Doorslaapnachten dankzij visolie II

Doorslaapnachten dankzij visolie II

Er is me ontzettend vaak gevraagd hoe het met de nachten gaat nu Skyler alweer een tijdje aan de visoliecapsules zit. Vandaag is het tijd om jullie dat te vertellen. We hebben er momenteel bijna drie pakjes Eye Q op zitten en ik denk wel dat ik een goed beeld kan vormen.

Voor wie het nog niet weet: we geven Skyler sinds begin december de visoliecapsules van Eye Q. Hier zit niet alleen visolie in, maar ook teunisbloemolie. Voor ons was dit een gouden combinatie. Waarom hij dit krijgt en wat de eerste uitwerkingen waren, lees je hier. Ik quote even dit stukje uit het vorige artikel;

Van de drie weken hebben we zo’n twee weken doorgeslapen. De andere week was het misschien één of twee keer eruit. Van deze drie weken is hij misschien nog drie keer ’s nachts tussen ons in beland en zelfs het naar bed brengen is absoluut geen gevecht meer. Ik heb een totaal ander kind.’

DSC_5410

En nu?
Nog steeds merken wij een ontzettend groot verschil in vergelijking met de maanden voordat we de capsules gebruikten. Was vijf keer per nacht wakker eerder regel dan uitzondering; kan ik nu toch wel vertellen dat dat verleden tijd is. De laatste drie maanden is het nooit voorgekomen dat ik er vaker dan drie keer ben uit geweest. Momenteel hebben we drie soorten nachten. De goede nacht is dat Skyler gaat slapen in zijn eigen bed en ’s ochtends rond half 8 wakker wordt in zijn eigen kamer. De andere nacht is dat Skyler gaat slapen, ’s nachts een keer wakker wordt, dan weer verder slaapt en rond half 6/6 uur bij ons belandt. Hier slaapt hij dan nog lekker even twee uurtjes verder. Ook absoluut geen probleem. De ‘slechtere’ nacht is als hij gewoon gaat slapen, zo’n twee of drie keer wakker wordt en dan rond 3 of 4 uur al bij ons in bed terecht komt. Maar weet je? Als dit het is… Dan heb ik er hartstikke vrede mee. We slapen lang niet zo beroerd meer als voorheen. Deze drie nachten wisselen elkaar af en het meest voorkomende is dan nacht twee. Dat Skyler lekker slaapt tot een uur of zes en dan nog even verder zijn ogen sluit naast ons. Heel soms moeten we er dan nog een keertje ’s nachts uit omdat Skyler zijn speentje kwijt is en toegedekt moet worden, maar dat is het dan wel. Nacht 1 gebeurt soms en nacht 3 gebeurt soms. Voor ons dus grote sprongen vooruit. Ik moet wel zeggen dat nacht 3 wel weer vaak is voorgekomen afgelopen week, maar laten we het erop houden dat dat alleen zo is omdat ik de goden heb verzocht met dit artikel. En dat ze weer gaan slapen nu het online staat en de nachten dus ook weer rustiger worden. HINT.

Rumoerige avonden
Dan wil ik ook nog wat vertellen over het naar bed brengen. Dat ging in het begin namelijk heel erg goed, zoals ik al vertelde in het artikel de vorige keer. Dat verloopt nu iets minder vlekkeloos. Skyler kan niet meer wakker naar zijn eigen kamertje om daar vervolgens zelf in slaap te vallen. Soms zijn we dus tot een uur of half 10 bezig om hem in slaap te krijgen. Vooral op dagen dat hij naar het kinderdagverblijf is geweest en dus ’s middags slaapt, duurt het ’s avonds allemaal wat langer tot ‘ie in slaap valt. Is hij de hele dag thuis en slaapt hij niet, dan lukt het ons rond half 9.

In de avond wordt Skyler ook nog wel vaak wakker. Vaak blijft één van ons dan bij hem zitten tot ‘ie weer slaapt. Of ik ga even met hem in ons bed liggen tot ‘ie slaapt, en leg hem vervolgens weer over in zijn eigen bed. Dat gaat allemaal prima, maar we zijn vaak wel onze rustige avondjes kwijt. Maar hé, daar hebben we wel goede nachten voor terug gekregen. En áls we dan wel een goede avond hebben en Skyler besluit om direct te slapen, voelt dat werkelijk als een cadeautje. Helemaal als je dan ’s ochtends ook nog eens uitgerust wakker wordt. Ik ben allang blij met de nachten en neem de avonden voor nu maar voor lief. Niet van harte, maar laten we roepen: het is een fase, het is een fase, het is een fase…

Rustiger
Dan nog even een verandering die ik overdag constateer. Skyler is namelijk echt heel erg veranderd de afgelopen tijd. Nu weet ik niet echt of dat komt omdat ‘ie gewoon ouder is en zichzelf beter kan vermaken, maar hij is een stuk rustiger. Hij kan lief zelf spelen, kan zichzelf verstaanbaar maken, is niet meer gefrustreerd en luistert goed. Nogmaals: hij wordt ouder en kan meer, dat kan natuurlijk voor grote verschillen zorgen. Feit is dat de rust thuis is teruggekeerd en dat ik zelfs fijn kan werken als hij gewoon thuis is.

Al met al verloopt alles dus prima hier in huis. Momenteel is er weer een bestelling van drie doosjes capsules geleverd. Hebben we in ieder geval weer een voorraadje én weet ik zeker dat ik genoeg heb voor Bali. Want die capsules van Eye Q zijn absoluut een blijvertje!

Vorige keer merkte ik in de comments dat veel moeders goede hoop hadden en dat jullie allemaal massaal naar de natuurwinkel gingen om het te kopen. Hartstikke goed, hoor! Maar laat ik wel zeggen dat het natuurlijk geen wondermiddel is en niet het antwoord zal zijn bij álle kindjes die niet goed slapen. Er waren toch wel wat teleurstellende reacties binnengekomen. Natuurlijk hoop je de ‘oorzaak’ te vinden, maar Eye Q is gewoon niet altijd het antwoord. Bij ons (gelukkig) wel dus ik deel graag mijn verhaal, maar hou je niet teveel aan mijn ervaring vast. Proberen kan natuurlijk wel! Baat het niet, dan schaadt het niet…

Share:

15 Reacties

 1. 10 februari 2016 / 07:55

  Wat fijn dat je een oplossing gevonden hebt!

 2. 10 februari 2016 / 09:05

  Wat mooi dat je dit deelt, ik had er namelijk nog nooit van gehoord. Ik kan me heel goed voorstellen dat je dit probeert als je nachten zo onrustig zijn. En fijn dat het dan ook werkt!

 3. Monika
  10 februari 2016 / 10:14

  Ik ben één van die moeders die direct de capsules bestelde, en met hetzelfde resultaat als bij jou. Duidelijk verbetering; nog weinig échte doorslaapnachten maar van 6-8x wakker naar 2-3x vinden wij ook al fantastisch. En inderdaad soms ook wel gewoon een hele nacht, dat is dan een cadeautje. Geweldig dat je deze tip hebt doorgespeeld.

 4. 10 februari 2016 / 11:17

  Wat super fijn dat er zoveel verbetering zit in de nachten! Hopelijk blijft dat zo doorgaan.

 5. 10 februari 2016 / 14:16

  Zo fijn dat dit jullie zo geholpen heeft! En ach, of die veranderingen overdag nou gevolg zijn van de capsules of niet; super dat het is zo is!

 6. 10 februari 2016 / 14:42

  Fijn dat het ietsie beter gaat! Maar wel jammer dat het nu met het in slaap vallen moeilijker gaat.

 7. 10 februari 2016 / 15:36

  Wat fijn!!! Ik zou tekenen voor jullie middelmatige nachten! En avonden zucht, was het maar zo’n feest he: ze naar bed brengen en dat ze ’s ochtends wakker worden. Dat is hier in de afgelopen 3,5 met die twee van mij uhmm max 5x gebeurd. Visolie hielp hier niks helaas. Maar goed, het is zoals het is. En het went, vind ik. Ik vind het prima ’s avonds een keer beiden te moeten troosten en er ’s nachts uit te gaan en te voeden en nog een keer extra te troosten. Het overstrekken en krijsdrama – dat vind ik vermoeiend, maar gelukkig wordt dat nu Quinn 14 maanden is ook minder. Ik houd hoop 😀 Oooooit!

 8. Shanna
  10 februari 2016 / 20:38

  Hier ook helaas geen resultaat.

 9. Grace
  11 februari 2016 / 23:47

  Zijn er ook andere kindjes die de visolie afwijzen vanwege de smaak/geur? Onze zoon neemt geen hap meer van zijn yoghurt als daar visolie in zit. Puur op een lepeltje al helemaal niet. Ik dacht nog, goh stel je niet aan en heb zelf een hapje genomen maar het is gruwelijk..Smaakt echt naar visolie. Het lukt ons dan ook niet om hem de olie toe te dienen en vanwege voedselallergie zijn de toetjeskeuzes heel beperkt. Iemand nog suggesties? We slapen hier al 2 jaar niet…..

  • Shirley
   Auteur
   12 februari 2016 / 07:29

   Skyler wil het ook niet zo vaak maar dan zeg ik altijd: één hapje en dan mag je uit de stoel 😉

 10. Manouk
  13 februari 2016 / 12:47

  Wij geven ons zoontje nu sinds ruim een maand ook de visolie. Wat een verschil merken we over het algemeen zeg! In een hele goede nacht wordt hij pas wakker om 6u en slaapt daarna nog door tot 8/9u. Vorige week had bij de buikgriep en hebben we het hem niet gegeven, maar ik merkte het verschil wel echt. Hier zijn we zeker favoriet van de visolie

 11. Angelique
  14 februari 2016 / 08:51

  Hier zijn we weer gestopt met deze capsules. Het resultaat en de prijs waren niet in verhouding vonden we. We zijn er achter gekomen dat ons zoontje wakker werd omdat hij vreselijke jeuk had van zijn eczeem. Nu we met een andere zalf smeren slaapt hij veel beter door.

 12. Anne
  3 oktober 2016 / 21:24

  Is het gek om te vragen waarom je jullie kind niet om 7uur naar bed brengen , of ga je dan nog 10x naar hem toe.

  Ben enorm nieuwsgierig.

  • Shirley
   Auteur
   3 oktober 2016 / 21:28

   Dan zijn we inderdaad wel tot 22:00 uur bezig om hem in slaap te krijgen. Maar het is al een wat ouder artikel en nu gaat het slapen enorm goed. Alles komt uiteindelijk op zijn pootjes terecht 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.