Plog: de eerste dag na de vakantie

Plog: de eerste dag na de vakantie

Goedemorgen! Vandaag heb ik weer eens een plog voor jullie. Dat is alweer lang geleden en omdat ik gisteren een leuke en gezellige dag had, besloot ik deze te fotograferen. Het was voor Skyler de eerste dag in groep 3 en dat was voor hem natuurlijk enorm spannend. Ik spendeerde een aantal uur aan de studie en ging met een vriendin mee naar een afspraak in Amsterdam. En als je daar dan toch bent, kun je er net zo goed een gezellige lunch aan vastplakken. Kijk mee!

Goedemorgen! Allebei klaar om naar school te gaan.

De broodtrommels worden weer klaargemaakt.

Hij is een beetje zenuwachtig, maar hij heeft er veel zin in.

Op naar groep 3.

We zijn gezellig met zijn allen mee en dat doet Skyler goed. Er wordt geopend met muziek, sleutels die zogenaamd kwijt zijn en daarna worden de plekjes gezocht in de klas. Niet veel later ga ik weg om Maddox weg te brengen en blijft Raymond nog even bij Skyler.

Zo, Maddox is ook op school. Hij gaat naar de kinderboerderij met school (althans, dat was de bedoeling) en er werd gevraagd om een autostoel mee te nemen. Die van Maddox zelf is behoorlijk groot dus ik neem die van Skyler uit Raymonds auto mee. Past ook wel prima eigenlijk!

Ik haal even de boodschappen. Geen zin in de weekboodschappen dus ik haal wat dingen voor vandaag en ga morgen wel terug voor de rest.

Thuis ga ik een paar uur aan de studie. Fijn om even helemaal gefocust aan de slag te kunnen. Vandaag dus geen werk, maar studeren.

Jammer! Ik snap deze keuze heel erg goed, maar ik denk dat Maddox een beetje teleurgesteld is. Die heeft het de hele ochtend gehad over ‘Nennoks! Bushh!’ Haha.

Ik ga met een vriendin naar Amsterdam. Ze heeft een afspraak en vroeg of ik mee wilde om daarna gezellig te lunchen. Dat vind ik wel fijn zo op de eerste kindvrije dag na de vakantie, haha.

We gaan naar Le Pain en dat is altijd goed. Ik overtuig haar om dit ook te nemen en heb weer iemand fan gemaakt naast Debbie.

Wandelen door Amsterdam, heerlijk! Wel komen we allebei tot de conclusie dat we hier toch niet meer willen wonen nu er kinderen zijn.

Cheese. Sanne is de moeder van Quinn, Maddox’ vriendje dat je regelmatig voorbij ziet komen.

Ik ben om 14.50 uur weer terug bij Skylers school om hem op te halen. Hij is moe, maar heel voldaan. Hij vertelt wat ‘ie heeft geleerd en ik vind het heel veel voor zo’n eerste dag. Ik dacht echt: die zullen nog niet zoveel doen. Wel dus, haha.

Er is een vriendinnetje mee en Skyler moet zijn nieuwe verslaving laten zien; Tino Martin op Youtube. Lol.

Het is mooi weer dus ze gaan gezellig buitenspelen.

Maddox is ook buiten, haha. Met vriendje Quinn dus, het zoontje van Sanne. Die twee zijn eigenlijk altijd samen.

Omdat Skyler buiten speelt, kan ik nog verder aan de studie. Fijn zo!

Om 17.00 uur halen we Maddox weer op. Blij ei! Hij is de bus gelukkig alweer vergeten.

Ik maak een salade voor Raymond en mij en omdat de kinderen dat niet eten en Maddox toch al warm heeft gegeten op school, smeer ik simpel een broodje voor hen. En ja, dat is Guus Meeuwis op de achtergrond. Skyler is helemaal into de videoclips. Van Guus en Tino.

Salade. Ik maak deze regelmatig met meloen, parmaham, tomaat en veel sla. Normaal haal ik andere parmaham en normaal haal ik mozzarella in plaats van burrata. Dit is helaas niet zo’n succes.

Na het eten gaan de jongens nog even spelen.

Facetimen met oma en dan wordt er uiteraard weer even gek gedaan.

Tijd om naar bed te gaan. Ik lees beide jongens voor en ga dan naar beneden. Wel zijn ze allebei nog een half uur aan het spoken en rennen boven. Maddox dan. Hij slaapt op het kinderdagverblijf nog wel tussen de middag en dat merken we in de avond. Echter is hij daar te moe om het slaapje te skippen. Nemen we dus maar even voor lief.

Jeej, mijn guilty pleasure begint weer! GTST.

Maddox’ juf is vrijdag voor het laatst en hij ziet haar alleen morgen nog. Ik heb even een leuk tasje gemaakt met wat spulletjes en een leuke foto van hen samen, als afscheidscadeau. Maddox zit pas net in deze groep maar dit is echt nu al zijn lievelingsjuf. Jammer dat na jaren onveranderd te zijn, de groep dan nu aangepast gaat worden omdat ze weg gaat. Ze gaat gemist worden!

Ik hang wat op de bank met mijn telefoon en om 21.00 uur zet ik deze plog in elkaar. Er komen toch geen foto’s meer bij, behalve van mijn bed. Morgen ga ik de rest van de boodschappen halen, ga ik veel schrijven voor Mommyhood en laat ik mijn nagels onder handen nemen. Ik bijt al zo lang ik me kan herinneren mijn nagels en het blijft een zwakte. Regelmatig geprobeerd te stoppen maar het wil maar niet lukken om dat voor definitief te doen. Omdat ik mezelf behoorlijk begin te storen aan mij handen, ze regelmatig verstop en Skyler zo het verkeerde voorbeeld heb gegeven waardoor hij ook begint met bijten, ga ik naar de nagelsalon om nepnagels te nemen. Niet zo lang, maar wel heel verzorgd en netjes. Spannend en vast heel erg wennen. Maar wel mooier!

Welterusten en de rest van de week zien jullie volgende week in het fotodagboek! X

Share:

3 Reacties

 1. 27 augustus 2019 / 09:54

  wat een leuke startende plog shir 😀 en man man het word echt een kereltje he skyler 😀 zie mij nog op kraambezoek met hem zitten bij jullie en kijk dan nu!! zo gaaf
  en lekker he weer kids op school hahah tijd voor mama!

 2. DiDi
  27 augustus 2019 / 13:45

  Oh ben benieuwd naar je nagels!

 3. Elisabeth
  28 augustus 2019 / 21:52

  Leuk de kindjes zo te zien lezen. Aanrader voor Skyler… de gorgels om voor te lezen. Echt zo’n leuk boek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.