(~215 B)
Mijn boek is af! Hoe gaat het proces nu verder?

Mijn boek is af! Hoe gaat het proces nu verder?

Gisteren was de dag dat ik de allerlaatste 1000 woorden voor mijn boek schreef. Ik moest vorige maand nog vrij veel doen maar door veel uren in te plannen en vaak buiten de deur te zitten, heb ik gigantische sprongen gemaakt. Gisteren ging het hele document met bijna 52.000 woorden richting mijn redacteur. Officieel moet ik 1 februari inleveren en dus hebben we komende week nog om het laatste deel te finetunen. Hoofdstuk 5 is nieuw geschreven en nog niet gecheckt door de redacteur, dus ik verwacht dat ik daar aankomende week nog een beetje aan moet sleutelen. Voor de rest is dus alles klaar. Maar omdat het boek pas half mei in de winkels komt, kreeg ik de vraag wat er nu allemaal gaat gebeuren. Dat ga ik jullie vertellen!

Werken in een hotel

Door voordethuiswerkers.nl was ik uitgenodigd om nog eens in een hotel te komen werken. In maart mocht ik dat al doen ter introductie van het concept en dat vond ik zó fijn, dat ik daarna zelf ook nog eens vier keer boekte. Gisteren ging ik op uitnodiging naar Jaz in the City, het hotel naast het ZiggoDome. Elke keer als ik daar in de rij sta en naar rechts kijk, neem ik mezelf voor om dat hotel eens van binnen te bekijken. Gisteren was het dus zover. Ik kreeg kamer op de bovenste, de elfde, verdieping en toen ik de kamerdeur opende, was ik heel erg verrast. Wat een tóffe kamer! Veel fantastische details, een oranje bad en een gigantisch balkon met uitzicht over Amsterdam. Ik installeerde me achter mijn laptop en heb daar de laatste 1000 woorden voor mijn boek getypt. Om 13.00 uur stuurde ik alles door naar de redacteur en was het tijd voor een wandeling. Ik was niet alleen opgelucht, ik voelde me ook heel erg onrustig.

Correctierondes

Volgende week zal ik het document nog terugkrijgen met daarin de laatste feedback die ik ga verwerken. Op 1 februari is het dan tijd om het hele boek over te dragen. Het gaat dan naar een externe redacteur die er haar blik op zal gaan werpen. Zij krijgt hier twee weken de tijd voor, om het vervolgens rond 17 februari weer mijn kant op te sturen. Omdat het op 24 februari wéér terug moet, heb ik dus een week de tijd om de feedback van deze externe redacteur te verwerken. Ik ben benieuwd wat zij allemaal nog gaat tegenkomen en of het behalve kleine spellingsfouten ook nog grotere veranderingen gaan zijn. Ik denk het niet, maar je weet het natuurlijk nooit. Ik zit er al zolang bovenop, dat ik vast en zeker wat dubbele zaken over het hoofd heb gezien of te veel persoonlijke feitjes deel die misschien niet relevant zijn voor het verhaal. Natuurlijk heeft mijn redacteur het meeste er al uit gevist maar het is allemaal mensenwerk. Er zal nog een hoop boven tafel komen waar ik mee aan de slag moet. Als ik het vervolgens weer terugstuur, is het document zo goed als klaar om te drukken.

Proefdrukken

Op 10 maart, de dag na mijn verjaardag (vind ik een leuk detail), komt de eerste proefdruk. We hebben zo’n twee weken de tijd om deze samen door te nemen en om te zien of alles klopt en goed staat. Op 22 maart moet dit dan weer terug, om vervolgens op 30 maart een tweede proefdruk te ontvangen. Ook hier gaan we weer doorheen en op 5 april sturen we dit weer terug. Dan volgt op 8 april de laatste proefdruk, waarna we akkoord geven voor het drukken. Op 12 april zal dan het hele boek het akkoord ontvangen om volledig gedrukt te worden.

Vanaf 11 mei is het boek De introverte moeder dan officieel verkrijgbaar.

Lang proces

Voordat ik een boek ging schrijven had ik geen idee dat dit ‘na-proces’ nog zolang zou gaan duren. Natuurlijk weet ik dat er correctierondes komen, maar niet dat het zo vaak nog heen en weer gestuurd moest worden. Het geeft me wel een fijn en veilig gevoel, dat het boek uiteindelijk na zoveel keer gecheckt te zijn, pas naar de drukker gaat. Als ik iets zonde zou vinden, is het een spelfout.

Voor nu ben ik er wel even klaar mee, moet ik zeggen. De woorden duizelden me gisteren behoorlijk voor mijn ogen en ik kon gewoon niet meer goed lezen wat ik had geschreven. Na al dit schrijven over het onderwerp voel ik me ook heel erg leeg. Ik heb zóveel gedaan de laatste weken, dat ik na volgende week gelukkig even twee weken afstand kan nemen. Dat zal het proces én het boek ook ten goede komen. Door de hotels buiten de deur én de werkplek van mijn yogalerares, is het uiteindelijk toch nog helemaal goed gekomen en kon ik mijn boek gisteren inleveren. Een maand geleden dacht ik dat er nooit een einde aan zou komen…

Je kunt mijn boek nu pre-orderen. Uiteraard hou ik jullie op de hoogte!

Delen:
Secured By miniOrange