(~215 B)
Mijn boek ligt een maand in de winkels!

Mijn boek ligt een maand in de winkels!

Gisteren liep ik in Hoofddorp omdat ik even iets moest terugbrengen. Zoals altijd dook ik de boekwinkel in om even lekker rond te neuzen. En ja, natuurlijk ook om mijn eigen boek te bewonderen. Ik was vorige week al even in deze boekhandel geweest en zag toen mijn boek weggestopt in het rek. Daar is natuurlijk niets mis mee, maar natuurlijk gaan we voor meer zichtbaarheid. Ik pakte de boeken en liep daarmee naar de tafel vooraan in de winkel. Daar vond ik een mooi plekje om hem neer te leggen. Gisteren liep ik dus weer in die winkel en liep ik regelrecht naar het boekenrek waar ik hem de eerste keer vond. Toen ik hem daar niet zag, vroeg ik de eigenaar waar ik het boek kon vinden. Hij nam me mee naar een tafel vol met non-fictie boeken, waar ik zelf eigenlijk altijd direct naartoe loop. Daar, midden op de tafel, lag De introverte moeder. Wat voelde ik me trots!

Cadeau voor mezelf

Het boek lag zichtbaar tussen allemaal mooie bestsellers. Ik raakte aan de praat met de eigenaar, de verkoopster kwam er nog bij om foto’s van mij met het boek te maken voor hun social kanalen en ik vertrok met een grote glimlach naar huis. Precies die middag ontving ik mijn pakket van Brandfield, met daarin prachtige ringen van mijn favoriete merk Isabel Bernard. Ik wilde graag een sieraad dat me blijvend zou herinneren aan mijn boek en de prestaties die ik heb verricht. Het werd niet een gouden ring, maar twee (dunnere)! Om mijn andere vinger heb ik een ring die me verteld hoe goed ik afgelopen jaar voor mezelf heb gezorgd qua beweging en voeding, de ring om mijn andere hand is mijn verlovingsring. Ik heb in de loop der jaren blijvende sieraden verzameld (bijna allemaal van Isabel Bernard), die stuk voor stuk belangrijk voor me zijn. Mooi om nu ook een setje te hebben dat De introverte moeder vertegenwoordigd. Waar ik vroeger vooral grote statement-sieraden wilde en zelfs een Buddha to Buddha ring op mijn wensenlijstje had staan, wil ik nu alleen nog maar subtiele, gouden sieraden. Dat past nu een stuk beter bij me dan een opvallende ketting of ring.

Verkoop

De verkoop gaat prima en ik vind het heel tof om mijn boek ergens te zien liggen of foto’s van jullie te krijgen. Omdat het boek al veel eerder was aangekondigd (voor augustus 2020), was ik een beetje bang dat de winkels mijn boek zouden vergeten. Niets is minder waar. De meeste Bruna’s verkopen hem wel en af en toe kom ik hem in andere fantastische boekhandels tegen. Boekhandel Stevens (Libris) in Hoofddorp is mijn favoriet, dus ik ben ontzettend blij en trots dat ‘ie daar ligt. De tweede druk is er ook al! Omdat we de eerste druk niet zo heel hoog hadden ingezet vanwege de sluiting van de winkels, waren we een beetje afwachtend. Omdat de verkoop goed gaat, de winkels weer open zijn en steeds meer boekhandels De introverte moeder gaan verkopen, was een tweede druk noodzakelijk. Heel tof!

Uit mijn comfortzone

Het boek trekt me uit mijn comfortzone. Niet alleen tijdens het schrijven, maar ook het hele proces dat nu gaande is. Ik vond het heel erg spannend om bij Stevens te vragen waar mijn boek lag en hoe het verder gaat als deze exemplaren weg zijn. Het voelde toch ietwat ongemakkelijk om op de foto te gaan voor hun kanalen en bij andere boekhandels ben ik zo brutaal geworden om mijn boek een mooier plekje te geven. Ook loop ik met kaartjes op zak die ik via Kaartje2go mocht maken, om deze her en der tussen de boeken achter te laten. Ik vind het nogal lastig om van de daken te schreeuwen dat ik het heb geschreven. Gek eigenlijk, want ik ben er onwijs trots op.

Nieuwe tijd

De komende tijd zal in het teken staan van promotie. Ik schrijf wat gastblogs voor mooie partijen zodat ik mijn boek kan promoten, ik gaf al een interview voor het AD en ik ben gevraagd voor een webinar. Dat laatste is voor mij voor nu nog een stapje te ver. Ik kreeg het een beetje benauwd van dit voorstel en kreeg weer de presentatienachtmerries zoals ik ze op school kende. Dan komt die opperintrovert toch wel boven tafel en neemt mijn angsten over. Ik voel me in ieder geval vereerd dat het me gevraagd is en we gaan zien wat de komende tijd nog gaat brengen. Misschien is het wél de tijd om uit mijn comfortzone te stappen en iets spannends te doen. Sowieso is mijn leven nu aan het veranderen qua werkzaamheden. Het boek heeft heel wat teweeggebracht in ieder geval!

Bedankt voor alle support en lieve berichten!

Delen:
Secured By miniOrange