(~215 B)
Mijn gelezen boeken van 2023 (23/40)

Mijn gelezen boeken van 2023 (23/40)

Mijn e-reader is goed gevuld voor de vakantie en ik heb nu al zin om weer heerlijk te gaan lezen tijdens ons kampeeravontuur. Dat is voor mij echte ontspanning en echt vakantie. Maar voordat het zover is, wil ik graag de vier boeken met je delen die ik de afgelopen weken las, zodat ik na de vakantie de vakantieboeken kan delen.

Inmiddels zit ik alweer op 23 boeken in 2023. Elke avond pak ik mijn e-reader er even bij en lees ik een paar bladzijdes. Het hoort steeds meer bij mijn avondroutine en dat zorgt ervoor dat ik ook goed in de flow blijf. Kijk mee naar de boeken die ik heb gelezen en hoeveel sterren ik ze gaf. Eigenlijk stelde geen een me teleur!

In seizoenen – Judith Visser

Wat gebeurt er als je te horen krijgt dat je ernstig ziek bent en door nalatigheid van het ziekenhuis niet meer geholpen kunt worden? Dat je ‘in seizoenen’ moet gaan denken? Annabel Wismar (59) laat het er niet bij zitten en zoekt haar heil bij Belgische artsen, die haar nog wel willen behandelen. Voor haar zoon David is de gedachte zijn moeder te verliezen zo beangstigend dat hij bij haar intrekt. Hoe korter hun toekomst samen wordt, hoe meer een onverwerkt verleden de kop opsteekt.

Auteur Judith Visser heeft mijn hart gestolen met Zondagskind. Een van de mooiste boeken die ik ooit heb gelezen. Ik heb lang niets anders van haar willen lezen, maar ben uiteindelijk toch gezwicht voor In seizoenen, na alle goede reviews. En ook dit boek stelde niet teleur. Het boek pakte me vanaf de eerste bladzijde en nam me mee in het verhaal van moeder en zoon. Een mooi roman over vechten tegen kanker en de laatste levensfase samen. Tranen over mijn wangen tijdens de laatste bladzijdes. Dit boek liet me niet los. Zonder twijfel vijf sterren.

Je vindt het boek hier.

⭐⭐⭐⭐⭐

Ik voel me zo – Sabine Klaver

Sabine Klaver werkt als psycholoog, maar dan belandt ze zelf aan de andere kant: ze gaat in therapie. Ze voelt zich als de tandarts met het slechte gebit. In haar therapieproces leert ze haar emoties toe te laten en net zo goed voor zichzelf te zorgen als ze anderen helpt te doen. Aan de hand van de sessies met haar cliënten en met haar eigen therapeut geeft ze antwoord op de vragen ‘Wat voel ik?’, ‘Waarom voel ik het?’ en ‘Wat kan ik doen?’. Op deze openhartige en intieme reis krijg je als lezer inzicht in je eigen gevoel en hoe je daar goed voor kunt zorgen.

Ik vind de ervaringen van Sabine Klaver in het boek heerlijk om te lezen. Hoe zij bij de psycholoog zit, wat ze allemaal doen en bespreken, hoe zij dat ervaart. Het traject vond ik enorm interessant om te volgen. De zelfhulp-stukken tussendoor vond ik eigenlijk jammer, dat sprak me niet aan en bladerde ik veelal door. Evengoed vier sterren want ik genoot heel erg van de verhalen van haar in de stoel bij de psycholoog.

Je vindt het boek hier.

⭐⭐⭐⭐

Stuk – Judith Visser

Elizabeth zit in 4b van het Mercatuscollege in Rotterdam. Ze wordt door een paar klasgenoten op een gruwelijke maar vrijwel onzichtbare manier gepest. Haar ouders zijn sinds een paar jaar gescheiden en haar moeder heeft zich op haar werk gestort om het verdriet te verdringen. Elizabeth raakt steeds meer geïsoleerd. Het enige positieve van haar klas is de aanwezigheid van Alec. Alec is een rustige, knappe jongen, die ouder en wijzer is dan de andere jongens. Hij heeft verkering met Riley, een uitzonderlijk mooi, blond en ook nog lief meisje. Elizabeth stelt zich voor hoe het leven eruit zou zien als ze Riley was. En dan neemt ze een fatale beslissing…

Toch nog maar een boek van Judith Visser! Dit is een literaire thriller en sprak me direct aan. Het is een meeslepend, afschuwelijk pestverhaal, maar het krijgt halverwege het boek een gekke wending. Soms vond ik dat een tikkeltje over the top, maar alsnog wilde ik wel doorlezen. Niet mijn favoriet van deze schrijver, maar evengoed heel vermakelijk.

Je vindt het boek hier.

⭐⭐⭐⭐

De kleine bakkerij aan het strand – Jenny Colgan

In De kleine bakkerij aan het strand van Jenny Colgan staat het leven van Polly Waterford op zijn kop. Haar relatie is op de klippen en haar bedrijf is ook nog eens failliet. Kortom, ze móét weg. Ze komt terecht op Mount Polbearne, een klein schiereiland voor de kust van Cornwall, in een appartement boven een verlaten winkel. Om haar zinnen te verzetten begint ze met het bakken van brood, dat al snel meer dan een hobby wordt.

Ik had zin in een feelgood serie. Een boekenreeks waar ik me even helemaal in kon verliezen. En dat werd dit boek! Dat stelde absoluut niet teleur. Ik hou van dit soort verhalen en zat er al snel helemaal in. Op dit moment lees ik het tweede deel en de volgende delen staan alweer klaar, voor tijdens onze vakantie. Nu al zin in! Ik vind dat zo’n serie altijd een boost geeft aan mijn leesflow en daar had ik zin in!

Je vindt het boek hier.

⭐⭐⭐⭐

Delen:
Secured By miniOrange