(~215 B)
Met deze cursussen ga ik de komende tijd aan de slag

Met deze cursussen ga ik de komende tijd aan de slag

Afgelopen week heb ik de laatste aanpassingen gedaan aan mijn boek. Het gaat nu richting de vormgever en corrector, waarna ik het 10 maart als proefdruk voor het eerst te zien krijg. Ontzettend spannend! Ik vind dit een heel leerzaam project en kan niet wachten tot ik mijn boek De introverte moeder gedrukt en wel in mijn handen heb. Ik ben ook zo benieuwd wat jullie ervan vinden! Het is echt een heel persoonlijk onderwerp en ik ben toch wel ietwat nerveus voor de reacties van anderen. Dat zal er ook wel een beetje bij horen… Nu dit project grotendeels is afgerond, vond ik het tijd worden voor cursussen. Cursussen om meer kennis te vergaren en mijn cv mooi uit te bouwen. Ik heb er geen geheim van gemaakt dat ik mijn kansen op de arbeidsmarkt wil vergroten en mede dankzij de subsidieregeling NL Leert Door kan ik een paar leuke en interessante studies volgen. Ik ga je vandaag vertellen wat ik ga doen!

Met de NL Leert Door subsidie kunnen opleiders kosteloos leerpakketten, abonnementen, cursussen en trainingen aanbieden. Werknemers in loondienst, flexwerkers, maar ook zelfstandigen en zzp’ers kunnen gebruik maken van de subsidieregeling NL Leert Door. Een ideale manier om jouw kennis of skills uit te breiden en te updaten. Zo leer je vaardigheden om binnen jouw organisatie ander werk te kunnen verrichten, of om beter inzetbaar te zijn bij een ander bedrijf of andere organisatie. (Bron: ministerie van sociale zaken en werkgelegenheid).

E-mailmarketing

De cursus e-mailmarketing heb ik nét afgerond. Dit waren twee intensieve, digitale lesdagen waarin ik heel veel informatie kreeg. Het was interactief en met een klein clubje zijn we lekker aan de slag gegaan. De informatie was heel interessant en door middel van een presentatie over de nieuwsbrief die ik had geschreven voor My Lovely Notebook heb ik ook weer veel geleerd over mijn eigen werkwijze. Niet alleen kan ik nu betere nieuwsbrieven schrijven; ik heb ook meer kennis gekregen over de cijfers erachter en hoe ik hier aan zou kunnen werken. Blij dat ik dit kan toevoegen aan mijn cv! Het zijn trouwens officiële opleidingen via NCOI/SRM die ik volg, dus echt met een eindcertificaat als je actief hebt deelgenomen en je eindopdracht hebt ingeleverd.

Google Analytics

Ik weet hoeveel bezoekers er iedere maand op mijn blog komen en welke artikelen het hoogst hebben gescoord. Maar voor de rest? Ik doe maar wat. Ik weet niet veel meer over Google Analytics en denk dat hier veel winst valt te behalen. Deze cursus ga ik volgen in mei dus daar kan ik voor nu niks over zeggen. Net als bij de cursus E-mailmarketing zal dit ook weer twee online leerdagen betreffen via SRM.

Hbo Online Marketing

Hier ben ik echt net voor ingeschreven en ik ben ontzettend blij dat dit gelukt is. Dit is een deelcertificaat hbo en is een stuk intensiever dan de cursussen van hierboven. Deze ‘opleiding’ duurt drie maanden en ik moet voor een paar weken ’s avonds de virtuele schoolbanken in. Tijdens mijn studie NIMA A Marketing vond ik vooral het online gedeelte het meest interessant, dus dit is een logische volgende stap. Volgens NCOI gaan we dieper in op onderzoek en analyse van online klantbehoeften, op het invullen van strategieën, het formuleren van de marketingmix, het klantacquisitieproces en een goede website plus alle achterliggende cijfers. Door drie maanden iedere week online les te krijgen, zelfstudie én een lastige eindopdracht (een online marketingplan schrijven) hoop ik over een paar maanden ook hiervoor een mooi diploma te krijgen.

Er staat nog een andere opleiding in aanvraag die in principe is goedgekeurd; zoekmachineoptimalisatie (SEO en SEA), maar ik moet even kijken of dit geen overlap gaat krijgen met Google Analytics en Online Marketing. Ik denk dat ik met de cursussen hierboven namelijk wel genoeg ga leren én dat ik er daarna wel weer even klaar mee ben, haha. Maar dat ga ik even navragen!

Al met al staan er dus weer heel veel leuke dingen op de planning, gelukkig wel allemaal vanaf mei als mijn boek uit komt. Ik vind het leuk om nieuwe dingen te leren en me op dit gebied verder te ontwikkelen. Of het nu wel of niet gebruikt gaat worden in de praktijk; kennis over online marketing in het algemeen is altijd wel inzetbaar, bij wat ik ook ga doen. Ik zou nog wel iets meer willen leren over de inzet van social media, maar dat pak ik er dan zelf even bij. Ik heb al twee super interessante boeken aangeschaft waarmee ik lekker aan de slag kan! Deze over social media, en deze over content. Het houdt me lekker van de straat, zal ik maar zeggen. Het is fijn om lekker bezig te zijn!

Delen:
Secured By miniOrange