Jeugdsentiment; van kleine ik naar Skyler

Jeugdsentiment; van kleine ik naar Skyler

Allemaal leuk en aardig dat Pas Patrol, Blaze, Ninjago en al het andere dat tegenwoordig helemaal hip is; ik word toch wel het meest blij van dingen die ik nog uit mijn jeugd ken. Toen Skyler afgelopen week een film vond op YouTube die ik vroeger verslonden heb op videoband, maakte mijn hart een sprongetje. Zo is het wel vaker de laatste tijd; Skyler vindt dingen leuk waar ik me jaren geleden ook mee vermaakte. Ik ga ze delen met je.

Pippi Langkous

We hadden dozen vol videobanden en zaten regelmatig voor de televisie voor onze favoriete televisieprogramma’s, maar het meest gelukkig werd ik van Pippi Langkous. Skyler kijkt dit ook vaak de laatste tijd en ik vind het zó leuk om te zien. Ik ken alle films en als ik Skyler soms een film zie kijken, herken ik direct de dialogen die gaande zijn. Pippi is jeugdsentiment en ik kan er nog steeds heel erg blij van worden, ook al is de kwaliteit niet fantastisch en ook al zijn bepaalde dingen momenteel totaal niet meer pedagogisch verantwoord, haha.

Strijkkralen

‘Mama, mag ik strijkkralen?’ Inmiddels heeft Skyler een leuk bakje vol en komt het regelmatig op tafel als hij iets wil doen. Het strijken zelf vindt hij niet zo interessant, maar het in elkaar zetten is des te leuker. Ik herinner me nog goed dat ik zelf ook een bak vol strijkkralen had en daar regelmatig iets leuks van maakte. Ik herinner me ook dat ik de bak van zolder naar beneden liet vallen toen ik klein was. De horror. Skyler mag er dus alleen beneden aan tafel mee spelen, haha.

K’nex

Mijn broertje en ik hadden niet alleen veel Duplo thuis; ook K’nex was sterk vertegenwoordigd. Mijn broertje kreeg eens een reuzenrad voor zijn verjaardag en we waren soms samen uren zoet op zijn kamer om deze in elkaar te klikken. Tot zere vingers aan toe. De K’nex staat nog steeds bij mijn ouders thuis en als Skyler komt logeren, wordt dat direct van boven gehaald. Laatst werd ik verrast met twee doosjes nieuwe K’nex van het pr-bureau en dat bracht me meteen weer even terug naar mijn jeugd. De verpakkingen zijn anders maar voor de rest ziet het er hetzelfde uit. Blijft enorm leuk speelgoed!

SuperMarioWorld_CED

Super Mario Bros

Raymond wilde graag de Nintendo Classic Mini en na een flinke zoektocht heb ik hem gekocht om hem voor zijn verjaardag te geven. Het leek in eerste instantie een miskoop aangezien er vrij weinig mee gedaan werd en Raymond het toch niet zo graag bleek te willen hebben. Echter wordt er nu fanatiek op gespeeld door niemand minder dan Skyler. En daar worden wij eigenlijk ook weer blij van waardoor we vaak meespelen. Skyler speelt altijd Super Mario Bros en dat is absolute jeugdsentiment. Hoe vaak ik met mijn broertje Mario heb gespeeld durf ik niet te zeggen, maar we hebben ons úren met de Super Nintendo vermaakt. Het is leuk om te zien dat het spel nog precies hetzelfde is en de verschillende levels weer uit te spelen.

Toen we laatst bij een ander kind thuis waren, zag ik stapels met Pokémom kaarten liggen. Aan die hype heb ik ook nog meegedaan, samen met mijn broertje. Thuis leeft dat echter (nog?) niet zo bij de jongens. Ik ben benieuwd wat er nog meer allemaal terug komt in mijn leven!

Share:

7 Reacties

 1. 13 april 2019 / 07:00

  Haha zo leuk! Ik was laatst in een speelgoedwinkel en daar viel me op dat er helemaal geen knexx meer werd verkocht, maar het bestaat dus nog wel..

 2. 13 april 2019 / 09:50

  Ja, grappig dat veel dingen terug zijn of nog steeds populair onder kinderen. Mijn zoontje is ook dol op Mario Bros!

 3. 13 april 2019 / 10:33

  hahah gaaf he 😀 en dat reuzenrad van K’nex had mijn neefje ook, nou ja neefje, is nu ook 28 maar toch. en pipi langkous och grijs gespeeld vroeger haha

 4. 13 april 2019 / 12:55

  Toevallig heb ik vandaag de Nintendo Classic binnen gekregen (echt die eerste, niet de super Nintendo) en het is echt wel grappig om te doen 🙂 En nog best lastig haha!

 5. Jessica
  13 april 2019 / 13:48

  Moet lachen want mijn zoon van 5 en dochter van 6 hebben net een week geleden de super mario bros ontdekt.
  Knex heb ik nog liggen van mijn oudste zoon die inmiddels 18 is geworden en daar kunnen ze ook zo leuk mee spelen.
  En idd op youtube zien mijn kids ook oudere series waar ik als kind naar keek heel fijn om die tijd met hun te delen.

 6. Naomi
  13 april 2019 / 19:01

  Leuk dat je je eigen jeugd weer een beetje kan herbeleven! Ben benieuwd wat straks allemaal is als Charlie ouder is. Alhoewel, sommige dingen gaan nooit weg; playmobile, barbies, k’nex, lego, dat is allemaal tijdloos. Ik mis de programma’s van vroeger wel, vind dat leuker dan wat er nu op tv is. Onder anderen Bobby’s world, Dennis the Mennis (iets in mij zegt dat ik het verkeerd schrijf
  …), Sabrina, Sweet Valley High, saved by the bell, beugelbekkie, as told by ginger. O, die goede oude tijd.

 7. Angela
  18 april 2019 / 09:59

  Oef die Super Nintendo Mini hebben we afgelopen zomer gekocht en is echt een hit hier! Even als Super Mario inmiddels en heeft zijn eerste kinderfeestje helemaal in het teken gestaan van Super Mario. Zo leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.