(~215 B)
Inspiratie voor het kinderfeestje van jouw kind

Inspiratie voor het kinderfeestje van jouw kind

Kinderfeestjes: ik vind het maar lastig. Niet alleen omdat ik totaal niet creatief ben op dat vlak, maar ook omdat ik het niet zie zitten om zoveel kinderen in huis te hebben. Skyler heeft dus altijd twee regels als we zijn kinderfeestjes gaan plannen. Ten eerste is het maximaal aantal kinderen zes, en dat is inclusief hem erbij. Hij mag dus vijf klasgenoten uitnodigen en voor hem is dat meer dan genoeg. Hij heeft inmiddels vrienden gemaakt op school en met dit aantal kan hij altijd prima uit de voeten zonder iemand voor het hoofd te stoten of geen keuzes te kunnen maken. De tweede eis is dat we geen kinderfeestjes thuis organiseren. Er is genoeg leuks buiten de deur en daar leg ik maar al te graag geld voor neer. Kinderfeestjes horen er nu eenmaal bij als je aan kinderen begint en het is absoluut de dag van jouw kind, maar ik ben van mening dat je het jezelf als ouder best makkelijk mag maken. Kijk dus absoluut wat het beste bij jou past. Raak je al in paniek als je denkt aan drie of meer kinderen thuis? Organiseer het dan ergens anders! Vind je het niet erg om jouw huis om te toveren tot kinderwalhalla en draai jij jouw hand niet om voor de organisatie van een feest? Dan heb ik een leuke tip voor jou!

Een tijd geleden kreeg ik van onze buurman het boek ‘Kinderfeestjes met een verhaal‘ in mijn handen gedrukt. Een vriendin van hem, Iris Stam, heeft dit geschreven en hij dacht dat het wel leuk zou zijn om te delen. En inderdaad! In dit boek vind je namelijk vijf originele kinderfeestjes met draaiboek en boodschappenlijstje. Het is geschikt voor jongens en meiden van ongeveer 4 tot en met 9 jaar.

Het start met een draaiboek met daarin het thema, de leeftijd, duur van het feest, aantal personen en kosten. Daarna volgt een omschrijving van de voorbereidingen én een tijdschema voor de dag. Vervolgens vind je een pagina met de opdrachten die erbij horen en die je dus met de kinderen kunt uitvoeren. Natuurlijk mag ook een boodschappenlijst niet ontbreken. Op de volgende pagina vind je dan een bijpassend verhaal die voorgelezen óf gebruikt kan worden als inspiratie om de dag compleet te maken.

Zo vind je in dit boek een feestje met als thema draken, spanning en fantasie, een meer lief verhaal met zeemeerminnen en romantiek, een prinsessenfeest met cupcakes, een bloemenfeest met kostuums en een regenboogthema waar de kinderen vooral creatief aan de slag gaan. Het boek is mooi geïllustreerd en geeft jou als ouder dus de juiste handvatten voor een perfect kinderfeest.

Een praktische en fijne houvast voor alle ouders die een origineel kinderfeestje willen organiseren en daar wel een beetje hulp bij kunnen gebruiken. Het ene feestje is iets meer budgetproof dan het andere, maar daar kun je natuurlijk zelf keuzes in maken. Ook kun je het boek gedeeltelijk gebruiken en kom je misschien zelf nog tot andere ideeën naarmate het thema duidelijker wordt. Ik betaal liever geld om de kinderen buitenshuis entertainment te bieden omdat ik de drukte niet zo goed aan kan, maar er zijn genoeg ouders die hun hand niet omdraaien voor een tof feestje voor hun zoon of dochter!

Kinderfeestjes met een verhaal kost 19,95.

Wil je meer lezen over het fenomeen kinderfeestjes in het algemeen en hoe je dit als ouder een beetje in de hand houdt zodat het voor jezelf ook behapbaar blijft? Kijk dan eens naar het boek Help help hoera!, van de schrijvers van het boek Buskruit met muisjes. Zij schrijven altijd waanzinnig leuke boeken! Hierin lees je meer over hoeveel kinderen je nu moet uitnodigen, welke traktaties leuk zijn, hoe je moet omgaan met ouders die hun kind komen halen, etc. Tip!

Delen:
Secured By miniOrange