(~215 B)
Mijn eigen droomkamer

Mijn eigen droomkamer

Zo met alle veranderingen in en om het huis én onze toekomstige plannen, is bij mij ook het fantaseren begonnen. We hebben geen kamer over en gaan ook nergens een extra kamer creëren, maar als dat eens zou kunnen zou het de mijne worden. Ik roep ook weleens lacherig dat ik mijn eigen introverte kamertje wil hebben waar het alleen toegankelijk is voor de vrouwen die in dit huis wonen. Ik alleen, dus. Ik kan regelmatig op Pinterest duiken om te zoeken naar mooie meubels, inspiratie qua muurdecoratie en ik zie mezelf dan al helemaal zitten.

Werkplek

Momenteel werk ik aan de eetkamertafel en dat bevalt prima. Als ik eens een andere omgeving wil, dan pak ik mijn laptop en verkas ik naar een koffietentje om de hoek. Ik vind het fijn dat de computer niet boven staat want als de kinderen thuis zijn, vind ik het ook wel prettig dat ik het een en ander kan oppakken. Even een mail versturen, een kleine aanpassing aan een artikel doen, een link verwerken. Als ik daarvoor naar boven moet, vind ik het geen lekker gevoel dat de kinderen alleen beneden zijn. Bovendien is dat gewoon hartstikke ongezellig. Een echte werkruimte mis ik dus vooralsnog niet, alhoewel ik het wel fantastisch zou vinden om op mijn echte werkdagen, of bijvoorbeeld in het weekend als Raymond er is, mezelf terug te kunnen trekken in een ruimte die alleen voor mij is. Waar ik dus wel even iets qua werk kan doen, kan studeren of simpelweg kan rommelen.

Roze en groen

Raymond en ik hebben de afgelopen tijd veel meubelzaken van binnen gezien omdat we lange tijd op zoek waren naar een kast voor in de gang. Tijdens die rondjes viel mijn oog regelmatig op een roze velvet bank, werd ik verliefd op een groen kleed, zag ik een fantastisch schilderij dat alleen ik kan waarderen en heb ik hier en daar al accessoires gespot om de boel een beetje aan te kleden. Ik merk dat ik dol ben op donkere, warme kleuren zoals donkergroen en donkerblauw, maar dat ik bepaalde roze tinten of iets extremers zoals een stippeltjesbehang ook zeker kan waarderen. Maar terwijl ik eerst veel clean en witte foto’s pinden op Pinterest, merk ik nu wel de omslag naar iets warmers, iets knussers. Wit is ook maar gewoon wit. Voor de rest gouden accessoires, een lekkere stoel om op te zitten en een mooi houten bureau met veel ruimte en natuurlijk een grote, lange spiegel. Rust, ruimte, maar ook zeker gezelligheid en frutsels. Omdat ik daar nu eenmaal blij van word. Veel boeken, stationary en natuurlijk wat dingen van Anouk. Want ja, zonder Anouk geen Shirley kamer.

In discussie

Hieronder deel ik sfeerbeelden van dingen die me aanspreken. Dan zijn het soms niet zozeer de meubels zelf (bij sommige foto’s wel) maar echt de totale uitstraling en/of het kleurgebruik. Het zal voor nu zeker bij fantaseren blijven en een hele kamer zit er sowieso niet in. Maar wie weet, als we de zolder gaan afmaken, kan ik de hoek met het bureau claimen. Kan ik daar toch een fijn plekje van maken. Duik ik beneden de bank wel op. Geen roze velvet, maar een camelkleurige. Zit ook lekker. Moet ik alleen nog even verder discussiëren over het groene vloerkleed.

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties

 1. Marja
  26 september 2019 / 06:28

  Prachtige plaatjes, ook echt mijn smaak!
  Een eigen kamer zal nog even een droom blijven, maar dromen mag!

 2. Bianca
  26 september 2019 / 09:17

  Oehhh, ik vind ook alles prachtig!! Ik krijg gelijk weer zin om te gaan schilderen en de woonkamer aan te pakken voor de knusse herfst/winteravonden.

 3. 26 september 2019 / 09:52

  leuke ideetjes alleen niet mijn smaak, en ja ik kan een eigen kamer hebben hier maar ik vind gewoon dat de huiskamer mijn plekkie is hahaha en daar ben ik heel veel alleen omdat de rest druk of onderweg is

Secured By miniOrange