(~215 B)
De nieuwe hobby van de kinderen: trampoline springen

De nieuwe hobby van de kinderen: trampoline springen

Al een tijd wil ik graag een trampoline in de tuin voor de jongens en eigenlijk zag ik die ook direct voor me toen we dit huis bezichtigden en de tuin zagen. Ze zijn dol op springkussens, overal waar we komen willen ze trampoline springen en zodra Skyler bij een vriendje heeft gespeeld waar ook een trampoline aanwezig was, vertelt hij thuis hoe leuk hij dat vond. Hij wil ook regelmatig met het buurjongetje spelen omdat daar wel een trampoline staat, haha. Voor Maddox is het natuurlijk ook heerlijk om af en toe even een half uurtje te springen om zijn energie kwijt te kunnen. Ik had vorige week dan ook een héél leuke verrassing; van coolblue ontvingen we de fantastische Premium Black Edition van Salta, een grote trampoline op poten met een net eromheen. Wel zo fijn met een stuntpiloot als Maddox.

In elkaar zetten

Mijn plan was, zoals ik eerder met jullie deelden, om de trampoline neer te zetten op het kleine stukje gras dat we in de tuin hebben. Dat is echt een doorn in het oog momenteel en zo zouden we voorlopig de ruimte goed benutten zonder direct veel aan de tuin te moeten doen. Echter begon Raymond keihard te lachen toen ik hem de trampoline liet zien en hem over mijn plannen vertelde. ‘Jij denkt dat ‘ie daar past? Grapjas.’ Oké, ruimtelijk inzicht heb ik niet echt, maar ik was ervan overtuigd dat het paste. Ik zag echter al vrij snel tijdens het in elkaar zetten dat dat ‘m écht niet ging worden. Hij is namelijk groot, heel erg groot. Maar jeetje, wat ontzettend tof!

2019-06-05 20.33.52

2019-06-05 21.29.39

Woensdagavond zijn Raymond en ik begonnen met de trampoline in elkaar zetten. De handleiding was duidelijk en het in elkaar zetten is niet moeilijk. Wel duurt het gewoon eventjes, omdat het een groot exemplaar is en je veel losse onderdelen hebt. We ontvingen de 2.44 afmeting en dan moet je natuurlijk ook nog de hoogte in. De trampoline stond, vanwege het slechte weer hebben we hem afgedekt en van het weekend maakte Raymond het bovenste gedeelte met het net af. Inmiddels staat ‘ie al een paar dagen achterin de tuin waar hij zo ongeveer de helft van de ruimte in beslag neemt. Maar het is een top plek voor de trampoline en de jongens hebben er een nieuwe hobby bij; jumpen maar!

Het in elkaar zetten ging top en ik vind het een prachtig exemplaar om te zien. Hij is dus groot, maar ook heel erg stevig. Het net, met rits die de kinderen goed zelf open krijgen, zit er goed gespannen omheen en het is allemaal mooi afgewerkt. Met het bijgeleverde trapje kunnen de jongens gemakkelijk zelf de trampoline op. We hebben er een zeil bij voor als het slecht weer wordt. We moeten dan wel het net eraf halen (gaat makkelijk met een kliksysteem) en dan kan de trampoline netjes afgedekt worden. Fijn dat dit erbij zit, want we zullen hem niet zo vaak opruimen. Dankzij het gepoedercoate frame dat een laagje metaal bevat heb je veel minder snel last van roestvorming en kúnnen we hem ook prima laten staan. Als het echt winter wordt, krijgen we hem wel gemakkelijk uit elkaar en zullen we er een plek boven voor zoeken. Het zit allemaal geklikt in elkaar, dus het kan gemakkelijk gedemonteerd worden. Ik denk dat de jongens er dan toch niet zo vaak op zullen staan.

Tuin veranderen

We gaan over niet al te lange tijd de tuin onder handen nemen. De plannen worden dus iets gewijzigd, haha. Achterin komt nog steeds een overkapping, maar dan moet de trampoline dus ergens anders komen. Voor nu halen we rechts voor de deur de planten weg, maken we daar een mooie zit, gaan de mooiste planten verhuisd worden naar het deel waar nu het gras ligt (hopelijk overleven de mooie hortensia’s dat) en kan de trampoline op de plek waar nu de picknicktafel staat. Ik heb nu al zin in deze transformatie van de tuin en denk dat dat een goede indeling wordt. Het ruimtelijk inzicht laat ik voor nu wel aan Raymond over.

2019-06-09 16.10.56

2019-06-09 16.10.57

2019-06-09 16.15.22

2019-06-09 16.16.28

2019-06-09 16.19.06

Stuiteren

De kinderen zijn helemaal door het dolle; zodra ze wakker worden willen ze springen en omdat de trampoline groot genoeg is, vinden ze het fantastisch om er samen op te gaan. Maddox vindt het nog wel een beetje spannend als Skyler ook mee springt omdat hij natuurlijk een stukje zwaarder is en harder springt. Over het gewicht gesproken; de trampoline kan volgens de officiële cijfers 50 kilo hebben. Dat vind ik zelf wel aan de lage kant, voor zo’n groot exemplaar. Had het wel tof gevonden als ik samen met de jongens op de trampoline kon. Echter ben ik nét iets zwaarder dan 50 kilo 😉 Gelukkig kunnen de kinderen voorlopig wel jaren vooruit.

Toen coolblue de trampoline kwam brengen zei de bezorger al; ‘je stond er zeker om te springen?’ En dat is echt waar. De jongens stonden er om te springen. En staan er inmiddels ook uren óp te springen. Ik denk dat dit een heel groot favoriet wordt! En dan is het een bijkomstig voordeel dat ‘ie er ook nog eens prachtig uit ziet. All black blijft mijn favoriet.

De Salta Premium Black Edition is verkrijgbaar in diverse afmetingen via coolblue.nl.

2019-06-09 16.20.03

2019-06-09 16.50.36-1-1

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 Reacties

 1. Anouk
  13 juni 2019 / 07:53

  Mooi ding. Hier hebben de meiden ook veel plezier van de trampoline. Is ingraven een optie? Oogt veel rustiger in je tuin

  • Shirley
   Auteur
   13 juni 2019 / 08:01

   Voor nu niet, aangezien we nog totaal niet duidelijk hebben hoe we alles willen. Bovendien vind ik dit toch prettiger denk ik, dat ik kan wisselen of veranderen 🙂

 2. Susan
  13 juni 2019 / 08:41

  Wij hebben ook een trampoline. Ingegraven en het is een rechthoekige. Het eerste jaar werd hij te weinig gebruikt voor al dat harde werk wat mijn man heeft gehad met het graven, maar ze maakt het dit jaar goed met lekker veel springen en kunstjes doen.

 3. Ellen
  13 juni 2019 / 08:44

  Het net kan je er gemakkelijk afhalen zei je als je de beschermhoes er omheen doet. Kun je de trampoline dan ook kantelen bijvoorbeeld en ergens aan vastmaken zodat deze (tijdelijk) minder ruimte inneemt in je tuin? Ik wil namelijk heel graag een trampoline in de tuin, maar stiekem is het best krap en wil mijn man het ook niet. Behalve als hij gekanteld aan de kant geschoven kan worden..

  • Shirley
   Auteur
   13 juni 2019 / 08:59

   Je kan het onderste deel van de poten er wel afhalen zodat dat in ieder geval kleiner is. Op zijn kant kan hij sowieso. Dan kun je bijvoorbeeld aan het frame zelf iets vastmaken dat weer aan het hek of iets dergelijks vastgemaakt kan worden 🙂 Doordat ‘ie uit alle losse onderdelen bestaat is er altijd wel iets te passen en te meten! Het springgedeelte blijft natuurlijk wel heel groot. Als dat echt te groot is, zijn er natuurlijk ook iets kleinere afmetingen verkrijgbaar! Wij hebben de 2.55 maar hij is er ook in 1.83 en zelfs in kleinere vierkante formaten 🙂

 4. Jessica
  13 juni 2019 / 09:07

  Een simpel ding dat zoveel plezier verzekert !
  Gelukkig hoef je geen mega tuin te hebben om zo’n ding te plaatsen je hebt ze in zoveel maten.

 5. 13 juni 2019 / 09:26

  jaaa ideaal ding !! wij hadden toen ook zo’n grote en ze waren er niet uit te krijgen hahahh veel plezier ermee 😀

 6. Elisabeth
  13 juni 2019 / 09:50

  Wij hebben laatst een 3.30m trampoline in onze tuin gezet – oeps! veel groter dan we hadden verwacht! Ook ik heb totaal geen ruimtelijk inzicht!

 7. Milou
  13 juni 2019 / 13:13

  Hier dit jaar ( nog niet heel lang ) ook een trampoline. De oudste vind het geweldig en heeft ook al veel spingplezier er op zitten. De jongste kan nog niet springen dus die vind er nog niet zoveel aan nu je zei dat het net er makkelijk afgelikt kan worden ga ik even kijken hoe dat werkt want wil hem heel graag afdekken met de regen maar zit met het net dus.

 8. Sanne
  13 juni 2019 / 19:49

  Tipje voor als het zonnetje schijnt en de Kids willen even niet springen, op een trampoline kun je ook heeeeeerlijk zonnen

Secured By miniOrange