(~215 B)
Nog één maand dit jaar: hoe staat het met de ’22 voor 2022′-lijst?

Nog één maand dit jaar: hoe staat het met de ’22 voor 2022′-lijst?

Met nog maar een maand te gaan in 2022 (hoe dan?), vind ik het leuk om terug te blikken op mijn ’22 voor 2022’-lijstje. Hoe staat het ermee? Wat heb ik af kunnen vinken, wat bijna en wat helemaal niet? Ik moet eerlijk zeggen dat ik er uiteindelijk niet zo heel veel mee bezig ben geweest. Ik heb maar weinig aan de lijst gedacht, heb hem er weinig bij gepakt en het was voor mij geen leidraad voor 2022. Ik heb gemerkt dat ik gewoon echt geen doelenpersoon ben. Ik zie wel hoe alles loopt. Zo had ik ook nooit aan het begin van het jaar kunnen voorspellen waar ik nu qua werk zou gaan staan, of hoe er qua vriendschappen verschuivingen zijn ontstaan. Maar onbewust heb ik toch wat puntjes weten af te vinken. Mazzel? Toch ergens die manifestatie? Of gewoon die lijst achter in mijn hoofd bij dingen die ik plande? Geen idee. Ik weet wel: het is oké dat niet alles is afgevinkt. Ik ga ook niet in december de open eindjes nog afwerken. Ik ga zelfs 2023 in zónder lijst. Maar de dingen die tot nu toe wel zijn gelukt? Die zijn fantastisch. En daar wil ik iets over vertellen.

1. Met Raymond twee keer een weekend weg.

Dit is gelukt! Ik ben een keer met Raymond naar Den Haag geweest voor het concert/huwelijk van Anouk en daar zijn we een nachtje blijven slapen. Ook zijn we een paar weken geleden in Deventer geweest. Zo fijn!

2. Twee keer een weekend weg met Anke.

Met Anke ben ik een keer een weekend weggeweest, naar een tof huis in Hilversum! Daarna zijn we niet meer samen een weekend weggegaan, maar wel met onze gezinnen. De tweede helft van 2022 was niet ons jaar qua vriendschap. Dingen gebeurd, dingen gezegd. Maar we hebben zeker, op een iets lager pitje, contact en zien elkaar nog. Naar Anouk tijdens Culinesse, af en toe koffie drinken, gisteravond naar Waylon. Dat is onwijs fijn. Maar een weekend weg zat er dus even niet meer in.

3. Met Debbie naar Texel.

Haha. Dit is ter sprake gekomen maar verder dan dat zijn we niet gekomen. We roepen het al jaren en er komt dus nog wel een jaar bij, lol.

4. 35 boeken lezen!

Met gemak! De teller staat inmiddels op 50 en daar ben ik heel trots op!

5. Twee keer een nacht alleen weg.

Nope, niet gelukt. Ik zou een keer naar Enschede gaan voor mijn werk voor Briljant Baby en daar ook blijven slapen. We all know what happened. Ik zou ook alleen blijven slapen na het concert van Anouk in Den Haag omdat ik met Debbie zou gaan en zij daarna weer naar huis zou gaan. Echter ging dat niet door en ging Raymond mee. Ik heb hem uitgenodigd op de kamer, haha.

6. 3000 euro bijboeken op mijn persoonlijke spaarrekening.

Ik had even een financiële klapper te verwerken doordat mijn opdrachtgever niet uitbetaalde, maar uiteindelijk heb ik redelijk de schade weg kunnen werken en wat mooie opdrachten binnengesleept. Mede dankzij een grote opdracht voor Mommyhood en mijn freelance klussen heb ik dit doel nu behaald. Trots op!

7. Een maand een no-buy challenge.

Yes, gedaan in oktober en is gelukt!

8. Mijn tweede boek uitbrengen!

Nee, dit is niet gebeurd. Ik heb een heel bewuste keuze gemaakt om dit boek niet te gaan schrijven. In ieder geval niet op dit moment. Ik had heel andere prioriteiten met mijn werk. Helemaal oké mee.

9. Een derde druk voor De introverte moeder.

Net wel of net niet dit jaar!

10. Een nachtje weg met Skyler.

Yes, gelukt! Ik kreeg een uitnodiging voor Chantal’s Pyjama Party en om het feest compleet te maken boekte ik in het Jaz hotel naast het ZiggoDome een kamer voor ons tweetjes. Dat was echt fantastisch om te doen!

11. Een nieuwe cursus volgen.

Ja, hier ben ik mee gestart! Ik doe de opleiding Social Media Management. Eigenlijk gekozen omdat ik dat dacht te gebruiken voor mijn vorige opdrachtgever. Inmiddels niet, maar je wordt nooit slechter van nieuwe dingen leren. Dit hoop ik in maart af te ronden. Ik heb wat vertraging opgelopen, maar dat komt wel goed.

12. Sportdoelen! Ik wil graag 100 kilo kunnen deadliften en 75 kilo kunnen squaten.

Ik was enorm goed bezig aan het begin van het jaar, maar toen kwam daar weer een fikse longontsteking overheen waar ik maanden last van heb gehad. Dat heeft mijn sportdoelen geen goeds gedaan. Ik had gehoopt dat ik iets verder stond, maar dit ga ik helaas niet meer halen. Ook niet omdat ik momenteel wat aan het klooien ben met sporten en niet altijd de tijd en energie kan vinden om dit te combineren met mijn werk. Komt later wel weer, als ik meer gewend ben aan het werkritme.

13. Nog meer werken aan een gezonde relatie met eten.

Nee, niet gelukt. Stress is voor mij killing en dat is niet goed geweest voor mijn eetpatroon en gewicht. Hopelijk gaat het snel beter nu ik een beetje rustiger word en alles op zijn plek begint te vallen. Ik ben weer een stukje zwaarder en mijn eten verloopt rommelig. Ik geef mezelf de tijd om weer in balans te komen.

14. Iedere week in mijn dagboek schrijven en niet wisselen van boekje.

Op en af. Niet gelukt om dit consequent te doen.

15. Een dag met Maddox alleen weg.

Niet een hele dag, maar wel allemaal dingetjes alleen met Maddox. Naar de bioscoop, gewoon even gezellig op pad, naar een winkelcentrum. Niet echt het dagje weg dat ik voor ogen had, zoals ik met Skyler regelmatig naar een concert ben geweest. Voor mijn gevoel kan ik dit dus nog niet helemaal afvinken.

16. Een artikel in een tijdschrift publiceren.

Bizar hoe dit doel samenkomt met mijn nieuwe werk. Morgen komt het magazine van mijn werk uit en daarvoor heb ik maar liefst drie reportages geschreven. Bovendien heb ik iemand geïnterviewd voor Kek Mama en komt dat misschien in het tijdschrift. Dit doel is ruimschoots behaal.

17. Twee keer een weekend offline.

Nope. Daar ben ik gewoon niet voor gemaakt, haha.

18. Drie keer uiteten met Raymond.

Nee… We zijn wel regelmatig (en meer dan vorig jaar) uit eten geweest, maar dat was dan wat vaker met vrienden dan samen met zijn tweetjes. Wel toen we een weekend weggingen, maar dat is twee keer gebeurd. Niet helemaal gelukt, dus.

19. (Kick)boksen proberen.

Haha, dit doel is grappig. Ik heb dus zelf geen kickboksen geprobeerd, maar Maddox zit inmiddels wel alweer een paar weken op kickboksen. Nooit verwacht, wel mega tof! Ik ben al uitgenodigd voor een proefles bij de trainer, dus misschien komt dat er nog aan.

20. Dubbeldate met Anke en onze mannen.

Yes, in februari zijn we voor Ankes verjaardag met zijn vieren uit eten geweest!

21. Ik zou graag meer yoga willen doen.

Ik ging een paar weken op donderdagochtend naar yoga en vond dat heel fijn, maar inmiddels lukt dat niet meer met mijn werk. Voor de rest wordt er alleen soms in de avond les gegeven, maar dat komt voor nu niet uit. Ik heb dit dus niet verder op kunnen pakken.

22. Stappen ondernemen voor de bruiloft.

Ik heb contact met een locatie, ik heb een brochure en ik heb een optie op de datum. Maar daar is ook alles mee gezegd. Wat vliegt zo’n jaar voorbij!

Het is bizar hoe snel de afgelopen maanden zijn gegaan en hoe alles tussen januari en december zo veranderd is. Van een fit begin tot een longontsteking in maart en van een toffe verlenging van mijn freelance job tot een faillissement. Van onrustige maanden naar opeens een stabiele baan in loondienst. Een jaar met verdiepende vriendschappen, nieuwe vriendschappen en veranderende vriendschappen. Van een tweede boek willen schrijven naar alles on hold. Ik moet het allemaal even laten bezinken.

Delen:
Secured By miniOrange