(~215 B)
Leuke uitdagende spellen voor kinderen vanaf 6/7 jaar

Leuke uitdagende spellen voor kinderen vanaf 6/7 jaar

Laatst was ik op zoek naar leuke spellen die we kunnen spelen met Skyler en toen ontdekte ik dat de meeste spellen voor kinderen van 8 jaar en ouder zijn. Of ze zijn juist geschikt voor kinderen die net in de kleuterklas zitten. Skyler zit in groep 4 en kan prima rekenen en lezen, dus ik ging kijken naar spellen die niet te kinderachtig zijn en genoeg uitdaging bieden om interessant te blijven. Als het te moeilijk is of te lang duurt, kan hij zich weer niet concentreren. Een beste zoektocht maar gelukkig zijn spellen zo hot in deze gekke Corona-tijd, dat ik uiteindelijk een leuke selectie heb kunnen maken. Wij gaan er snel maar eens twee uitkiezen!

Ik twijfelde over Monopoly maar heb hem er niet tussen gezet. Het originele spel is voor kinderen vanaf 8 jaar en vind ik wel heel erg lang duren. De junior-editie is voor kinderen van 5 tot 7 en wordt in de reviews wel als heel makkelijk omschreven. Ik had hem in mijn mandje, maar uiteindelijk heb ik hem toch niet besteld. Mens Erger Je Niet en Wie Is Het staan er ook niet tussen; die spellen hebben volgens mij de meesten wel in huis, haha. Als je op zoek bent naar leerzame spellen voor jouw kind maar niet altijd in de gelegenheid bent om mee te spelen, dan kun je kijken naar SmartGames. Zij hebben spellen ontworpen die kinderen alleen kunnen spelen.

Beverbende

In Beverbende gaan tactiek en geheugen hand in hand. Je hebt 4 kaarten met strafpunten gedekt voor je liggen, maar je mag er maar twee bekijken. Als je aan de beurt bent, trek je een kaart en doe je daar een actie mee. Zo kun je de kaart tegen één van je gedekte kaarten ruilen of zelfs invloed uitoefenen op de kaarten van de andere spelers. Als jij de minste strafpunten hebt, win je de ronde. Dit spel wordt echt omschreven als gezinspel, dus super leuk om eens op een zondagmiddag erbij te pakken. Of een dinsdagmiddag, nu we toch allemaal thuis zitten.

Je koopt Beverbende voor 9,99 en het is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Ook geschikt voor twee mensen (hou ik van!) en lekker snel door een potje heen (ook ideaal).

Regenwormen

Dit snelle compacte dobbelspelletje Regenwormen kun je op elk moment en overal spelen. Het duurt niet langer dan een half uurtje en het formaat zorgt ervoor dat je het thuis, in de trein of op de campingtafel kunt neerleggen. Iedereen die tot 36 kan tellen, kan meedoen! Als je aan de beurt bent, gooi je met 8 dobbelstenen. Je legt nu alle dobbelstenen met hetzelfde getal of met een worm opzij. Daarna gooi je met de resterende dobbelstenen en legt nu alle dobbelstenen met een ander getal opzij. Als je totaal hoger is dan 20 en je hebt ten minste één worm gegooid, mag je de steen met het betreffende getal van tafel of zelfs van een andere speler pakken! Maar neem je teveel risico en gooi je alleen maar getallen die je al eens hebt gepakt, dan ben je af en moet je juist een steen inleveren. Op elke steen staan een aantal regenwormen. Wie aan het einde van het spel de meeste regenwormen heeft, is de winnaar.

Je koopt Regenwormen voor 13,99. Officieel een spel voor 8 jaar en ouder, maar ik denk dat de meeste 6- en 7-jarigen ook tot 36 kunnen tellen. Prima te spelen met twee mensen en het spel duurt ongeveer een half uur.

Skip-Bo

Lukt het jou om als eerste al kaarten kwijt te raken, door ze in volgorde van 1 tot 12 af te spelen? Gemakkelijk te leren en leuk om te spelen met zowel een hele groep of enkel met twee/drie personen. Het leuke is dat je het ook samen kunt spelen met een partner of individueel, aan jou de keuze. Het doel is om al je kaarten weg te spelen in volgorde van 1 tot 12. Degene wie dit als eerste lukt is de winnaar! Als je eenmaal door hebt hoe het moet, zorgt dit voor uren speelplezier. We zouden dit met zijn drieën thuis kunnen spelen, maar Skyler zou zich de eerste potjes ook kunnen aansluiten bij Raymond of bij mij om het onder de knie te krijgen.

Je koopt Skip-Bo voor 19,95, het is officieel geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar en met twee personen is het al leuk! Er is ook een junior-variant, voor als je iets jongere kinderen in huis hebt.

Rummikub

Rummikub, wie kent het niet? Maak mooie cijferreeksen met de gekleurde cijfers op je plankje. Wie legt de slimste combinaties? Ben jij degene die het eerst alle cijfers op tafel heeft liggen? Een spel dat inzicht, durf en tactiek combineert. Als jouw kind een beetje inzicht heeft in getallen, is dit een super leerzaam spel!

Je koopt Rummikub voor 32,95 en het spel is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Je kunt het met 2, 3 of 4 personen spelen en een potje duurt ongeveer een half uur.

Uno

Het doel van dit spel? Troef de eerder gespeelde kaart met een kaart van dezelfde kleur of hetzelfde symbool. Maar let goed op de actiekaarten en hou het bluffen van de tegenstander in de gaten! Het kaartspel UNO lijkt sprekend op het kaartspel Pesten. Nu hebben de kaarten alleen cijfers van 0 tot 9 en zijn er speciale (pest)kaarten. De speler die als eerste zijn kaarten wegspeelt wint het spel. Ik dacht dat dit spel te vergelijken was met Skip-Bo, maar het zijn toch wel twee verschillende spellen met verschillende regels. Er is ook een junior-variant te koop, voor kinderen vanaf 3 jaar.

Je koopt Uno voor 9,99 en als ik de mensen in mijn omgeving mag geloven, is dit een echte hit. Het originele spel is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar, je speelt het gemakkelijk met zijn tweeën en een potje duurt ongeveer 30 minuten.

Keezenspel

De spelkaart die je opgooit, bepaalt wat je met je pion mag doen. Zorg dat je je pionnen als eerste op de thuishonken hebt en probeer met pestkaarten te voorkomen dat je tegenspelers hetzelfde doel bereiken! Een combinatie van Mens Erger Je Niet en Pesten, en laat Skyler nu heel erg gek zijn op dat eerste spel.

Je koopt Keezenspel voor 23,99, je kunt het al spelen met twee personen, het is officieel geschikt voor de leeftijd vanaf 6 jaar en een potje duurt ongeveer 45-60 minuten. Echt een tof gezinspel, als ik anderen mag geloven.

30 Seconds Junior

Speciale kindereditie van het spectaculair partyspel 30 Seconds voor teams. Fantastisch voor grote gezelschappen op feestjes en partijen. Je speelt in teams. Een van jullie probeert binnen 30 seconden zoveel mogelijk van de 5 begrippen op een kaartje te omschrijven. Hoe meer begrippen jullie raden, des te meer velden jullie op het speelbord vooruit mogen. Een dobbelsteenworp kan daar nog verandering in brengen. Welk team bereikt als eerste de finish? Deze editie bevat begrippen die aantrekkelijk en begrijpelijk zijn voor jeugdige spelers. Zo zijn kinderen nu ook waardige tegenstanders!

In tegenstelling tot andere junior-edities die al voor heel jonge kinderen zijn, is dit geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Je koopt 30 Seconds Junior voor 23,99, speelt het het best met 3 tot 10 personen en een spelletje duurt ongeveer een half uur.

Halli Galli

Wie tot 5 kan tellen, kan meedoen! Iedere speler krijgt een gedekte stapel kaarten. Op elke kaart staan één of meer vruchten. Om beurten draait iedere speler een kaart om en legt deze op zijn eventueel eerder omgedraaide kaarten. Zo is voor iedere speler altijd maar één kaart zichtbaar. Als van een bepaalde vrucht precies 5 exemplaren zichtbaar zijn, proberen alle spelers zo snel mogelijk op de bel te drukken. Wie dat als eerste doet, krijgt alle open kaarten. Wie geen kaarten meer heeft, is uitgeschakeld. Wie blijft als laatste over? Halli Galli is niet alleen leerzaam voor jonge kinderen, maar ook uitstekend vermaak voor studenten of families die gewoon even een eenvoudig, gezellig spelletje tussendoor willen spelen.

Een echte musthave! Hallo Galli kost 14,99, duurt slechts 10 minuten dus enorm leuk om eens tussendoor te spelen en kan al gespeeld worden met twee personen. Dit is echt een spel waar Skyler enthousiast over kan worden, denk ik!

Catan Junior

Je bent een piraat, die probeert het eiland te veroveren door daar forten en schepen te bouwen. Daar zijn grondstoffen voor nodig, die je met dobbelsteenworpen kunt verdienen. Als je niet de goede grondstoffen hebt, kun je ruilen met andere spelers, havens, de bank en op de markt. De spookpiraat kan echter grondig roet in het eten gooien. Gelukkig kun je regelmatig de hulp van Coco, de papegaai inroepen! Jij wint het spel als je al jouw forten hebt gebouwd. Deze vereenvoudigde versie van het populairste handelsspel van de laatste jaren biedt ook voldoende uitdagingen om volwassenen te boeien.

De originele Catan is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar, dus de Junior-editie is een mooie stap voor iets jongere kinderen, van 6 tot en met 10 jaar. Je koopt Catan Junior voor 22,99 en een spel duurt ongeveer een half uur. Je kunt het met 2 tot 4 personen spelen.

Doolhof

Dit vond ik vroeger altijd zo’n leuk spel! Doolhof van Ravensburger is een geestig spel vol verrassingen. Telkens veranderen de gangen; het lijkt wel of het spookt. De schat lag net nog daar! Het doolhof van lijkt wel betoverd. Wie weet ondanks die betovering toch de geheimzinnige voorwerpen en schatten te vinden?

Je koopt Doolhof voor 24,99, het spel is te spelen 2 tot 4 personen en een spel duurt ongeveer een half uur.

Squla bordspel

Ik denk dat Skyler dit teveel koppelt aan school (hij vond Squla zelf ook niet zo leuk), maar ik wil hem toch erbij zetten. Een spannend vraag- en antwoordspel voor de hele familie. De vragen in de categorieën taal, rekenen, geschiedenis, natuur & techniek en aardrijkskunde zijn op het niveau van de spelers. Inclusief scoreboekje en leuke Squla-ogen als pionnen. Voor kinderen van groep 4 t/m 8 en hun ouders.

Het Squla bordspel koop je voor 13,69 (aanbieding), is geschikt voor 2 tot 4 personen en duurt ongeveer een half uur.

Ticket to Ride

Maak nu jouw allereerste reis met de kinderversie van Ticket to Ride! Ticket To Ride: Mijn Eerste Reis is gemakkelijk en snel te leren en is daardoor een perfecte kennismaking met de Ticket To Ride spellenserie. Verzamel kaarten van verschillende kleuren, gebruik deze om treinroutes te claimen met jouw treintjes en behaal bestemmingskaarten om het spel te winnen. Stap aan boord en beleef een geweldig treinavontuur dwars door Europa! Deze editie is geschikt voor kinderen van 6 tot ongeveer 12 jaar.

Je koopt Ticket to Ride voor 39,59, het spel is geschikt voor 2 tot 4 personen en ook hier duurt een spelletje ongeveer een half uur.

Delen:
Secured By miniOrange