Een nieuw geruite jasje voor onze Stokke Scoot

Een nieuw geruite jasje voor onze Stokke Scoot

De laatste tijd gebruik ik twee kinderwagens; de Joolz Geo voor thuis en de Stokke Scoot als ik wegga met de auto. De Joolz staat bij de voordeur en pak ik voornamelijk voor wandelingen, voor het wegbrengen van Skyler en voor dingen die ik in de buurt (lopend) ga doen. De Stokke ligt standaard in de auto en gebruik ik dus in het centrum en dergelijke. Ik snap dat dit onwijs luxe klinkt en dat is het natuurlijk ook. Vooral in het babytijdperk van Skyler kreeg ik nog weleens een kinderwagen opgestuurd in ruil voor een review en daar kan ik nu met Maddox dus ook gebruik van maken. Dat ik de Stokke Scoot weer heb gepakt die ik nog van Skyler had staan, zegt wel over hoe favoriet ‘ie was en momenteel weer is. Van Stokke ontving ik een leuke winterkit met een kap die momenteel heel erg on trend is waardoor ik hem binnen no time een nieuw uiterlijk heb gegeven.

IMG_4691

De Stokke Scoot kreeg ik bijna drie jaar geleden voor Skyler om te gebruiken tijdens een campagne. Terwijl ik de Xplory vrij snel heb weggegeven omdat het niet onze kinderwagen was, in de Scoot echt een blijvertje. De variant die ik heb is nog een ouder model, maar het goede nieuws is dat alle nieuwe kits die nu worden geleverd prima op deze passen. Het grote verschil is denk ik wel dat de Stokke Scoot eerst alleen een zit had met een babyinsert en dat er nu echt een wiegbak op past. Dit maakt het een volledige kinderwagen waar je heel wat jaartjes mee vooruit kunt. Wij hebben de wiegbak nooit gemist omdat ik de Scoot kreeg toen Skyler al wat groter was en we de eerste periode met Maddox alleen de Joolz hebben gebruikt.

Over de zit kan ik kort zijn; fantastisch. Het is breed en wat dieper waardoor Maddox heel erg mooi rechtop zit. Ik heb een tijd de Joolz Hub gebruikt en dat vind ik een prettige en compacte kinderwagen, maar de zit van onze wagen kan niet zo rechtop als dat Maddox zou willen. Resultaat is dus ook dat hij zichzelf steeds naar voren trekt. In de Stokke Scoot is dat helemaal niet het geval en dat maakt deze wagen dus nu onze tweede favoriet naast de Joolz Geo. De Stokke Scoot is robuust en dat vind ik heel erg mooi voor de wat oudere kinderen. Sommige dreumesen en peuters zijn wat groot en dan kan het er in een andere wagen een beetje opgepropt uit zien. Door de brede, diepe zit en de robuuste uitstraling is het dus voor ons nu een perfecte kinderwagen.

IMG_4692

Hij klapt makkelijk in, heeft een grote boodschappenmand en de duwstang is op verschillende hoogtes te verstellen (heel handig voor koppels die flink in lengte verschillen). Het enige nadeel na al die jaren vind ik nog steeds dat de wagen wat zwaar duwt. Met één hand rijden is niet echt een optie. Toch went het wel want het weerhoudt me zeker niet om flinke stukken ermee te wandelen. We ontvingen drie jaar geleden een blauwe Scoot en met de nieuwe winterse, flanellen, geruite kap (!) is het een heel mooie match voor de komende maanden.

IMG_4684

Dat vind ik namelijk heel erg leuk, dat je met een kleine aanpassing een heel nieuwe wagen hebt. Naast de flanellen kap bevat de kit ook een doorzichtige shopper én wanten die je aan de wagen kunt bevestigen. Ze deden me denken aan ovenwanten en dat is misschien wat gek qua uitstraling, maar ze zullen de winter een stuk aangenamer maken. Ik ben geen handschoenenmens en krijg altijd wat jeuk aan mijn handen als deze te warm worden door handschoenen, maar door mijn handen hier in te steken, blijven ze toch warm tijdens winterse wandelingen. Goede oplossing zo.

Met deze nieuwe kit heb ik het gevoel een heel nieuwe wagen te hebben. De nieuwe look bevalt me heel erg goed, past mooi bij de trends van dit seizoen en de kap past perfect bij de blauwe zit. Ja, I like! De winterkit is nu in de aanbieding, van 139 euro naar 56 euro!

IMG_4695

Share:

3 Reacties

  1. 8 december 2018 / 08:38

    Leuk dat je ‘oude’ kinderwagen op deze manier weer kan opleuken!
    Wij hebben zelf thuis de Joolz Day staan en in de auto ligt een buggy.

  2. Jessica
    8 december 2018 / 11:49

    Effe de oude beu steken we hem toch gewoon in een nieuw jasje 😉 wat een verschil met vroeger dan moest je al echt een volledige nieuwe wagen aanschaffen een investering dat niet voor iedereen was weggelegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.