(~215 B)
Mijn gelezen boeken van 2023 (14/40)

Mijn gelezen boeken van 2023 (14/40)

De eerste maanden van 2023 ging ik als een speer, maar de laatste weken pak ik er niet zo graag mijn e-reader bij. Dat ligt helemaal aan de boeken die ik open en die uiteindelijk niet echt iets voor mij zijn. Met een leuk boek hou je toch de leesflow beter. Ik mis een goed boek waar ik me helemaal in verlies en waarbij ik niet kan wachten tot ik weer verder kan lezen. Dat had ik alleen met het nieuwe boek van Gillian King de laatste weken. Hopelijk kom ik snel weer leuke boeken tegen! Voor nu in ieder geval weer vijf boeken erbij op de teller. Ik deel ze graag met je!

Trouwboekje – Aaf Brandt Corstius

Het leek zo makkelijk: een bruidsjurk, een locatie, die tweehonderd houten witte klapstoeltjes die overal op Pinterest staan, een ring, een jawoord en wat tranen. Maar hoewel ze net niet in een echte bridezilla veranderde in de aanloop naar haar bruiloft, bleek Aaf Brandt Corstius toch niet immuun voor de stress, de tranen, de ontroering en de oprechte gekte die zich kunnen voordoen tijdens het voorbereiden. Gelukkig kwam het op de dag zelf meer dan goed, en vond Aaf haar bruiloft zo leuk dat ze het best nog een keer zou willen doen. Dan volgt ze alle tips in dit boekje.

Leuk boek met grappige anekdotes en heerlijke verhalen. Maar niet ter voorbereiding op je bruiloft. Althans: ik heb me zeker vermaakt met sommige stukken, maar er niks aan overgehouden qua tips. Gewoon leuke verhalen voor tussendoor als je net als ik bezig bent met je bruiloft plannen en wel een nuchtere kijk kan gebruiken tussen al dat trouwgeweld.

Je vindt het boek hier.

⭐⭐⭐

We hebben het over je gehad – Stéphanie Hoogenberk

Liefde kan ingewikkeld zijn, maar vriendschap is nog een stuk lastiger. Wat doe je als je al tweeëntwintig jaar bevriend bent maar steeds een vervelend gevoel aan een afspraak overhoudt? Wie van je vrienden verdraag je twee weken op reis? Waar vind je nieuwe vrienden als je oude vrienden kinderen krijgen? Kun je je zomaar bij een bestaande vriendinnengroep aansluiten?
In We hebben het over je gehad schrijft Stéphanie Hoogenberk over haar ervaring met vriendschappen. Ze doet dat even geestig als genadeloos, over haar vriendinnen, maar vooral ook over zichzelf.

Poeh, met dit boek weet ik het gewoon niet. Ik vond de verhalen vermakelijk maar het was zo over de top, dat ik gewoon niet weet of het waar is. Gekke dingen die gebeuren, dingen waarbij ik dacht ‘serieus?!’ en situaties waar ik mezelf totaal niet in kon vinden. Maar ergens ook tof, om te zien waar vriendschappen ons tot in staat brengen, hoe belangrijk we het vinden. Het is geen roman maar een boek met verschillende verhalen. Sommige stukken waren vermakelijk; sommige stukken vond ik helemaal niks. Ik ben in ieder geval niet zo lyrisch als anderen om me heen.

Je vindt het boek hier.

⭐⭐⭐

Belofte maakt schuld – Gillian King

Hannah weet het zeker: dit ongeplande weerzien met haar ex Jamie zal op één grote teleurstelling uitdraaien. Niet alleen liet hij haar ooit ongelooflijk in de steek, vervolgens liet hij ook jarenlang niks meer van zich horen. En nu blijkt hij beroemd, vanwege zijn rugbyskills en – toegegeven – zijn goede looks. Het was dan ook zeker niet Hannahs idee om hem te gaan opzoeken in Engeland. Maar als haar zoon Sem eenmaal iets in zijn hoofd heeft, is er geen houden meer aan. Hannah heeft maar één doel: Sem beschermen. Maar dat blijkt niet eenvoudig wanneer Jamie opeens een rol wil spelen in hun leven. Kan ze hem vertrouwen? En waarom leidt de zeer aantrekkelijke manager van Jamie haar zo af? Zij kunnen elkaar toch ook niet uitstaan? Of wel…

Ik ben dol op de boeken van Gillian King en had dit boek echt even nodig om weer in de leesflow te komen. Ik zat er helemaal in en wilde elke avond verder lezen. Leuk verhaal, leuke personages en gewoon een boek om jezelf in te verliezen. Alles wat je wil van een roman/chicklit verhaal.

⭐⭐⭐⭐⭐

Van Chanel naar flanel – Marijke Vos

Als Jennifer haar steenrijke verloofde Terence bij het altaar van hun miljoenenbruiloft laat staan, beseft ze ook wel dat ze daarmee een tikkeltje aan de late kant is. Maar soms realiseer je je pas op het allerlaatste moment wat het beste voor je is, toch? Jennifer neemt een impulsieve beslissing en ruilt haar peperdure jurk in voor een vliegticket. Met de hulp van haar ietwat criminele en losgeslagen zus slaat ze op de vlucht naar Rainbow Lake, Canada. Daar woont haar geliefde oom Charlie, en Jennifer hoopt bij hem op adem te komen. Maar eenmaal in Canada aangekomen, loopt alles toch net ietsje anders… Gelukkig krijgt ze hulp van de knappe sheriff Branson. Maar zal Terence haar laten gaan?

In het vorige overzicht las je al dat ik de boeken van Marijke Vos ontdekt heb en ook deze stond op mijn lijstje. De titel sprak me helemaal niet aan en daardoor was ik wat huiverig, maar uiteindelijk vond ik dit een heerlijk verhaal. De titel dekt het verhaal wel redelijk, maar ik vind het wel een beetje afbreuk doen aan het verhaal. Ik heb genoten van dit boek! Van begin tot eind was het een mooi verhaal met naast veel liefde, ook aandacht voor familie, vrienden en eenzaamheid. Prima boek!

Je vindt het boek hier.

⭐⭐⭐⭐

Café Morgen – Renée Kapitein

In de roman Café Morgen van Renée Kapitein zien vijf vrouwen elkaar in Café Morgen. Ze hebben hun eigen kijk op het leven, op het vrouw zijn en de morgen die komen gaat. Een vrouw heeft een eigen kamer nodig, of beter nog: een café. Renée Kapitein beschrijft Café Morgen, waar Loes achter de toog staat en zichzelf terugvond toen de wereld haar te krap was geworden. Waar de tachtigjarige Buurvrouw te veel wijn drinkt – ‘ik mag dat, ik ben oud’. Waar Tracey thuiskomt als ze is weggelopen bij een Women’s March, een protestbord nog in haar handen. Waar de hond van Roos haar naar binnen trekt als ze even niet meer weet wie ze is behalve een moeder. En waar Piloot zich niet door openingstijden laat weerhouden om nog een jenever te bestellen en een sterk verhaal te vertellen over haar tijd in Oost-Afrika, een half leven geleden.

Dat zijn de gasten die elkaar treffen op 8 maart, Loes’ verjaardag. Op zoek naar een ruimte om met veel bravoure zichzelf te zijn, of juist voorzichtig een nieuwe identiteit uit te proberen. Op zoek naar een zwijgende luisteraar, of juist naar iemand die ze vertelt hoe het zit. Op zoek naar een eigen plek, of gewoon zin in een goed glas bier.

Net als vele anderen ben ik in dit boek begonnen vanwege Kroegpraat van Liesbeth Rasker. Maar wat een moeilijk boek is dit… Ik vind de insteek tof, de verhalen op zich ook van deze tijd en het had een boek voor mij kunnen zijn. Maar de schrijfstijl vind ik vreselijk met de korte zinnen en het ontbreken van de leestekens. Ik ergerde me er elke bladzijde weer aan en het leidde me ontzettend af. Zonde, want ik denk dat het boek me anders wel had aangesproken. Toch drie sterren omdat de potentie er zeker was en het concept tof is. Misschien net even te literair geschreven voor me, dan houd ik toch meer van luchtige boeken voor het slapengaan.

Je vindt het boek hier.

⭐⭐⭐

Delen:
Secured By miniOrange