(~215 B)
Interview met Fantastic Moms

Interview met Fantastic Moms

Laatst werd ik gevraagd door de meiden van Fantastic Moms of ik het leuk vond om mee te werken aan een interview voor hun rubriek ‘Zij is fantastic’. Maar natuurlijk! Ik ben dol op de schrijfstijl van Jessica en Martine en volg ze erg graag. Tijdens een open dag van pr-bureau PR4Kids ontmoette ik ze en hadden we direct een fijne klik. Leuk om zo contact te hebben met medemama’s. Ze schrijven zoals ik het fijn vind om te lezen; grappig, luchtig en met de nodige zelfspot en porties sarcasme. Absoluut de moeite waard om eens een kijkje te nemen bij ze. Omdat ik het interview erg leuk vind geworden, wilde ik het ook graag even delen hier op de site. Het is persoonlijk en daarom misschien ook leuk voor jullie om te lezen. Fijn weekend!

‘Zij is Fantastic: Shirley Visser

Deze week hebben we weer een Fantastic Mom gevonden die we graag aan je voor willen stellen. Al zal deze bloggende mama niet voor iedereen een onbekende zijn. Wij volgen Shirley al jaren op Styleguide.nl om haar toffe no-nonsense outfits. Ook is ze één van de weinige fashionbloggers die er op haar outfit foto´s uitziet alsof ze er lol in heeft. We love that smile..!

Vorig jaar werd Shirley zwanger van haar eerste kindje en startte een nieuwe blog, Mommytobe.nl. Zelfde gezellige en eerlijke Shirley stijl, alleen dan over haar zwangerschap. Inmiddels is Skyler geboren en runt ze beide sites onder toeziend oog van haar prachtige zoontje. Tijd om deze multitasker eens wat vragen te stellen!

Wat was jouw eerste gedachte bij het zien van de positieve zwangerschapstest?
‘O shit, nu is het dus zover. Ik word moeder. Whaaaa, wat leuk! OMG, kan ik dat wel? Ik ben er nog niet klaar voor! Of toch wel? Ik ben een geboren moeder en ga het fantastisch doen! Wat nou als er iets mis is? Eerst maar eens die 12 weken grens afwachten…’ Mijn gedachten gingen van positief naar negatief. Ik was van buiten ontzettend kalm, tot grote verbazing van mijn vriend, terwijl ik van binnen stuiterde.

Wat is volgens jou het allergrootste misverstand dat er bestaat over het moederschap?
Dat je altijd maar op een roze wolk moet zitten. Ik vind het hard aanpoten en vooral omdat ik thuiswerk, heb ik me daar flink in vergist. ‘O, dat doe ik wel even, Skyler zal toch de hele dag slapen dus ik kan makkelijk de hele dag schrijven’. Wrong. Je bent 24/7 moeder, of je baby nu slaapt of niet. Ik roep vaak dat ik Skyler achter het behang wil plakken en krijg dan reacties van moeders dat ik dankbaar moet zijn dat ik een kleintje heb. Ehm? Ik ben over the moon met Skyler. Maar soms haalt hij het bloed onder mijn nagels vandaan. Klein terroristje.

En wat is de allerbeste tip/quote/mantra die je hebt gehoord over het moederschap?
Luister naar je eigen gevoel. Mommy knows best. Zo schreeuwde Skyler de eerste paar nachten de hele boel bij elkaar en heb ik uiteindelijk besloten om hem bij me in bed te nemen. Ik had geen betere keuze kunnen maken. Hij slaapt, wij slapen en ik ben overdag een relaxtere mama. Ik doe wat voor mij goed voelt en ik denk dat je als mama nooit een verkeerde keuze voor je kindje kunt maken. Jij bent zijn moeder, niet de buurvrouw die weer iets te mopperen heeft.

Discussies zijn niet altijd leuk, denk aan discussies over soorten voeding, manier van opvoeden etc. In een gesprek kan je dit afkappen of in het ergste geval gewoon weglopen. Op internet niet en veel mensen grijpen de kans om jou vervolgens te vertellen hoe het niet moet. Hoe ga je hiermee om?
Ik sta altijd open voor feedback en vraag regelmatig hoe mijn bezoekers dat doen of hebben gedaan. Als je met je kop op internet staat en ervoor kiest om alles te delen, voelen mensen zich geroepen om overal commentaar op te geven. Ik blijf het lastig vinden. Zo kreeg ik vaak te horen dat het belachelijk is dat ik geen borstvoeding heb gegeven. Mensen die serieus de site lezen en mijn verhalen volgen weten daar de reden van. Waarom dan nog zo’n steek onder water? Ik druk vaak op delete, blokkeer de rotte appels en probeer maar gewoon in mijn achterhoofd te houden dat Skyler goed groeit, vrolijk is en het echt perfect doet. Dan doe ik toch iets goed. Toch?

Waarom ben jij een Fantastic Mom?
Poeh, dat is lastig om over jezelf te zeggen. Ik ben een Fantastic Mom omdat ik relatief nuchter en kalm in de opvoeding sta. Dat begon al tijdens het breken van de vliezen. Ik zat heel rustig op het toilet, met een boekje in mijn handen waarin stond wat ik precies moest doen. Terwijl mijn vriend als een kip zonder kop door het huis aan het rennen was, was ik relaxt de vluchttas nog aan het inpakken omdat Skyler eigenlijk pas 4 weken later moest komen. Ook tijdens de weeen belde ik mijn vriend nog op dat hij rustig even moest douchen en ontbijten en dan naar mij moest komen. Om hem vervolgens een half uur later te sms’en met de boodschap dat hij echt nu moest komen omdat hij anders de geboorte van zijn eerste zoon zou missen. Ik liet alles maar gebeuren en ook nu doe ik dat nog steeds. Ik luister naar mijn gevoel, vraag af en toe mijn moeder om advies, hou de welbekende sprongetjes in mijn achterhoofd en probeer te doen wat het beste is. Mijn gevoel heeft tot nu toe altijd gelijk gehad dus daar vertrouw ik dan maar op. Relaxt blijven en veel liefde geven, meer kun je niet doen. Ik denk dat ik daar goed in geslaagd ben momenteel.

Je hebt een garderobe om u tegen te zeggen, met echte eyecatchers. Welke items zijn je het dierbaarste en doe je echt nooooooit weg?
Ik vind het eerlijk gezegd heel makkelijk om dingen weg te doen. Kleding en schoenen verschijnen regelmatig op Marktplaats als ik het zat ben, zodat ik weer geld heb om nieuwe dingen te kopen. Bovendien ben ik de afgelopen jaren veel afgevallen waardoor mijn garderobe ieder seizoen wel wisselde. Qua kleding ruim ik dus vaak op. Wat ik echt niet weg doe? Mijn designertassen. Die zijn me dierbaar. Ik kreeg mijn Mulberry Alexa 50% van mijn ouders, kocht mijn Balenciaga nadat ik de eerste grote campagne op mijn site had en andere tassen gewoon als cadeautje. Bovendien heb ik een pendant van Fendi met de letter S. Ik wilde hem steeds kopen maar gunde het mezelf niet. Toen Skyler geboren was, kocht ik hem als excuus omdat zijn naam ook met een S begint. Ach, werpgoud voor jezelf moet ook kunnen toch? O, en ik heb nog een kralenarmbandje van 11 jaar geleden. Totaal niet mijn ding, maar het was het allereerste cadeautje dat ik van mijn vriend, waar ik nog steeds samen mee ben, kreeg. Dierbaar!

Wat is het allerleukste dat je tot nu toe hebt mogen doen voor je werk?
De persreisjes zijn een enorm leuke bijkomstigheid. Zo ben ik naar Londen geweest voor de Olympische Spelen met Samsung, ging ik naar Alicante om de stad te ontdekken, naar Berlijn, Antwerpen en ook nog eens een dag met mijn vader naar Londen omdat ik highlights moest checken. In Alicante keek ik ’s avonds uit het raam en moest ik mezelf wel even knijpen toen ik het uitzicht over de haven zag. Jaren geleden heeft iemand tegen me gezegd dat ik beter mijn site op kon geven omdat het geen kans van slagen had. Op het moment in Alicante moest ik heel hard lachen. ‘Kijk deze volhouder nu staan. Toch volgehouden en nu een fulltime blogger. Ik had het slechter kunnen doen!’ En nu heb ik twee succesvolle sites en moet ik mezelf echt even iedere dag vertellen dat ik het goed doe, zodra ik achter de computer kruip.

Nog wat stellingen:

fashionblogger OF mommyblogger
Ik moet eerlijk zeggen dat momenteel mommyblogger het wint. Ik doe Styleguide al ruim tien jaar en dan zijn mommyartikelen toch even iets vernieuwender. Bovendien vind ik het heerlijk om te schrijven over mijn kleine. Anderzijds blijft Styleguide toch wel mijn kindje en is dat de hoofdsite waar ik mijn brood mee verdien.

thuiswerken OF kantoor
Thuiswerken, for sure. Ik ben heel erg op mezelf en vind het heerlijk om de computer op te starten, muziek aan te zetten en te beginnen met schrijven. Ik heb vaak nagedacht over een kantoorruimte maar vind dat enorm veel geld. Geld dat ik beter kan spenderen omdat ik thuis dus een kantoortje heb. Nou ja, kantoor; de eetkamertafel met een beeldscherm. Toch ga ik me nergens fijner voelen dan thuis.

Isabel Marant OF Mulberry
Mulberry! Omdat ze tijdloze, fantastisch mooie leren tassen verkopen die je hele leven meegaan. Isabel Marant is ieder seizoen anders en blijft toch trendgevoelig.

rijk OF beroemd
Rijk. Ik vind het stiekem niet zo leuk om zoveel in de spotlights te staan.

Als laatste; wat is jouw favoriete liedje ever?
For Bitter or Worse van Anouk. Eigenlijk alles van Anouk, maar als ik moest kiezen wordt het deze!’


Kijk voor meer leuke artikelen op Fantastic Moms!

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 Reacties

 1. 21 maart 2014 / 18:12

  Ik vind de fantastic moms ook echt geweldig! Hun teksten zijn zo hilarisch en vol herkenning en dat vleugje sarcasme is zo tof! Ode aan deze dames. Wat een leuk interview is het geworden zeg! Heel leuk om te lezen!

 2. 21 maart 2014 / 19:08

  Wauw Shir, wat een superleuk interview! 😀

 3. 21 maart 2014 / 22:00

  Wat een onwijs leuk interview zeg! En grappig dat je mommyblogger bent 😉 Ik vind die artikelen (natuurlijk hihi) ook het leukst om te lezen, maar check stiekem toch zeker om de dag Styleguide ook 😉

 4. Eline
  23 maart 2014 / 23:57

  Eindelijk de tijd gevonden om het hele artikel te lezen.
  Heerlijk artikel zeg!! gaaf! Erg leuk om ook dit te lezen!

Secured By miniOrange