Maddox is 9 maanden! En het gaat goed!

Maddox is 9 maanden! En het gaat goed!

Nou jongens, zal ik hem er maar gelijk in gaan gooien? Het gaat goed! Het gaat heel erg goed met Maddox en ik vind het heerlijk dat ik dit stuk hiermee kan gaan beginnen na alle narigheid van de afgelopen maanden. Het waren geen gigantische problemen en ziektes waar hij mee kampten, maar alles in combinatie met elkaar maakte het toch een lastige tijd. Zijn buikkrampen, zijn te lage gewicht, zijn eczeem, zijn allergieën, de slapeloze nachten, de oorontstekingen. Het was gewoon allemaal niet leuk en ik ben daarom ontzettend blij dat ik jullie nu kan vertellen dat we op de goede weg zitten. We zijn er nog niet, maar er is licht aan het einde van de tunnel.

Netjes aangekomen

Afgelopen week was ik bij de kinderarts en het consultatiebureau en daar werd Maddox weer gewogen. Hij was netjes aangekomen, weegt 8060 gram en is 73cm. Ik ga langzaamaan maat 68 opbergen en maat 74 aantrekken. Qua lengte mag hij het hebben, maar de shirts en broeken zijn aan de bovenkant nog wel echt wijd. Hij is nog steeds aan de lichte kant maar zolang ‘ie niet afvalt en netjes zijn eigen lijn volgt hebben we niks meer om ons zorgen om te maken. We geven zijn voeding nog steeds met een schep extra kunstvoeding en voor de rest eet hij alsof zijn leven er vanaf hangt, haha. Het is heerlijk om hem te zien smullen van alles wat ik klaar maak.

IMG_7593

Maddox’ schema

Dat eten gaat er goed in, maar het fijnste is dat ook zijn darmen enorm goed reageren. Hij heeft geen krampen meer, raakt niet meer verstopt en daardoor is zijn huid ook een stukje rustiger. We smeren nog wel eczeemzalf, maar dat is eigenlijk maar heel sporadisch op de momenten dat we een plekje zien verschijnen. Qua voeding en slapen hebben we momenteel een heel mooi schema die ik met jullie wil delen;

05:00 uur: nacht(ochtend)voeding
07:30 uur: wakker
09:00 uur: fruit (vaak anderhalve stuk)
10:00-11:15 uur: slapen
12:00 uur: warm eten (nog steeds in de middag vanwege zijn darmen en om de crèche te volgen)
13:30 uur: fles 180 + 7 scheppen (een schep extra dan normaal)
14:00-16:00 uur: slapen
16:00 uur: tussendoortje
17:30 uur: brood
18:45 uur: fles 210 + 8 scheppen (een schep extra dan normaal)
19:00 uur: slapen

De nachtvoeding heeft Maddox echt nodig en de fles gaat dan ook helemaal op. Voor nu vind ik dat helemaal prima maar het zou ook fijn zijn als hij de fles steeds iets later schuift richting de ochtend zodat hij de dag start met de voeding. We zien het dan ook als nacht- maar ook zeker gewoon als ochtendfles. Voor de rest is het schema gelijk aan die van het kinderdagverblijf en ik vind het fijn dat dat zo mooi gelijk loopt en dat Maddox precies weet waar hij aan toe is. Qua slapen heb ik globale tijden neergezet die redelijk gemiddeld zijn. De ene keer ligt hij iets eerder in bed als hij eerder wakker is, de andere keer slaapt hij ’s middags korter of bijvoorbeeld pas om 14:30 uur. Het is maar net hoe we de ochtend, of eigenlijk de nacht, beginnen en hoe we dus de dag kunnen voortzetten. Het is ook niet zo dat het altijd zo vlekkeloos verloopt, hoor. Vooral het middagslaapje thuis is soms een drama. Dan kan ik gerust een uur bezig zijn om hem in slaap te krijgen en er zijn zelfs momenten dat Maddox de hele middag wakker blijft. Bovendien kan hij ’s avonds tot middernacht behoorlijk onrustig zijn en blijf ik maar naar zijn kamer lopen. Maar over het algemeen gaat het dus goed, is het schema redelijk gemiddeld en zijn de meeste afgelopen dagen afgelopen weken zo verlopen.

Fruit en groenten

Qua fruit eet Maddox het liefs bananen, maar ook peer vindt hij erg lekker. Appel moet ik aankomende week weer eens proberen maar omdat hij de vorige keren zo slecht reageerde, ben ik daar een beetje huiverig voor. Nu zijn darmen een stuk rustiger zijn is het ook tijd om andere fruitsoorten aan te bieden en ik gok dat dat zonder problemen gaat verlopen. Qua groente is Maddox ook dol op alles: bloemkool, broccoli, pompoen, wortels, sperziebonen, doperwten, het gaat er allemaal zonder enige moeite in. Vaak in combinatie met aardappel of zoete aardappel, alhoewel rijst en pasta ook erg in de smaak vallen. Ik ben nogal van de simpele combinaties maar nu ik weet dat alles goed gaat, kan ik de komende weken lekker gaan experimenteren met alles en zo eens échte gerechten maken in plaats van simpel groente en aardappel. Oh, en wat hij ook fantastisch vindt is vis. Dat bieden we hem dan ook regelmatig aan. Ik heb wat leuke kookboeken in huis en aangezien ik het heerlijk vind om voor hem maaltijden te maken én hem te zien genieten, ga ik daar lekker mee aan de slag. Mochten jullie nog leuke tips hebben qua hapjes, broodbeleg en avondmaaltijden, dan hoor ik dat heel erg graag! ’s Middags eet hij dus warm en ’s avonds brood, maar als we iets eten wat hij enorm lekker vindt, snoept hij ook regelmatig van ons mee in de avond. Dan eet hij dus dubbel warm maar ach, hij kan het hebben, haha.

IMG_7623

Brood ging een tijdje moeizaam, maar ook dat gaat nu stukken beter. Een tip voor alle moeders zijn de smeersels van De Kleine Keuken. Vooral de mango/pompoenspread en de chocopasta (koemelkvrij!) vallen hier erg in de smaak. Voor de rest krijgt Maddox af en toe smeerworst, jam of bijvoorbeeld avocado of banaan. Op het kinderdagverblijf eet hij ook hummus. Dat moet ik ook maar eens in huis gaan halen aangezien hij daar ook dol op blijkt te zijn.

Allergie voor ei

De allergietest wees uit dat Maddox allergisch was voor ei en pinda. Ik vind het nog een beetje spannend om pinda(kaas) aan te bieden omdat ik zelf ook allergisch ben voor pinda en mijn hele keel gaat opzetten, maar met ei zijn we wel begonnen in de vorm van een koekje. In een lange vinger zit scharrelei en afgelopen week heeft hij dat voor het eerst gekregen. Met resultaat (of zonder resultaat?) want hij kreeg geen reactie in de vorm van een opgezette keel, uitslag of buikpijn. Hopelijk kunnen we dit gaan opvoeren want als ei eenmaal kan, komen er weer een aantal voedingsmiddelen bij. Met koemelk houden we nog wel erg rekening. De kinderarts vertelde ons dat we langzaam wat dingen mogen proberen, maar daar sta ik niet echt om te springen, juist omdat het nu een stuk rustiger is allemaal. Vooralsnog zit hij tot zijn eerste jaar op de koemelkvrije voeding en ik zal over een paar weken eens kijken of ik hem iets met melk kan geven en zien wat de reactie op zijn huid en darmen gaat zijn. Wish me luck! Wie weet kunnen we na zijn verjaardag alle allergieën achter ons laten en kan hij lekker álles eten.

Nachten

De nachten zijn over het algemeen rustig en daar wordt iedereen hier in huis een blijer mens van. Maddox ligt standaard om 19:00 uur in bed, slaapt op de goede dagen dan tot zijn nachtvoeding om 05:00 uur, drinkt de fles leeg en slaapt dan tot een uur of 07:30 uur door. Het fijne van Maddox is dat hij heel erg de behoefte heeft aan rustig wakker worden en dat als hij rond 07:00 uur zijn ogen opent, dit heel erg rustig verloopt, hij vervolgens nog wat in zijn bed gaat spelen en pas een half uur tot een uur (!) later van zich laat horen. Erg prettig in het weekend ook, haha. Slechte dagen zijn de dagen dat hij verkouden is en helaas is hij dat nogal vaak. Het hoort er allemaal bij, helemaal omdat ‘ie naar het kinderdagverblijf gaat en Skyler van alles meeneemt vanaf de basisschool. Baby’s zijn daar gewoon nogal vatbaar voor en Maddox helemaal met zijn gevoeligheid.

Naar de KNO-arts

Het enige aandachtspuntje momenteel zijn Maddox’ oren want zodra er snot in het spel is, kunnen we er vanuit gaan dat Maddox oorontsteking heeft. Hij blijft ermee kampen en als een arts kijkt ziet hij alleen maar dat het helemaal vol zit. We hebben een doorverwijzing van de kinderarts gekregen naar de KNO-arts en daar zijn we afgelopen week geweest. Skyler is met 14 maanden al geholpen aan zijn oren (buisjes en neusamandel) en was daarna klachtenvrij. Maddox gaat ook eerdaags onder narcose om buisjes te laten plaatsen. Ik ben benieuwd of dit voor resultaat gaat zorgen. Op het moment dat dit artikel online komt is de afspraak net geweest en ik zal jullie later nog even bijpraten in een ander artikel. Ik vind het enorm spannend maar het is gelukkig voor een goed doel.

De kinderarts was voor de rest tevreden; daar hoeven we pas in april weer naartoe. De diëtist staat nog in februari gepland, maar ik verwacht daar ook geen slecht nieuws. Alleen de ingreep bij de KNO-arts wordt dus even een aandachtspuntje. Ach, het houdt je van de straat, haha. Ik ben in ieder geval heel erg blij dat het goed gaat en ik heb goede hoop dat de buisjes ook goed zijn werk gaan doen. Dan is hij hopelijk voor zijn eerste verjaardag verlost van alle ellende die ons de afgelopen maanden heeft bezig gehouden.

Voor de rest doet hij het dus heel erg goed. Maddox heeft inmiddels zes tanden, kruipt heel erg snel, trekt zich overal aan op en staat sterk op zijn benen. Hij is enorm nieuwsgierig naar de wereld en zodra hij zijn ogen opent staat ‘ie aan en krijg je een glimlach toegeworpen. Iedere dag lijkt weer een feestje voor hem. Hij brabbelt er gezellig op los en schudt heel hard nee als je ‘nee’ roept. Het is iets meer opletten omdat ‘ie overal naartoe kruipt en overal aan wil zitten en als je dan ‘ah ah!’ of ‘neeeee!’ roept, dan begint hij te lachen en probeert hij het opnieuw. Nu al ondeugend, dat belooft wat. Op naar maand 10!

IMG_7627

Share:

6 Reacties

 1. 28 januari 2018 / 06:31

  Aah dat hoofdje van hem! Zo’n schatje! Wat fijn. Dat het allemaal goed gaat. Ik hoop heel erg dat dat zo blijft wanneer je meer dingen met melk en pindakaas gaat proberen.
  Liefs

 2. Valérie
  28 januari 2018 / 10:15

  Ps. Bij supermarkten als EkoPlaza heb je ook vegan (en dus koemelkvrije) zuivelspreads.

 3. 28 januari 2018 / 12:19

  Haha, die tandjes vind ik altijd zo schattig! 🙂

 4. 28 januari 2018 / 17:24

  kijk dit willen we horen meis 😀 wat super fijn, mijn grote vriend 😀 xx

 5. Jessica
  28 januari 2018 / 21:55

  Fijn zo !
  Wat een schatje toch !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.