(~215 B)
Slapen in een marinierskamer in Stayokay Rotterdam

Slapen in een marinierskamer in Stayokay Rotterdam

In het voorjaar van 2021 hebben hostelketen Stayokay en het Mariniersmuseum de handen ineengeslagen en bieden ze een ware beleving in een van de kamers van Stayokay Rotterdam: de Marinierskamer. En wij mochten hier een nachtje slapen!

Marinierskamer

De Marinierskamer staat volledig in het teken van de wereld van mariniers. De kamer is geschikt voor gezinnen met twee kinderen; er is een tweepersoonsbed en een stapelbed. Alles is volledig in het thema ingericht; van beschilderde muren tot dekbedovertrekken en van helmen als lampen tot fotobehang. De speelfaciliteiten ín de kamer maken het af; de kinderen kunnen klimmen naar een eigen uitkijkpost, spelen met de touwen en de ringen én er is een klimmuur. Stayokay is de grootste hostelketen in Nederland en misschien denk je dan al snel aan gedeelde kamers. Maar bij Stayokay kun je naast de gedeelde kamers ook kiezen voor privéruimtes. Ook deze themakamer hoef je niet te delen en je hebt een eigen badkamer en toilet inclusief handdoeken, douchegel en shampoo. Mocht je niet zoveel met de marine hebben: in Utrecht is er een Nijntje- en Spoorwegmuseumkamer!

Als je in de marinierskamer slaapt, ontvang je ook kaarten voor het Mariniersmuseum aan de overkant. Zo maak je er een compleet uitje van. Stayokay Rotterdam ligt in hartje centrum, in de Oude Haven en binnen vijf minuten sta je in de Markthal. Dit vonden wij echt ideaal. Let wel op: parkeergelegenheid is er niet. Op eigen kosten kun je parkeren in de garage Oude Haven. Wij stonden precies 24 uur en betaalden 21 euro. Met het openbaar vervoer is het makkelijker; Rotterdam Blaak is letterlijk aan de overkant. ’s Ochtends kun je aanschuiven voor een basic, maar prima ontbijtje!

   

Omgeving

De kinderen vonden het waanzinnig! Ze kwamen enthousiast binnen en wilden maar niet naar buiten om de kamer te verlaten. Ik vind het zelf wel heel leuk om wat rond te slenteren door de stad en dat hebben we dan ook gedaan. Omdat je zo centraal zit kun je alles lopend doen. We liepen via de Markthal naar de Koopgoot en bekeken de omliggende winkelstraten. Wat dat betreft is het een geweldige locatie en zeker de moeite waard om Stayokay Rotterdam te onthouden als je een slaapplek nodig hebt. En dat hoeft natuurlijk niet alleen de Marinierskamer te zijn.

In de Oude Haven zitten leuke eetgelegenheden en aan de overkant vind je dus het Mariniersmuseum. We checkten zaterdag om 14.00 uur in, ontdekten de kamer en de omgeving en aten in de Markthal. De volgende ochtend gingen we ontbijten, nog even spelen op de kamer, checkten we uit om 11.00 uur en liepen we binnen vijf minuten naar het museum waar we gereserveerd hadden. Zo hadden we onze 24 uur optimaal benut en bevatte het van alles wat: shoppen, spelen, eten en het museum! De kaartjes voor het museum zijn dus inbegrepen; je krijgt een code waarmee je zelf een tijdslot kunt boeken. Op de foto hieronder staan we voor Stayokay Rotterdam en voor ons zien we het Mariniersmuseum al.

Mariniersmuseum

Het Mariniersmuseum is echt fantastisch voor kinderen. Heel interactief en genoeg te doen. In het museum ontdek je de geschiedenis van het Korps Mariniers. Zo zie je o.a. de uitrusting en vervoersmiddelen die mariniers gebruiken. We zijn niet echt museumgangers, maar dit was een perfecte mix tussen informatief en dingen doen. Het bestaat uit vier verdiepingen met allemaal thema’s. Binnen de verdiepingen kun je filmpjes luisteren, over de mariniers leren, dingen bekijken én kunnen de jongens in voertuigen of andere leuke dingen spelen.

De auto bij de ingang scoorde al punten, maar ook de hindernisbaan en het schieten vonden de jongens fantastisch. Skyler heeft hier en daar een filmpje bekeken en goed geluisterd. Hij vond het heel interessant allemaal. Maddox is nog wel iets te klein om alle informatie goed door te krijgen maar door al die leuke spelelementen, heeft ook hij genoten. Al met al zijn we hier ruim een uur binnen geweest. Met oudere kinderen ben je misschien iets langer zoet.

Om onze trip af te sluiten, liepen we nog even door de Markthal. De jongens mochten een snoepje uitkiezen, ze wilden lunchen met vispatat en Raymond en ik dronken koffie en aten bij een Turkse zaak een heerlijke wrap en pide. Ik had nog wel wat willen winkelen en slenteren, maar de jongens waren doodop. Het zijn toch veel indrukken allemaal, ze sliepen laat en waren ook weer vroeg wakker. Al met al zijn we er precies 24 uur geweest. Eenmaal in de auto vertelde Skyler hoe gezellig hij het vond en Maddox vroeg gelijk: ‘wanneer slapen we weer in de marinekamer?’ Het was dus een hit!

Ik heb dit bezoek gekregen van Stayokay. De prijzen willen nog wel wisselen per dag, maar op onze bon stond dat deze nacht 125 euro kostte. Dit is dan inclusief de toegangskaarten voor het museum (dat was normaal 32 euro geweest). Boek je een tweede nacht, dan ontvang je een lunchpakket extra. Heb je een museumkaart, dan ontvang je ook een lunchpakket voor dit deel. 

Delen:
Secured By miniOrange