(~215 B)

SpeelgoedSpeelgoed

Koemelkallergie en reflux?

Koemelkallergie en reflux?

Een paar weken geleden begon ik wat eczeemplekken te ontdekken bij Maddox. Omdat het om slechts een paar plekjes ging, hoopte ik het te kunnen verhelpen met flink veel vette zalf en heel af en toe een hormoonzalf. Ik heb aardig wat ervaring én aardig wat zalf liggen om dit soort kleinigheden te kunnen behandelen. Maar het werd meer. En meer. En nog meer. Tot ik opeens een kindje had dat van top tot teen onder de uitslag zat. Op zijn rug, op zijn buik, op zijn benen, zijn armen, in zijn nek, op zijn hoofd, in zijn oren.

Doorverwijzing naar het WKZ

Ik maakte een afspraak bij de huisarts voor twee redenen; ik wilde graag hormoonzalf die ik voor hem kon gebruiken want ik mag dan wel alles zelf hebben liggen en weten wat ik moet doen, het is en blijft een baby in plaats van een volwassen huid. Ten tweede wilde ik een doorverwijzing naar mijn dermatoloog in Utrecht. Ik heb daar onwijs goede ervaringen mee en zij zouden me toch wel een stappenplan kunnen geven zodat ik het onder controle zou krijgen. Mijn huisarts luisterde onwijs goed, gaf me de juiste zalf, schreef een doorverwijzing uit en niet veel later ontving ik een brief van het WKZ (mijn eigen dermatoloog doet alleen volwassenen en dus werd ik doorgestuurd naar het kinderziekenhuis). De boodschap: 25 augustus hebben we een afspraak. Je zult begrijpen: anderhalve maand wachten met een baby van toen nog geen drie maanden die helemaal onder zit is erg lang. Maar goed, wachttijden en vakantietijd. Ik snap het. Ik liet het maar gaan en zette 25 augustus in de agenda.

2017-07-22 10.39.40

Van Comfort naar HA en weer Comfort

De huisarts gaf me nog wel de volgende tip mee: Maddox kon wel over op hypo-allergene voeding. Wie weet was hij gevoelig voor koemelk en zou deze voeding iets gaan verlichten. Ik gaf al die tijd Comfort op advies van het consultatiebureau omdat dat dikker is, het spugen vermindert, zorgt voor betere ontlasting en de buikkrampen vermindert. De ontlasting ging écht een stuk beter, het spugen verminderde iets maar de krampen en de onrust bleven. Over op HA-voeding, dus. Eenmaal bij het consultatiebureau wisten ze me te vertellen dat HA-voeding totaal geen nut heeft, inmiddels een beetje achterhaald is (werd later door de kinderarts bevestigd) en je óf gewone voeding kan geven óf koemelkvrij vanwege allergieën. Ik moest weer terug naar Comfort, omdat Maddox ook weer amper poepte. Ik pakte de Comfort-voeding erbij en sindsdien is het alleen maar verslechterd hier in huis.

Huilen

Helaas bleef het niet alleen bij de eczeem-uitbraak. Maddox werd nóg onrustiger dan hij al was, de nachten werden slechter en korter, hij begon steeds vaker en langer te huilen, spuugde onwijs veel, slikte dag en nacht en ik kon hem niet meer wegleggen. Dag en nacht was ik met hem bezig. Omdat zijn eczeem heel vurig werd, hij onder de vlekken kwam te zitten, na de inenting nog drie dagen koorts bleef houden en ik mij enorm zorgen maakte, belde ik in het weekend de huisartsenpost. Ik kon direct langskomen en na een check was het ‘gewoon eczeem’, ‘gewoon koorts van de inenting’ en ‘kon ik misschien wel andere voeding proberen’. Omdat ik het allemaal niet wist, kocht ik direct bij de apotheek Pepti voeding op aanraden van een paar van jullie via Instagram en zou ik de maandag daarna weer de huisarts bellen. Daar kon ik ook weer gelijk komen. De lange koorts bleek achteraf een virusje te zijn, gelukkig niet noemenswaardig voor de rest en niks te maken met deze hele situatie. Wel iets waardoor het eczeem kan verergeren, daar heb ik zelf immers ook veel last van als ik me niet zo lekker voel.

Van de huisarts naar de kinderarts

De huisarts (een andere dan die keer daarvoor) checkte Maddox en vond dat ik niet op de dermatoloog moest wachten, maar beter naar een kinderarts kon. Alles bij elkaar deed haar namelijk onwijs denken aan een koemelkallergie. Omdat ik al zolang aan het zoeken was, ik al vanaf de eerste week roep dat ik Maddox zo onrustig vond, het spugen verergerde en zijn huid er heel slecht aan toe was, werd er direct gebeld met de kinderarts hier in het ziekenhuis en de volgende ochtend kon ik daar al terecht. Thanks to de huisarts voor het zeer snelle handelen. Ik werd niet naar huis gestuurd met weer een zalfje en niet met een boodschap dat ik andere voeding moest proberen. Ik moest die 24 uur even uitzitten en de volgende ochtend kon ik terecht bij de kinderarts.

2017-07-22 14.35.05

De kinderarts

De kinderarts was ontzettend vriendelijk, echt één van de liefste dokters die ik ooit heb ontmoet. Ze luisterde, was begripvol, praatte duidelijk, legde alles goed uit, was onwijs lief voor Maddox, vroeg door naar mijn eigen gezondheid en wat voor impact deze rommelige dagen en nachten op ons hadden en besloot gelijk actie te ondernemen. Haar sterke vermoeden; een koemelkallergie én reflux. Het klinkt misschien gek, maar ik vond deze diagnose erg fijn. Ik heb liever dat hij eczeem heeft van koemelk dan vanwege ‘niks’, waar ik zelf mee kamp. Ik weet nooit wanneer ik eczeem heb, van wat, hoe. Dan kun je beter iets uit je voeding schrappen waardoor alles weer helemaal opknapt.

De arts schreef direct Neocate voeding voor. Hier hoorde ik onwijs veel goede verhalen over en dus stemde ik direct in en was ik blij dat ik dit zonder problemen kon krijgen. Voor de rest zou ik hormoonzalf smeren om de meest heftige plekken te laten verdwijnen en de rest zou de voeding dan moeten oplossen. Tegen reflux ontving ik (helaas) niks. Ze wist me te vertellen dat indikken van de voeding de eerste stap is en dat reflux-medicijnen negen van de tien keer niet meer worden gegeven. Van verschillende moeders hoorde ik andere verhalen en veel positieve dingen over bepaalde medicijnen, maar het is even niet anders. Indikken stelden we wel nog even uit, vanwege die moeizame ontlasting die al dagen uitbleef.

De week daarna

De voeding werd de volgende dag geleverd en ik ben direct gestart. Dit was woensdag en vandaag, nu ik dit schrijf, is het vrijdag. Het smeerschema voor Maddox is vier dagen hormoonzalf en drie dagen een pauze inlassen. Zijn huid ziet er minder vurig uit en is echt verbeterd. Hij zit nog steeds flink onder, maar het is toch wel een stuk minder heftig dan de dagen daarvoor. Echter hebben we er een ander probleem voor terug: Maddox spuugt nog meer dan voorheen, is continu aan het slikken en heeft onwijs veel last van de reflux. Bovendien heeft ‘ie alweer een aantal dagen geen ontlasting gehad waardoor hij weer krampen heeft en constant een vies luchtje om hem heen heeft hangen. Ik moet wel zeggen dat ik hem een stuk rustiger vind dan de afgelopen dagen. Hij heeft nog zijn buien en is nog geen blije baby maar dat er vooruitgang is, is zeker. Nu al, na twee dagen.

Belafspraak

Vandaag stond er een belafspraak met de kinderarts op de planning en heb ik alles even besproken. Helaas krijg ik nog steeds geen reflux-medicijnen en daar baal ik wel een beetje van. Dit zorgt nu voor de meeste onrust als ik naar Maddox kijk. Hij kan soms vier of vijf uur na de fles nog maagzuur opboeren en het is onwijs zielig omdat hij in paniek raakt en het continu probeert weg te slikken. Wel mag ik voor nu de voeding gaan indikken. Dat deden we dus eerst niet vanwege de moeizame ontlasting maar door dáár weer lactulose voor voor te schrijven, hopen we dat te verhelpen. Ik ga dus nu de Neocate voeding indikken met johannespitbroodmeel, gebruik dagelijks de lactulose en zal de komende dagen stoppen met de hormoonzalf om te kijken of de voeding dit eczeemprobleem gaat ‘verhelpen’.

Dinsdag bel ik dan weer om alles te bespreken. Fijn om zo’n lijntje te hebben met de arts zonder enige tussenpersonen en een goede plan van aanpak te maken. Ik hoop dat het indikken van de voeding Maddox iets verlichting gaat geven en anders hoop ik dinsdag toch wel iets van medicijnen te ontvangen voor dit. De voeding moeten we echt even de tijd geven, maar ik heb goede hoop dat dat zijn werk gaat doen aangezien het gewoon nu al rustiger is in huis. We hebben natuurlijk de afgelopen tijd veel gewisseld en nu is het tijd om alles even tot rust te laten komen. Het is slechts een kwestie van afwachten en hopen dat de arts het bij het goede eind heeft met deze diagnose.

Als ik goed nadenk en de afgelopen weken terug haal, is deze diagnose niet zo heel gek. Maddox wil maar niet plat, zit liever in de kinderstoel of wipstoel dan liggend in de box, heeft al sinds de kraamweek moeite met zijn ontlasting, spuugt veel, verkiest de draagzak boven de kinderwagen, heeft veel krampen, kampt dus onwijs veel met eczeem en is gewoon heel huilerig en absoluut niet tevreden. Ik roep al sinds het begin dat Maddox geen blije baby is en het kan natuurlijk dat ‘ie wat onrustig is qua karakter, maar het werd de afgelopen weken wel heel erg. Het was echt heel heftig de afgelopen tijd met hem hier thuis. Hopelijk verlopen de komende weken iets rustiger, doet de voeding zijn werk en gaat het indikken het spugen verminderen. Duimen jullie mee? Keep you posted!

Oh, en de afspraak bij de dermatoloog staat nog wel, maar die kan hoogstwaarschijnlijk afgezegd worden zodat er weer een plek vrij komt voor een ander kindje. Ik denk namelijk dat de dermatoloog me op dit moment niet beter of anders kan helpen dan de kinderarts.

2017-07-22 11.06.37

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

29 Comments

 1. Marjolein
  29 juli 2017 / 07:10

  Zo herkenbaar als ik dit leest, dit is zo heftig!
  Fijn dat je een goed contact hebt met de kinderarts, hadden wij toen ook erg prettig!

  Ik hoop dat jullie nog medicatie krijgen voor de reflux, het is natuurlijk niet de oplossing voor het spugen maar het zuur is niet meer zuur en dus niet meer pijnlijk.
  Hier gaf de medicatie enorm veel rust.
  Hoop dat de kinderarts mee wil helpen met de medicatie al is het alleen al om te proberen.

  Shirley ik wil je een dikke knuffel geven want je kind zo zien is onwijs heftig ! Je doet het goed !

  • M
   4 augustus 2017 / 13:39

   Maagzuurremmers zijn ook niet zonder gevolgen. Mijn zoontje kreeg ze pas na 9 maanden heel veel spugen. Het spugen werd er inderdaad niet minder van, maar dat is ook niet het doel.
   Te laat beginnen met maagzuurremmers is helaas óók niet zonder gevolgen. Mijn zoontje had al zo lang zo veel gespuugd dat hij al begon te huilen als hij de fles zag. Begonnen met melk lepelen om nog iets binnen te krijgen, maar voeden werd een volledige dagtaak.
   Toen hij 10 maanden was heeft hij daarom een sonde gekregen en zijn we begonnen met de maagzuurremmers. Nu, ruim een half jaar verder, lijkt het spugen eindelijk over en overleggen we of we kunnen stoppen met de remmers.
   Ook gebruiken we hier forlax, zonder enige bijwerkingen!
   Niets zo vervelend als je kind niet kunnen bieden wat het nodig heeft, of iig dat idee te hebben. Hou vol, het wordt echt beter!

 2. Maartje
  29 juli 2017 / 08:05

  Heel herkenbaar alleen nog 1 korte tip, lactulose geeft verschrikkelijke krampen! Forlax via kinderarts, veeeel beter, geen krampen of bijwerkingen! Hier gaf jhbm ook heel veel krampen. Uiteindelijk hier het beste op nutrimagen Ranatadine en forlax. Forlax tot 9 maanden. Ranatadine tot 18 maanden. Daarmee was het onder controle, maar met reflux blijft het op en neer gaan. Nu een happy peuter van bijna 2 🙂

  Sterkte ermee! Groetjes!!

  • Shirley
   Auteur
   29 juli 2017 / 08:35

   Dankjewel voor de tip! Lactulose gaat voor nu goed en Maddox had gisteren een goede luier, maar hou het zeker in de gaten. Forlax had Skyler ook en ging inderdaad erg goed. Dankjewel!

 3. 29 juli 2017 / 08:29

  Ik duim voor jullie! Heel fijn dat je nu in ieder geval goed contact hebt met een arts en echt iets kan doen. Want het lijkt me zo rot als je ziet dat je baby niet blij is en jij er machteloos tegenover staat. Succes!

 4. 29 juli 2017 / 08:30

  Wat een ellende met jullie kleinste meneer! Balen dat je geen zuurremmer krijgt. Mijn zoon heeft helaas ook reflux en de zuurremmer zorgde in ieder geval voor minder pijn. Ik hoop dat alles bij elkaar snel zal zorgen voor een meer tevreden en gelukkiger baby. Sterkte met alles!

 5. 29 juli 2017 / 08:31

  Wat fijn dat je al verbetering merkt! Lastig van de reflex. Hopelijk helpt de lactulose. Mocht dat niet helpen is misschien een bezoek aan de osteopaad een optie? Geen idee of je dat al hebt gedaan eigenlijk. Wij hebben, na zelfs een clysma bij 3 mnd oude baby, die stap gezet. Niets hielp bij de verstopping. at we over gingen op orthiflor start. Speciaal voor baby’s, probiotica. En hij heeft nooit meer last van verstopping gehad. Heel veel succes verder!

  • Silke
   29 juli 2017 / 10:45

   Goed om te weten. Orthiflor wordt gekweekt op koemelk en is helaas geen optie voor kinderen met koemelkallergie. Je hebt wel anderen probiotica die geschikt is! Wij hebben het hier gebruikt na een kuurtje AB, even de darmflora weer op orde maken!

 6. Pascalle
  29 juli 2017 / 08:41

  Ach wat sneu allemaal! Ik ben wel een beetje verbaasd dat er zo “luchtig” wordt gedaan over reflux. Ons zoontje had precies dezelfde klachten, maar spuugde niet zichtbaar, vooral veel terugslikken. Toen we ranitidine kregen was alles opgelost! Na 10 maanden had hij het niet meer nodig en was hij er overheen. Sterkte met alles en luister naar je gevoel!

  • Shirley
   Auteur
   29 juli 2017 / 08:56

   Luchtig absoluut niet hoor, onze kinderarts neemt alles heel serieus. Maar haar woorden, en dan hoop ik dat ik het goed uitleg: medicijnen tegen reflux worden bijna niet meer gegeven omdat het bij een te grote groep kinderen nauwelijks tot geen resultaat gaf. Bovendien wilde ze eerst even de nieuwe voeding afwachten omdat hij al zoveel tegelijk krijgt en we een enorm rommelige periode achter de rug hebben. Vandaar dat ze zei: begin met indikken en dan bespreken we de rest dinsdag weer… 🙂 Ik ben het er niet helemaal mee eens omdat ik onwijs veel goede verhalen hoor over de medicijnen die anderen wel krijgen, maar ik heb vertrouwen in de kinderarts en haar handelen. Dus we gaan er maar vanuit dat ze weet wat ze doet 😉

 7. Debbie
  29 juli 2017 / 09:02

  Heel herkenbaar. Vooral de Reflux. Wijzelf gebruiten Nux Vomicum (homeopatische tabletjes) die ik dan fijn prakte en gaf vóór de fles. Mijn kindje werd daar echt rustiger van.. zo zielig om ze pijn te zien hebben. Succes verder!

 8. Anne
  29 juli 2017 / 09:05

  Hier ook met een huilende, zuur wegslikkende baby gestart met maagzuurremmer Nexium. En binnen twee dagen had ik mijn blije baby terug. Onze dokter vond juist het indikken weer achterhaalt. Zo zie je maar wat een verschil hè. Toen ik met 4 maanden met hapjes begon langzaam afgebouwd en nu met 7 maanden gestopt. Hij krijgt nu zoveel vast voedsel dat het allemaal goed in z’n maag blijft zitten.

 9. Kelly
  29 juli 2017 / 09:19

  Jeetje wat heftig om je kindje zo te zien en steeds te moeten afwachten wat nu eindelijk wel aan gaat slaan. Ontzettend goed dat je met de voeding al zover bent gekomen, dat zal vast de grootste onrust wegnemen. Qua allergie heb ik geen ervaring, wel met de reflux en de verstopping. Juist door de verstopping en het eruit willen persen gaat de reflux weer toenemen. Ik weet ook nog zo goed hoe ik toen met de handen in het haar zat. Mn heerlijk baby was de hele tijd zuur en ik durfde hem niet aan een ander te geven omdat ik bang was dat er spuug in de schoot zou belanden. Uiteindelijk hebben we ook nooit iets tegen de reflux gekregen en kregen we het redelijk stabiel met indikken en de ontlasting deed het super goed op zakjes forlax. Toen er uiteindelijk tandjes doorkwamen hebben we nooit meer forlax nodig gehad en zitten we al maanden in de spuitluiers . De reflux is wel nog aanwezig ondanks dat hij nu 17 maanden is. Direct na het eten moet hij gewoon even rustig aan doen en dan is er niets aan de hand. Hopelijk komen jullie snel tot een goede en werkende combi en luister vooral naar je gevoel

 10. MrsMeeuse
  29 juli 2017 / 09:20

  Wat sneu voor Maddox en zo herkenbaar die reflux hier hielp gelukkig de johannesbroodpitmeel fantastisch echt een ander kind er voor terug gekregen. En Idd de osteopaat heeft hier ook geholpen op een gegeven moment verkrampen ze zo door de pijn dat er dingen vast gaan zitten, nu zit ze letterlijk weer beter en soepeler in haar velletje.
  Soms heb je doordat de johannesbroodpitmeel een vezel is geen laxeer middel meer nodig(vezels stimuleren ook de darmen) Hier hielp de dr Brown fles weer heel goed bij krampjes ook eventueel ook een grotere speen(maat 3 hier) doordat de verdikte melk niet door speen 1 wil bijna of de speen verstopt
  Ik hoop dat je er wat aan hebt want behalve het eczeem(gelukkig niet ik heb het ook en dat was ook mijn angst dat ze dat zou krijgen) is het verder zo’n bekend verhaal helaas( onze dochter is 1,5 week ouder dan Maddox) zo sneu om die kleintjes zo beroerd te zien.

 11. Karleen
  29 juli 2017 / 09:30

  Wat fijn dat er eindelijk een plan en een oplossing lijkt te zijn. Hier gelukkig alleen een reflux baby en hier kreeg ik ook geen medicijnen. Ik was ook tegen jbpm omdat het bij mijn dochter krampen verergerde. Toen we het toch gingen proberen omdat we ook met onze handen in het haar zaten bleek dat onze zoon er juist beter door ging poepen en de voeding bleef stukken beter binnen. Hier was indikken gelukkig voldoende en hebben we nu eindelijk meestal een blije baby in huis

 12. Leonie
  29 juli 2017 / 10:49

  Als ik je verhaal lees doet het me zoveel denken aan onze eerste. En ik weet dat het goed komt, dus wat je zegt hopelijk nu eerst rust in huis door 1 voeding ipc elke keer ieta anders proberen. Je doet wat, omdat je je kindje wilt helpen en tegelijkertijd brengt het nog meer onrust met zich mee. Wij hebben ook goede ervaring met de kinderarts en met het oog op eczeen. Fijn dat er zo mee gedachr wordt zonder te oordelen.

 13. Jessica
  29 juli 2017 / 10:57

  Heel herkenbaar zo jammer maar ik duim zeker voor jullie !

 14. Nanda aarts
  29 juli 2017 / 11:23

  Hoi shirley,

  Ik reageer normaal nooit maar dit verhaal heeft zoveel overeenkomsten met mijn kleine dat ik toch even wilde reageren. Ik was er ook stellig van overtuigd dat mijn zoontje (verborgen) relfux had! Mijn vermoedens besproken met de kinderarts, en kreeg dezelfde tips. Voeding indikken, andere voeding, hoofdeinde een beetje omhoog, rechtop voeden! Maar geen medicijnen want die werden bijna niet meer uitgeschreven. De kleine bleef echter zo onrustig en continue aan het huilen. Ik zag gewoon dat hij echt pijn had! Ik ben toen uit wanhoop na een tip naar belgie gereden. Daar verkopen ze namelijk gaviscon voor babies zonder recept. Ik ben normaal geen voorstander van op eigen houtje medicijnen innemen, maar ik was bijna wanhopig! Na 2 dagen baby gaviscon had ik een compleet ander kind! At goed, sliep goed, was vrolijk! Met deze bevindingen ben ik naar de arts terug gegaan en omdat het voor haar zo een duidelijk verschil maakte heeft ze alsnog reflux medicijnen uitgeschreven. Vanaf dat moment had ik echt een tevreden, vrolijke baby! Ik weet dat je ver van belgie af woont, maar tegenwoordig kun je het ook online bestellen! Misschien een tip als je er echt niet meer aan uit komt

 15. Linnea
  29 juli 2017 / 12:49

  Oh wat een herkenbaar verhaal! Hier ook dezelfde problemen gehad, en toch ben ik dit alles voor een groot deel weer vergeten. Over een paar maanden is Maddox een blije baby en vergeet je deze ellende voor een groot deel! Doe waar jij je goed bij voelt 🙂

 16. Emma
  29 juli 2017 / 15:46

  Wat ontzettend naar voor jullie, voor Maddox natuurlijk vooral maar ik weet wat een impact een ongelukkige (huil)baby op de ouders en de rest van het gezin kan hebben.
  Stiekem dacht ik een paar weken geleden misschien al aan kma of reflux, je schreef vaker dat Maddox onrustig was en dat hij veel gedragen wilde worden… ik herkende het en wilde je al een berichtje sturen, maar ik dacht, op dat soort bemoeienis zit je vast niet te wachten! Gelukkig ben jij natuurlijk ook niet gek en konden jullie terecht bij de kinderarts.
  Wij hadden de eerste maanden een baby die 15uur per dag krijste. Wat heb ik me suf gegoogled zeg. Uiteindelijk zelf gestopt met alle koemelkproducten in m’n voeding (ik geef borstvoeding), en het huilen verminderde met de helft! Toen toch nog Ranitidine geprobeerd. KA zei dat echt heel onwaarschijnlijk verborgen reflux was, maar dat we het 2 weken mochten proberen. Dan moesten we echt een wezenlijk verschil zien, anders moesten we stoppen. Nou, wat hadden wij ineens een gelukkige baby!! Wijzelf en onze omgeving herkende onze baby niet terug. Eindelijk! Dus geen ‘gewone huilbaby’, maar een oorzaak! Ik snap het dus dat je ‘liever’ een oorzaak hebt dan helemaal geen reden voor het ongeluk van je kind.
  Anyway, wat ik dus eigenlijk wilde zeggen: sommige kinderartsen vinden jbpm slecht en als darmverstopper werken, anderen zijn geen voorstander van maagzuurremmers bij baby’s… maar wij zijn er toch echt compleet afhankelijk van. Ik hoop écht dat je die medicijnen mag gaan proberen en ik hoop ook heel erg dat jullie daar dan iets aan hebben! Heel veel succes en beterschap voor maddox, hopelijk keert de rust in de tent snel terug.

 17. Fay
  30 juli 2017 / 11:10

  Heftig! Sterkte, ik weet helaas hoe het is…
  Hier werd eerst reflux geconstateerd. Ik kreeg in eerste instantie ook geen maagzuurremmers mee, maar op behoorlijk aandringen toch mee gekregen. Ik had de dag erna ineens een vrolijk baby, die niet meer deed krijsen en overstrekken na zijn voeding. Dit maakte bij ons echt het verschil. De eczeem bleef wel en pas met een half jaar zijn ze achter de KMA gekomen. Nu gaat het stukken beter!

  • Anneleen
   31 januari 2020 / 11:59

   Dag Fay,
   Wat heb je dan gegeven van voeding? Vaste voeding? Welke melk?
   Hier ook een baby van 5 maand met verborgen reflux en misschien ook KMA. Hij krijgt al vaste voeding (groentenpap en fruitpap) maar ik zoek nog vervanging voor de andere voedingen (dus ipv flesvoeding).
   Groetjes,

 18. Nicole
  1 augustus 2017 / 13:28

  Hier ook neocate met johannesbroodpitmeel en nexium (maagzuurremmer). Dit in combinatie met de osteopaat en we gingen van een huilbaby naar een vrolijk mannetje. Misschien een voordeel dat hij vanwege een nogal moeilijke start en even later een infectie van zijn bloed al heel wat weken in het ziekenhuis had gelegen en dus 24 uur per dag werd gezien door verpleegkundigen en artsen en dus vrij snel werd geconstateerd dat hij wel erg veel huilde en duidelijk reflex had. Hier dus geen problemen gehad om maagzuurremmers te krijgen. Over een maandje provocatietest voor de koemelk. Ben benieuwd.

 19. marjolein
  1 augustus 2017 / 21:48

  Het is alsof ik mijn eigen verhaal lees!! Goed van je dat je blijft zoeken, je voelt als moeder alles perfect aan! Maar pittig is het wel hoor.
  Onze zoektocht heeft ook lang geduurd, ook kma en reflux, ik dacht dat het nooit meer goed kwam. Nu een blije baby v 10mnd.
  Hopelijk is maddox ook snel een blije baby 🙂

  Tip tegen de harde ontlasting, darmen sterker maken van binnenuit met een probiotica. Heeft bij ons van 1 keer per week huilend poepen, naar minimaal 1 nette poepluier per dag!

  Succes!!! Ik duim voor je…

  • Frederike
   2 augustus 2017 / 17:14

   Hi Marjolein,

   Welke probiotica heb je gebruikt hiervoor, wij hebben Bonusan maar dit lijkt weinig verschil te maken helaas.

   Alvast dank je wel voor je reactie..

   Frederike

  • Anneleen
   31 januari 2020 / 12:04

   Dag Marjolein,
   Wat heb je dan aan je baby gegeven voor te eten/drinken? Vaste voeding? Welke melk?
   Hier een baby van 5 maand met verborgen reflux en mss kma. Hij krijgt al vaste voeding (groentepap en fruitpap) maar zoek nog vervanging voor de flesvoeding ’s morgens en ’s avonds… Ik wil ook een blije baby die goed eet!
   Bedankt alvast,
   Groetjes,

 20. amanda
  4 augustus 2017 / 08:13

  Het kan zijn dat de neocate genoeg is en de reflux gewoon een symptoom was van de koemelk allergie.
  Hoe gaat het nu?

  • Shirley
   Auteur
   4 augustus 2017 / 08:46

   Dat zou ook zeker kunnen! Het gaat met vallen en opstaan. Volgende week weer naar de kinderarts dus daarna zal ik even een update schrijven 🙂