(~215 B)

SpeelgoedSpeelgoed

Q&A september: jullie vragen van Instagram beantwoord

Q&A september: jullie vragen van Instagram beantwoord

Gistermiddag vroeg ik via Instagram of jullie nog een aantal vragen voor me hadden voor een nieuwe Q&A en terwijl het meeste ooit al eens gevraagd is en jullie best een hoop van me weten, is het jullie toch gelukt om een aantal originele, leuke vragen mijn kant op te sturen. Ik ga ze allemaal beantwoorden!

1. Wat vind je het leukste aan je werk, het schrijven of toch wat anders?

Dat is absoluut het schrijven. Ik vind sales niks aan en dat doe ik alleen omdat ik geld moet verdienen. Ik vind evenementen ook niet zo en kies daarom alleen de dingen uit waar ik iets mee kan of waarvan ik denk dat ik het gewoon heel gezellig ga vinden. Het contact met jullie en het delen op social media krijgt een gedeelde tweede plek. Ik moet gewoon schrijven en dat doe ik met liefde en echt het allerliefste.

2. Als je iets over zou mogen doen, wat zou je dan anders hebben gedaan?

Ik heb eigenlijk niet echt spijt van bepaalde dingen. Wel denk ik dat ik een betere indruk kon achterlaten op beide stages tijdens mijn hbo-opleiding. Tijdens de eerste stage was ik heel afwachtend, heel stil en had ik veel meer initiatief kunnen tonen om een goede indruk achter te laten. Tijdens de tweede stage heb ik fouten gemaakt waardoor ik het helaas niet af kon maken en daar kijk ik wel met een vervelend gevoel op terug. Ik had meer uit de stages kunnen halen en dat vind ik eigenlijk wel heel jammer, dat ik dat niet heb gedaan.

3. Wat is het onderwerp waar je nog graag over zou willen schrijven, maar wat je (nog) niet doet?

Familie. We hebben al jaren geen contact meer en ik zou daar soms wel iets over willen delen, helemaal toen we drie weken geleden hoorden dat mijn opa, waar ik ook al jaren geen contact meer mee heb, overleden was. Mijn ouders hebben het contact verbroken en het is jammer dat ik daar ook in ben meegenomen door de familie. Anderzijds heb ik er zelf ook niks aan gedaan. Nou ja, hier laat ik het bij. Te persoonlijk en teveel mensen bij betrokken. Hetzelfde geldt voor schoonfamilies en het feit dat je daar niks over leest. Mijn handen jeuken soms, maar het lijkt me beter van niet.

4. Hoe verandert je relatie na het krijgen van kinderen?

Heel! Van alle tijd van de wereld voor elkaar hebben naar kinderen die alle aandacht opeisen. Er moeten opeens dingen geregeld worden als je even weg wilt, je moet opvoeden en kan daar van mening over verschillen, het is gek om je partner als ouder te zien en dat kan voor beiden wennen zijn. Het is keihard werken. Je bent opeens ook ouders van in plaats van alleen het stel.

5. Voel je je nog anoniem als je op straat loopt of denk je vaak ‘zullen ze me herkennen?’

Ik heb heel af en toe het idee dat iemand me kent als zij net iets langer naar me kijkt als anderen, maar voor de rest ben ik er niet zo mee bezig. Ik heb totaal geen besef van de hoeveelheid mensen die meelezen en als ik wel een keer word aangesproken, ben ik gewoon helemaal verbaasd, haha. Wel heel leuk, dus blijf dat vooral doen. Ook al voelt het heel erg vreemd.

6. Ben je weleens heel erg dronken geweest? Zo ja, vertel eens!

Nope, sorry! Ik drink geen alcohol, vind het oprecht niet lekker en verder dan een cocktail op een avond ben ik niet gekomen. Saai verhaal he?

7. Wat eet je graag, maar nu door de kinderen eigenlijk niet meer?

Hmm, eigenlijk niks? Als ik iets wil eten maak ik het gewoon en als de kinderen het echt niet lusten, zorg ik voor een alternatief voor hen. Wel mis ik mijn bordje gekookte witlof met aardappelen en een gehaktbal, van mijn moeder van toen ik nog thuis woonde. Dat kan ik zelf echt niet maken.

8. Hoe deed je het toen Maddox kwam en Skyler nog niet goed sliep?

Skyler sliep door toen hij drie was, en toen was Maddox er nog niet. Hebben we dus geen last van gehad. Als Skyler momenteel huilend wakker wordt vanwege die nachtangsten, dan wordt Maddox ook vaak wakker. Dan staan we allebei een kind te sussen. Maar toen Maddox kwam, hebben we tijdens de kraamweek nog het lekkerste geslapen, haha.

9. Met wie zou je liever een dag willen doorbrengen, met Anouk of met Waylon? En wat zou je dan doen?

Ehm, Waylon in de nacht en Anouk overdag? Haha. Grapje. Ik kies dan wel voor Anouk, omdat ik haar gewoon eens langer wil spreken en toch meer met haar heb. Alhoewel ik Waylon steeds interessanter vind worden, steeds meer fan word en geen nee zou zeggen tegen een etentje samen. Of alleen al een foto, lol.

10. Wanneer zie ik je weer bij Waylon?

Ik ga in januari naar de theatertour met Raymond, in Hoorn!

11. Als je een dag mee zou mogen lopen met iemands werk, wat voor baan zou dat dan zijn?

Iemand zoals Hilmar Mulder (hoofdredacteur) zou ik erg interessant vinden of met iemand bij een uitgeverij. Daarnaast met Anouk een dag naar de studio om te zien hoe dat nu echt allemaal gebeurt en misschien met iemand op een marketingafdeling, om alles in de praktijk te zien wat ik nu leer. Echter vind ik kraamverzorgende ook een mega mooi en interessant beroep, dus een dag mee zou ik fantastisch vinden.

12. Als er geen obstakels zijn qua inkomen en school van de kinderen, hoe zou jouw leven er dan nu uitzien?

Poeh, een lastige! Waarschijnlijk zou Maddox dan een dag extra op het kinderdagverblijf zitten en werk ik gewoon lekker aan de website. Misschien zou ik er dan al een parttime job bij hebben, waardoor ik zowel de tijd heb voor Mommyhood, als mezelf kan ontwikkelen bij een baan in loondienst.

13. Hoe staan de trouwplannen ervoor, waarom staat het op een lager pitje?

Dat heeft niks te maken met twijfels of iets dergelijks, maar puur vanwege het feit dat we nog niet precies weten wat we willen. Daarnaast vind ik het leuk als Maddox er iets meer van mee krijgt, ben ik teveel bezig (geweest) met Maddox’ gezondheid en de slapeloze nachten en is de ruimte er nog niet om daar fanatiek achteraan te zitten. De kosten wegen ook mee, we hebben wat offertes liggen en die vragen om een flinke zak met geld. Die ruimte is ook nog niet aanwezig.

14. Wat als je zakt voor je examen?

Ja, dat weet ik eigenlijk niet. Alleen het examen is al 500 euro en volgens mij betaal je (redelijk) hetzelfde voor een herkansing. Ik vind dat nogal wat. Maar ja, alles voor niks hebben gedaan is ook geen fijne gedachte. Ik weet het niet.

15. Hoe houden je vriend en jij het leuk samen?

Zolang we nog steeds met een slappe lach naast elkaar in bed liggen en er enorm van genieten om echt samen te zijn, zit dat wel goed. We doen er eigenlijk niet zo veel aan, eerlijk gezegd. We hebben de avonden samen en dan kijken we eigenlijk gewoon wat televisie, haha. In de weekenden zijn we met zijn vieren en proberen we altijd wel iets gezelligs te doen en eigenlijk zouden we iets vaker samen weg moeten omdat we daar van genieten. We proberen het in bed een beetje op peil te houden, maken flinke ruzie en hebben echt wel onze momenten dat het heel erg slecht gaat. Gelukkig is dat al een hele tijd niet meer aan de orde en zijn we na bijna 16.5 jaar gewoon nog heel erg goed met elkaar. Ook al is het lekker huiselijk zo samen, wordt er veel gewerkt door Raymond en doen we allebei ons eigen ding. Het werkt, en dat is het belangrijkste.

16. Hoe ga je om met haat? Raakt het je vaak?

Het gaat de laatste tijd wel een stuk beter dan voorgaande jaren maar nog steeds ben ik geen computer tegen wie men het zegt en zit er een mens met gevoel achter het scherm. Het ligt een beetje aan mijn gemoedstoestand. Als ik al labiel en hormonaal ben, dan kan ik er echt wel even van slag door zijn en krijg ik er enorme buikpijn van, maar over het algemeen glijdt het redelijk snel weer van me af. Er is een tijd geweest dat ik dag in dag uit nare reacties kreeg en dat heeft veel met me gedaan. Ik ging misselijk naar bed en stond misselijk op. Gelukkig is dat verleden tijd en kan ik het ook een stuk beter relativeren. Maar ja, soms dus ook niet. Gewicht, kinderen, mijn introverte leven, het zijn onderwerpen waar ik toch snel op te pakken ben.

17. Wie inspireert jou het meest?

Anouk! Voor de rest doe ik niet echt aan inspiratiebronnen.

18. Waar sta je over 5 en 10 jaar?

Over 5 jaar ben ik 37 en over 10 jaar 42. Ik hoop dan toch wel getrouwd te zijn en gewoon een gelukkig leven te leiden met Raymond en de jongens. We wonen nog steeds in dit huis in Aalsmeer en ik werk parttime (3 of 4 dagen lijkt me wel wat|) als redacteur of iets dergelijks. Ik ben een beetje de vacatures in de gaten aan het houden en vind iets als webredacteur bij 100% NL wel iets ofzo, haha. Die functie houd ik goed in de gaten. Daarnaast lijken freelance klussen voor bijvoorbeeld Ouders van Nu me ook erg leuk. Schrijven doe ik nog steeds voor Mommyhood als hobby.

19. Welk kledingstuk draag je graag maar is eigenlijk wel een beetje aan vervanging toe?

Ik kan wel weer een goede zwarte jeans gebruiken! De mijne wordt erg vaal bij de bovenbenen vanwege het schuren.

20. Welk speelgoed komt er bij jou echt niet in?

Muziekinstrumenten (en dan niet de houten maar de behoorlijk echte, tenzij ze echt een instrument willen leren spelen) en pistolen die echt pijltjes, slijm of balletjes schieten. Dat gaat niet goed met die jongens, lol.

21. Wat is je favoriete kledingwinkel voor de jongens?

Tumble ’n Dry! Zit bij beide jongens als gegoten en ieder seizoen zie ik wel leuke items. Ik zou best alleen nog maar daar kunnen shoppen, als ik zou moeten kiezen.

22. Als je mij zou zijn, wat zou je morgen dan als eerste doen?

Hallo Debbie, haha. Dan duik ik je fantastische garderobe in, kies ik een fabulous outfit en reis ik naar Nike, om daar een flink aantal paar schoenen te kopen, haha. Ook is het heerlijk dat ik dan even geen kinderen heb dus begin ik de dag met ergens vroeg een koffie, ga ik ’s avonds uit eten en ga ik trainen. Want daar heb ik dan zin in, lol.

23. Als je één ding, op het slapen na, zou mogen veranderen in je leven, wat zou dat dan zijn?

Momenteel is dat mijn inkomen. Bovendien zou ik graag wat makkelijker willen zijn in een oppas, zodat ik vaker met Raymond weg zou kunnen, ook al is het maar even naar de bioscoop.

24. Wat vind je het leukste aan het hebben van twee jongens?

De band die ze onderling hebben, dat ze zo veel aan elkaar hebben, hoe Maddox zo tegen Skyler op kijkt en Skyler hem meeneemt op sleeptouw. Ik weet niet hoe dat wisselt met een zus hebben eigenlijk. Zelf heb ik een broertje en we waren wel samen, maar eigenlijk ook veel apart vanwege andere interesses, ander speelgoed. Bij Maddox en Skyler zie ik die verschillen minder.

Dat was het voor nu. Bedankt voor de mega leuke vragen!

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 Comments

 1. Merel
  26 september 2019 / 08:32

  Komische typo bij vraag negen, dat je gewoon eens langer wilt slapen met Anouk

  Leuk om te lezen verder! 🙂

  • Shirley
   Auteur
   26 september 2019 / 08:42

   Haha, oeps 😉

 2. Anoniem
  26 september 2019 / 11:43

  Zijn er ook dingen die je van je volgers zou willen weten? Ik zou denk ik heel benieuwd zijn naar het type mensen dat mij volgt ofzo

  • Shirley
   Auteur
   26 september 2019 / 11:58

   Altijd! Maar dat is zo ontzettend verschillend: moeders, geen moeders, 30+, en ook weer wat jongere vrouwen, werkende moeders en geen werkende moeders, in een relatie en niet, met jonge kinderen en met oudere kinderen, etc 😉

 3. 30 september 2019 / 20:39

  Hahahaha heerlijk ‘want daar heb ik dan zin in, lol’.

  Leuk artikel!
  ❤️

 4. Tessa
  1 oktober 2019 / 14:37

  Leuk om te lezen, originele vragen zijn er gesteld!