(~215 B)

SpeelgoedSpeelgoed

Project tuin begint goede vormen aan te nemen

Project tuin begint goede vormen aan te nemen

Als er iets is waar ik nu gelukkig van word, is dat wel van het mooie weer. Wat een cadeautje om in deze gekke tijd zoiets moois te hebben om van te genieten. We zitten dan wel in een intelligente lockdown; een blokje om of in de tuin spelen kan natuurlijk altijd. Ik denk dat we in onze handen mogen knijpen met de weersvoorspellingen want als het alleen maar was gaan regenen, hadden de muren wel op ons af gekomen. Nu kunnen we nog in en rond het huis van de buitenlucht genieten en vitamine D opzuigen. Het doet mij in ieder geval goed!

Van de zon genieten

Naast het feit dat de kinderen dolgelukkig worden van spelen in de tuin en springen op de trampoline, vind ik het zelf ook steeds fijner om buiten te zijn. Niet alleen geniet ik van onze dagelijkse wandeling na het eten samen en overdag soms even alleen; ook vind ik het nu fijn om met een boek buiten op de bank te ploffen. Mijn werkdagen zijn door deze omstandigheden iets korter en meer verspreid over de week en daardoor draai ik hetzelfde aantal uren, maar komt er meer tijd vrij in de middag om van de zon te genieten. De hooikoorts nemen wel even voor lief.

Extra zitruimte voor een mooie tuinset

Vorig jaar besloten we dat we de tuin wilden gaan aanpakken en ondanks dat er nog een hoop moet gebeuren, ziet het er nu al een stuk beter uit. We hebben rechts van de tuin heel wat planten weggehaald om daar een extra zithoek te creëren. We vonden de tuin direct al mooi toen we dit huis kochten, maar erg optimaal gebruik van de ruimte werd er niet gemaakt. Zonde, want de tuin is eigenlijk hartstikke groot. Links hadden we een stukje gras dat niet meer optimaal was en dus haalden we dat eruit en zetten we de planten die we er rechts hadden uitgehaald, daar weer in de grond. Zo is de linkerkant straks helemaal mooi groen en hebben we rechts onze zithoek. We zijn nog steeds op zoek naar dé perfecte zithoek, maar nog steeds hebben we niet gevonden wat we mooi vinden. Tuinmeubelen online kopen vind ik wat moeilijk, maar daar zie ik wel meer sets die aan onze eisen voldoen dan in de winkels waar we zijn geweest. We willen graag een echte loungeset met een bank en stoelen, maar ook een waar we aan kunnen eten. Dus een iets hogere tafel is een must. Toch willen we geen echte eettafelstoelen, want daar kan ik weer niet lekker op zitten om een boek te lezen. Twee sets zijn niet nodig en daar hebben we de ruimte niet voor. Ik weet zeker dat we eerdaags tegen een toffe set aan gaan lopen die onze tuin compleet gaat maken.

Overkapping

Alhoewel, compleet? Het is de bedoeling dat we achterin de tuin nog steeds een overkapping gaan maken. Nu staat daar de gigantische trampoline voor de kinderen, maar die komt dan op de plek waar nu de picknicktafel staat. En de picknicktafel verkast dan weer naar achteren, onder de overkapping. Of misschien gaan we wel voor een mooie loungeset extra in de overkapping, dan moeten we tóch twee sets gaan aanschaffen, haha.

Nog meer ruimte?

We gaan even kijken of de planten die we omgezet hebben goed tot bloei gaan komen of dat ze toch een klap hebben gehad en niks meer gaan doen. Natuurlijk hopen we op het eerste (het zijn grote hortensia’s die prachtig worden in de lente en zomer) maar als dat niet het geval is, kunnen we dat stukje grond ook nog gaan betegelen. Hebben we daar gelijk weer meer ruimte voor de kinderen, voor een leuk speelhuisje of iets dergelijks. Dat blijf ik toch wel tof vinden! Je hoort: genoeg plannen en ideeën. Langzaamaan komt er steeds meer vorm in onze plannen en beetje bij beetje proberen we iets aan te pakken. Hopelijk kunnen we dit jaar in ieder geval de tuinset en de overkapping gaan realiseren. De loungeset staat voor mij echt op nummer 1 om deze zomer optimaal van de tuin te kunnen genieten!

Zijn jullie tevreden met jullie tuin of balkon?

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties

 1. 7 april 2020 / 15:17

  Maar je kunt toch prima eten aan de picknicktafel? Dan hoef je alleen maar een goede loungeset om te relaxen en lezen te zoeken? Zelf blijf ik fan van de oude goude tuinstoelensets, verstelbare stoel zodat je ook kan liggen en een goede tafel, meer heb ik niet nodig. (En de hond pikt ‘m niet in, ook niet onbelangrijk hahaha)

  • Shirley
   Auteur
   7 april 2020 / 16:20

   Ja, kan! Maar we vinden dat niet zo lekker zitten, haha. Voor nu dus gewoon lekker op zoek naar een fijne set waar we zowel kunnen zitten, liggen als eten 🙂

 2. 8 april 2020 / 09:56

  Ik zou in de toekomst ook heel graag nog een overkapping willen. Lijkt mij ideaal, ik ben graag buiten.

Secured By miniOrange