(~215 B)
Onze ochtend- en avondroutine

Mijn dagen deel ik altijd in een fotodagboek op maandag, maar nog nooit heb ik geschreven over onze ochtend- en avondroutine. Nu zijn er mensen die kunnen schrijven over journalen, meditaties, sportsessies in de ochtend om 06.00 uur en meer van dat soort dingen. Soms zou ik willen dat ik dat kon zeggen. Het lijkt me heerlijk om al deze tijd in de ochtend te hebben en zo een moment voor mezelf te creëren. Ik heb het wel eens geprobeerd om eerder uit bed te gaan, maar negen van de tien keer wordt Maddox dan ook wakker en is de me-time verdwenen. De werkelijkheid is dat mijn wekker gaat en dat ik daarna aansta voor de kinderen, tot ze op school zijn afgeleverd. Voor de avondspits geldt dat net zo. Toch hebben we alles prima voor elkaar, hebben we een perfect ritme te pakken en is het nooit stressen aan het begin, of aan het eind van de dag. Zelfs nu niet, nu ik op drie ochtenden naar kantoor rij.

Onze ochtendroutine

Om 07.00 uur gaat mijn wekker. Ik blijf dan nog even vijf tot tien minuten liggen. Maddox’ schaap wordt wakker om 07.00 uur en hij hoort mijn wekker dan ook. Hij wil vaak nog even knuffelen in bed, dus daar nemen we de tijd voor. Daarna is het tijd om op te staan. Maddox wil tegenwoordig zichzelf aankleden, dus ik zorg dat alles klaarligt. In de tussentijd kleed ik ook mezelf aan en roep ik Skyler. Skyler staat wat moeizamer op dan Maddox, dus die heeft wel even de tijd nodig om wakker te worden.

Als Maddox is aangekleed, is Raymond ook uit bed en in een joggingpak geschoten. Zij gaan samen naar beneden en Raymond zorgt dat het ontbijt klaar staat voor de jongens. Ik ben ondertussen nog boven om Skyler uit zijn bed te krijgen (haha) en ben ondertussen bezig in de badkamer. Het is nu ongeveer 07.20 uur. Als Skyler eindelijk uit bed is, kleedt hij zich ook aan en help ik hem met zijn haar. Daarna gaan wij ook samen naar beneden. Raymond kan dan ondertussen naar boven om zichzelf aan te kleden.

Beneden ga ik aan de slag met de trommels voor de jongens. Ze hebben geen continurooster maar we laten ze wel overblijven. Ik maak de fruitbakjes voor de jongens en ga daarna door naar de trommels voor de overblijf. Ik vul de flesjes met water en alles gaat de schooltassen in, die ik vervolgens in de gang op de kast neerzet. Als er gegymd wordt, op dinsdag en donderdag, zet ik ook de gymtas klaar voor Skyler. Maddox mag gymmen in zijn ondergoed. Ondertussen is het 07.45 uur en maak ik ontbijt voor mezelf. Raymond is dan inmiddels ook weer beneden.

Ik eet altijd hetzelfde in de ochtend: kwark. Dit kan ik rustig opeten. Ondertussen loop ik naar het toilet (haha, altijd op hetzelfde tijdstip moet ik naar de wc) en om 08.00 uur begin ik met roepen dat het bijna tijd is om naar school te gaan. Ik ruim de tafel af, Raymond gaat naar zijn werk en als ik tijd heb ruim ik de vaatwasser ook nog even uit. Vaak lukt dat wel. Als het 08.10 uur is, trekken de jongens hun schoenen en jas aan. Voorheen liepen we altijd naar school maar omdat ik naar kantoor moet, breng ik de jongens op maandag, dinsdag en donderdag met de auto. Op dinsdag en donderdag gaat Skyler altijd met de fiets in verband met gym en dan zie ik hem op het schoolplein nog even. Vervolgens zwaai ik enthousiast bij Maddox nog even voor het raam en spring ik daarna in de auto om naar kantoor te gaan. Ik kom daar vaak rond 08.40 uur aan.

Op woensdag en vrijdag lopen we altijd naar school en op woensdag probeer ik er dan nog even een wandeling achteraan te plakken. Heerlijk! Dat loopje mis ik nu wel een beetje.

Onze avondroutine

Onze avondroutine loopt ook gesmeerd en rustig. We eten altijd tussen 17.00 uur en 17.30 uur. Raymond schuift vaak wat later aan vanwege zijn werk. Soms willen we nog wel eens wachten maar de jongens zijn al vroeg hongerig en Raymonds tijden zijn zo onvoorspelbaar. Het kan best zijn dat ik tot 18.00 uur wacht en hij er pas om 19.00 uur is, haha. Vandaar dat we een redelijk vaste tijd hebben. Als we gegeten hebben, gaan de jongens een spelletje spelen, filmpje kijken of we spelen UNO. Nu het weer wat langer licht is, spelen ze ook nog wel eens buiten samen of ik roep om 18.00 uur dat ze hun schoenen aan moeten doen zodat we lekker een half uurtje kunnen wandelen. Op donderdag gaat Skyler altijd naar basketbal; van 17.30 uur tot 18.45 uur. Dan ben ik dus alleen met Maddox en spelen we vaak een spelletje, om vervolgens nog even bij Skylers training te kijken.

Rond 19.00 uur is het tijd om met Maddox naar boven te gaan. Raymond neemt hem altijd mee naar de badkamer om zijn tanden te poetsen. Vervolgens neem ik het over en ga hem wassen en zijn pyjama aandoen. We pakken de medicijnen er bij en Maddox kiest daarna een boekje uit. Ik lees negen van de tien keer voor. Om 19.15 uur is de dag dan afgelopen voor Maddox. Tijd om zijn ogen te sluiten! Hij is overdag heel energiek en neemt vrij weinig rust. Bedtijd is voor hem dan ook gelijk bedtijd en binnen een paar minuten ligt hij heerlijk te slapen. Op hele actieve dagen willen we nog wel eens om 18.45 uur al naar boven gaan.

Skyler mag nog even opblijven. Hij kijkt vaak nog even beneden een filmpje van een van zijn favoriete Youtubers of hij gamet met klasgenoten. Dan hebben ze allemaal hun telefoon via FaceTime aan en zijn ze ondertussen ‘bezig in een potje’. De laatste tijd kruipt hij steeds vaker tegen me aan op de bank. Fijn moment! Om 20.00 uur is het voor hem ook tijd om naar boven te gaan, en we merken dat die tijd al iets verschuift naar 20.15 uur. Hij doucht even of we wassen hem, hij poetst zijn tanden en daarna is het ook voor hem tijd om naar bed te gaan. We lezen hem niet meer voor. Skyler is wel een echte maler en kan gerust een uur wakker liggen. Toch vinden we dit een prima bedtijd en heb ik liever dat-ie in bed nog ligt te woelen dan dat-ie beneden blijft zitten.

’s Avonds doen we eigenlijk vrij weinig voor de rest. Raymond sport nog wel eens in de avond en ik ben soms nog even aan het werk. Op de andere dagen kijken we een serie, lees ik een boek of we kijken een programma dat we leuk vinden samen. Ik ben echt geen avondmens en ga regelmatig rond 21.30 uur naar boven. Dan is het tijd voor mij om de badkamer in te duiken en vervolgens naar bed te gaan. Ik lees in bed nog een (half) uurtje en dan gaat ook het licht in onze slaapkamer uit. Voor mij dan. Raymond is een echt avondmens en ligt eigenlijk pas rond middernacht in bed.

En de volgende dag gaat de wekker weer om 07.00 uur om het riedeltje weer van voor af aan te starten!

Delen:
Secured By miniOrange