jaar alleen Lego gevraagd (en gekregen) tijdens verjaardagen en feestdagen maar zodra dat in elkaar zit, vindt hij het niet meer leuk. Het bouwen blijft interessant, maar daarna verliest hij zijn interesse. We hebben dus niets tot nauwelijks in huis waar hij zich in kan verliezen qua spel. Tekenen en kleuren doet ‘ie graag, maar voor de rest zijn het dus schermen. Omdat ik graag wil dat hij het spelen weer ontdekt -waarvan ik weet dat dat gewoon steeds lastiger wordt op latere leeftijd-, heb ik op Instagram om tips gevraagd. En tips kreeg ik! Ik heb onwijs veel leuke suggesties gekregen en vandaag wil ik het meeste met jullie delen.

Ik zal in deze lijst dus geen Lego City (wel Classic als voorbeeld) zetten, maar ook geen Nintendo Switch. Ik kreeg de tips voor Skyler en dus is het ‘jongens’speelgoed, maar we weten allemaal dat we dat niet zo specifiek hoeven te benoemen en dat er vast ook veel leuke dingen voor meiden tussen staan. Ik heb in ieder geval weer genoeg inspiratie en hopelijk wordt Skyler weer geënthousiasmeerd om lekker te gaan spelen. We neigen naar Gravitrax voor hem, by far het meest genoemde speelgoed uit de lijst.

Meer tips? Laat ze achter in de comments!

Gravitrax Starterset, 49,95

Geomag, 53,99

Transformers, 26,99 (46% korting!)

Clementoni robot, 35,99

Geomag Mechanics, 29,99

Magna Tiles, 59,95

Kapla, 52,99

Knex, 89,- (deze set is behoorlijk groot, er zijn veel verschillende doosjes in verschillende prijscategorieën)

Clicks, 21,99 (40% korting!)

Hubelino, 49,95 (kan samen met Duplo)

Domino, 29,25

Meccano, 29,99

Lego Classic voor de eigen fantasie, 45,99 (29% korting)

Clementoni wetenschap & spel, 13,59 (10% korting)

3D-puzzel, 22,45

HotWheels (heeft Skyler niet zoveel mee, maar deze set zal in de smaak vallen), 45,99 (43% korting!)

Foam clay, 26,99

Elektro voor oudere kinderen, 38,95

Mini Loco, 9,25

Tiptoi, 49,99

Monopoly Mario Kart, 30,25

Perplexus, 27,94

Beyblade, 38,99

Plus Plus, 11,99

Smart Games, 24,95 (verkrijgbaar in verschillende spellen)

Xoomy tekenmachine, 44,95

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

12 Comments

 1. Gerdine
  8 februari 2020 / 06:08

  Leuke tips. Ben helemaal geïnspireerd voor eerstvolgende verjaardag van mijn zoontje.Ben ook erg benieuwd wat Skyler en jij van deze tips vinden. Wat wordt de eerstvolgende op zijn wishlist?

  • Shirley
   Auteur
   8 februari 2020 / 08:51

   Gravitrax waarschijnlijk! En hij had het over de Hotwheels van Mario kart, haha! Vooral omdat het Mario kart is, want normaal vindt ‘ie Hotwheels niet leuk…

 2. 8 februari 2020 / 07:03

  Onze zoon is in januari 6 geworden en ook Nintendo switch gekregen. Afspraak dat deze niet bedoeld is om met vriendjes te spelen. Hij speelt (gelukkig) nog veel buiten, met Playmobil en kleuren/knutselen.

  Instructie speelgoed is zeker ook leuk voor deze leeftijd. De Lego opbouwen en daar blijft het vaak bij, herken ik ook wel.

  • Liesbetb
   9 februari 2020 / 00:13

   Bedankt voor de tips! Ik herken Bram (6,5jr) volledig in je verhaal over de hele dag willen gamen op tablet of Switch. Ook wij doen niet moeilijk over schermtijd maar zie hem ook graag wat meer spelen. Zijn speelgoed auto’s en houten treinbaan zijn echt niet meer interessant.

   Ben ook hard op zoek naar wat uitdagender te spelen spellen oid en kan hier zeker wat mee voor zijn verjaardag in Juli en mogelijk al wat eerder. Mocht ik nog tips tegenkomen of horen zal ik ze ook zeker delen.

  • Anna
   10 februari 2020 / 10:09

   Vergis je niet, ook Gravitrax zijn veel kinderen snel op uitgekeken. Er zijn een paar uitbreidingssets voor te koop, maar uiteindelijk zit er geen uitdaging meer aan en wordt er niet meer mee gespeeld. Ook de Mind Designer Robot is wel leuk, maar je merkt snel dat je alle opties al hebt uitgeprobeerd en je alleen tekeningen kunt maken waarbij lijnen recht zijn en doorlopen/aan elkaar zitten. De robot kan de stift niet optillen en een stukje verder weer laten zakken. Dat is wel jammer. Skyler heeft waarschijnlijk ook behoefte aan speelgoed met meer mogelijkheden en minder herhaling en het liefste adaptief aan zijn ontwikkeling en dat is het meeste speelgoed gewoon niet. Ook de meeste bovengenoemde opties niet, tenzij je steeds snel een moeilijke doos/boekje koopt. Alleen is dat weer prijzig. Blijft lastig als je kind zich snel ontwikkeld.

 3. Mariëtte
  8 februari 2020 / 09:26

  Ik heb een dochter van 6 ,bijna 7 jaar. Wij kochten pas van smartgames boekjes met puzzels erin. Als we onderweg zijn, op visite of in een restaurant vind ze het leuk om deze te spelen en ze passen makkelijk in je tas.

  • Shirley
   Auteur
   8 februari 2020 / 09:46

   Die boekjes heb ik inderdaad in de winkel gezien en toen twijfelde ik erover. Thanks voor dit, dan nemen we dat mee op vakantie 🙂

 4. Debby
  8 februari 2020 / 12:09

  Leuk! Er staan dingen op die we al hebben geprobeerd. Maar ook zeker nieuw speelgoed! Thnx voor t delen vd tips!

 5. Eva
  8 februari 2020 / 13:15

  Love Smartgames en Kapla! Lego is altijd top. Goeie inspiratie dit.

 6. Anneke
  10 februari 2020 / 17:11

  Grappig om dan zoveel verschil te zien tussen misschien jongens en meisjes. Mijn dochter(wordt in april 9), speelt nog best veel met Lego en Playmobil(paarden). Ook doen we veel spelletjes maar merk ook dat ze de laatste tijd veel naar de iPad vraagt. Nintendo wil ze ook graag. Er zit denk ik geen spel bij?
  Wilde trouwens op de link klikken van Lego classic, maar die is een stuk duurder €63,99.

 7. Anneke
  10 februari 2020 / 17:14

  Nog even ter aanvulling; op mijn werk (basisschool) ligt ook een doos Gravitrax maar er wordt niet echt mee gespeeld. Het was een aantal weken in trek en daarna hebben ze er niet meer mee gespeeld..