Sleepyhead eruit, visolie erin; hoe gaat het slapen?

Sleepyhead eruit, visolie erin; hoe gaat het slapen?

De Sleepyhead is vanaf dag 1 voor ons een absolute musthave geweest. Ik vond het heerlijk dat Maddox hierin op de bank kon slapen, we gebruikten het in de box en ik legde het zelfs op tafel zodat ik kon werken en ik Maddox tegelijkertijd in de gaten kon houden. De eerste periode sliep hij in de Sleepyhead bij ons in bed en uiteindelijk ging de verhuizing van onze kamer naar de zijne vlekkeloos omdat ‘ie in zijn vertrouwde babynestje kon blijven slapen. Zijn ledikant werd zo verkleind en hij vond de geborgenheid die hij graag wilde hebben. Van de kleine Sleepyhead gingen we naar de grote variant en ook daar heeft Maddox lekker in geslapen. Toch merkte ik de laatste tijd dat hij wat meer ruimte zocht. Hij sliep met zijn hoofd op de rand en dat vond hij heerlijk, maar hij was ook behoorlijk veel aan het draaien en aan het zoeken in zijn slaap. Ik besloot de Sleepyhead uit zijn bed te halen. Maddox heeft nu wat meer ruimte en door het gebruik van een babykussen die we toentertijd met Skyler ook gebruikten, heeft hij toch het kussentje dat hij graag wil hebben.

Meer ruimte in bed

We merken dat Maddox nog een beetje moet wennen aan de ruimte die hij nu heeft. Hij kruipt regelmatig het hele bed door en ik vind hem vaak aan het voeteneind of helemaal bij het hoofdeind. Toch lijkt hij het ook prettig te vinden. Hij kan nog beter omrollen, nog beter op zijn buik liggen en nadat hij een plekje heeft gevonden is hij een stuk rustiger. Wel moet hij wennen aan de harde randen van het ledikant en ik hoor hem regelmatig tegen de spijlen aan vallen. Oeps. De stootranden van de Sleepyhead voorkwamen dit vaak, maar nu moeten we even kijken voor van die bumpers. Voor de rest doet het hem dus goed, de overgang van het babynest naar zijn volledige ledikant. Ik had gehoopt iets langer gebruik te kunnen maken van de grote versie van de Sleepyhead, die geschikt is voor kinderen tot een jaar of 3. Ik ben het trouwens niet helemaal eens met de leeftijden die zij aangeven. Zo was Maddox met zes maanden wel toe aan de grotere variant (in plaats van acht maanden) en zie ik een kindje van drie niet meer in de grote versie liggen. Eerder tot een jaar of 2. Anyway; we hebben de Sleepyhead dus opgeborgen. En er kwam iets anders ons huis in; visoliecapsules.

Visolie

Wie mij al volgt sinds de babytijd van Skyler weet precies waar ik het over heb. Ik heb Skyler toentertijd visoliecapsules gegeven en daarmee boekten we goede resultaten. De variant van Eye Q, met de toevoeging van teunisbloemolie, zorgden bij ons voor veel rustigere avonden en nachten. Hier en hier kun je de vorige artikelen terug lezen. Ik was het echt compleet vergeten maar nadat ik diverse berichten van jullie ontving met de vraag of ik al visolie had geprobeerd bij Maddox omdat dat bij Skyler ook veel hielp, dacht ik ‘O JA! Thank you!’ Ik bestelde direct een pakje en Maddox krijgt dit nu iedere avond voor het slapengaan. Hoe het nu gaat?

Veel last van jeuk

Maddox heeft een beetje de pech dat ‘ie veel last heeft van dingen. Voordat we begonnen met het geven van koemelk wat niet zo lekker uitpakte en voordat hij last kreeg van waterpokken, kenden we echt wel heel goede nachten na het gebruik van de visolie. Rond 7 uur naar bed, begin van de nacht een fles, een keer de speen geven en doorslapen tot de volgende ochtend. Wow, wat een verbetering was dit! De flessen afbouwen werd zo makkelijker en Maddox sliep vooral veel rustiger. De jeuk van het eczeem en de waterpokken gooide weer een beetje roet in het eten waardoor hij weer onrustig begon te slapen, maar daar zal een goed slapend kind ook heel veel last van hebben. De rust is af en toe een beetje teruggekeerd en dan gaat het ook weer de goede kant op, maar het is nog niet zo rustig als waar ik op hoop. Meestal is hij tussen 00:00 uur en 02:00 uur nog wel aan het rommelen. De avonden zijn in ieder geval wel véél rustiger en over het algemeen hoef ik er minder vaak uit dan voorheen. Helaas heeft hij nu weer oorontsteking waardoor dát roet in het eten gooit. Hij blijft van het één in het ander vallen en dat verstoort natuurlijk ontiegelijk zijn slaappatroon.

Doorslapen?

Als ik de verhalen terug lees van Skyler zie ik dat we toen wel iets betere resultaten behaalden; hij sliep vaak door en anders was het slechts een keer heen en weer voor de speen. Skyler was toen wel al twee jaar. Maddox is nu een jaar en we zien zeker verbetering, maar van een doorslaapnacht is geen sprake. We blijven het wel geven, in de hoop dat het voor nog meer verbetering gaat zorgen de komende tijd en zodat we hopelijk die fles van middernacht eruit krijgen waardoor Maddox even flink wat uren achter elkaar kan doorhalen. Het eczeem gaat beter, de waterpokken zijn verleden tijd en de flessen zijn afgebouwd, op de laatste voeding na. Het is al rustiger dan voorheen en dat is erg prettig. De Sleepyhead is er dus uit; de visoliecapsules erin. Ik ben benieuwd of ik jullie over een paar weken kan vertellen dat Maddox doorslaapt. Want dan is het zeker weer de visolie, die eerder ook al een echte redder in nood is geweest. Het maakte het afbouwen van de flessen makkelijker omdat ‘ie simpelweg minder wakker wordt. En natuurlijk kan een beetje extra ruimte helpen. Slaap ik zelf ook een stuk beter van.

Keep you posted!

Share:

14 Reacties

 1. 11 mei 2018 / 10:13

  visolie is altijd goed!! is voor een hoop dingen goed dus. ben benieuwd!! en je dan maar de sleepyhead eruit 😀

 2. Iris
  11 mei 2018 / 11:01

  oh ben benieuwd. Onze dochter is bijna 3,5jr en is nog steeds geen doorslaper. Dus hoop voor je dat het lukt! ze heeft nog nooit een week doorgeslapen. Er zit wel verbetering in vergeleken met een jaar geleden. Het vraagt idd veel energie van je. Zo ben ik nog steeds de zwangerschapkilos niet kwijt omdat ik gewoon door die nachten geen puf heb om er iets aan te doen. Maar we hebben een super mooi bijzonder meisje ervoor terug.

 3. Eefje
  11 mei 2018 / 11:12

  Ik ga ook eens visolie proberen om het doorslapen te verbeteren. Heeft mijn dochter heel lang gedaan maar sinds een aantal weken is het ruk… Kan me helemaal voorstellen dat dit je opbreekt. Als je je Sleepyhead verkoopt heb ik evt wel interesse.

 4. Ilona
  11 mei 2018 / 11:16

  Dit vind ik wel erg interessant met een peuter van twee die bijna iedere nacht wakker is! Ik ga er zeker ook even naar kijken, wie weet werkt het bij ons ook 🙂

 5. 11 mei 2018 / 14:08

  Oh wat een fijne tip. Tygo sliep altijd prima tot we de 23:00 fles er uit haalde. Nu mag ik 5 tot soms wel 10 keer per nacht er uit voor zijn speen, want honger heeft hij niet. Hij wordt echt alleen wakker als hij zijn speen mist. Na anderhalve maand elke nacht zo vaak op en neer en moeten werken ben ik er wel klaar mee. Ik ga deze capsules meteen bestellen om te kijken of het helpt en daarnaast ben ik aan het uitvinden hoe ik zijn speen kan afbouwen.

 6. Mirella
  11 mei 2018 / 16:06

  Ik wa inderdaad 1 van die mensen die met de visolie kwam. Goed dat je het weer probeert, niet geschoten altijd mis. Onze oudste heeft er, na jouw artikel over Skyler, ook veel baat bij gehad.

 7. Monique
  11 mei 2018 / 17:20

  Numéro 74 verkoopt hele mooie bedbumpers. Ik heb er ook eentje, ook al raden ze het af. Lekker zacht om met hun hoofdje tegenaan en op te liggen. Ook zijn ze nu wel zo sterk dat ze het hoofd wegdraaien als ze er met hun neus tegenaan gaan (afgeraden in NL door verstikkingsgevaar). Staat leuk en is nog knus ook zo’n bumper!

  • Shirley
   Auteur
   11 mei 2018 / 17:24

   Ga ik even checken! Hier ook een babynestje gebruikt terwijl veel mensen dat onveilig vinden 🙂

   • Karin
    11 mei 2018 / 21:55

    Bij Zara home verkopen ze ook mooie bedbumpers zag ik!

 8. Tamar
  11 mei 2018 / 17:22

  Mocht je de grote Sleepyhead willen verkopen dan heb ik interesse! Ons dochtertje is zo goed als uit de kleine gegroeid en heeft de geborgenheid nog wel nodig merk ik!

 9. Masha
  23 mei 2018 / 14:39

  Hoi Shirley, ben heel benieuwd: welk babykussen gebruik je? Ik heb een dochtertje van 13 maanden en wil ook de Sleepyhead eruit hebben, alleen ligt ze heel vaak met haar hoofdje op de ‘bumper’ van de Sleepyhead dus dat wil ik door iets vervangen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.