(~215 B)
Hoera, Maddox is vijf jaar!

Hoera, Maddox is vijf jaar!

Jeetje, jongens. Wat vliegt de tijd! Vandaag is het 26 april en dat betekent dat Maddox 5 jaar is geworden. VIJF! Ik kan er gewoon niet over uit dat onze jongste alweer naar groep 2 gaat na de zomervakantie en dat er echt geen sprake meer is van heel kleine kinderen in huis. Op dit moment zitten we op Ibiza en maken we er een klein feestje van op het Spaanse eiland. Als we terug zijn in Nederland, zoeken we even een datum om zijn verjaardag te vieren. Zelf is hij helemaal niet bezig met zijn verjaardag vieren voor familie, maar des te meer met zijn partijtje. Vijf worden is in zijn ogen een heel groot ding en hij is dan ook al maanden bezig met zijn partijtje. De kinderen die hij wil uitnodigen wisselen nog wel een beetje; hij heeft behoorlijk wat beste vrienden dus het wordt nog moeilijk kiezen, haha.

Met Maddox gaat het goed. Als ik hem moet omschrijven kies ik voor de volgende woorden die ik heb aangekruist in een vriendenboekje van een van zijn beste vrienden: hulpvaardig, lief en energiek. Hij heeft energie voor tien, als hij zijn ogen opent wil hij direct zijn kleren aan en naar beneden en stilzitten is niet aan hem besteed. Hij wordt blij van buiten spelen, fietsen, met vriendjes afspreken, op de trampoline springen en ‘mafkrezen’ met Skyler. Mocht je je afvragen wat dat is: Minecraft spelen op de Nintendo, lol.

Maddox’ meest gekke eetgewoonte is een maiswafel met chocopasta en een plakje kipfilet (ja, alles bij elkaar). ’s Avonds wil hij nooit rustig voorgelezen worden maar hij pakt altijd een zoek- of doeboek zodat ‘ie bezig kan zijn. Negen van de tien keer komt hij ’s nachts tussen ons in slapen en hij sluit nooit zijn ogen zonder sokken aan. Maddox wordt heel erg blij van nieuwe schoenen, is een grote snoepkont maar houdt tegelijkertijd enorm van paprika en tomaten. Camping Bakkum is absoluut zijn happy place. Iedere dag wil hij met zijn beste vriendinnetje (de dochter van Stonne) van school naar huis lopen en hij wordt woest als je niet naar hem luistert of door hem heen praat. Gewoon eens wat random feitjes over onze kleine grote man in huis.

Hij is altijd in de vakantie jarig, omdat het net een dag voor Koningsdag valt. Vorig jaar vieren we zijn vierde verjaardag op Bakkum en dit keer mag Maddox dus een cadeautje uitpakken op Ibiza. Ik kan me slechtere plekken bedenken. Lieve Maddox, af en toe ben je me echt te wild en energiek en veranderen we enorm qua karakter maar jeetje, wat ben je leuk. Wat ben je lief, wat wil je altijd graag helpen en wat ben je een grote knuffelkont. Zo stoer, maar tegelijkertijd nog heel aanhankelijk en een mama’s kindje. Je bent vijf, grote man. De dag waar je al maanden naar uitkijkt. We plannen snel je partijtje met al je beste vrienden! Zoals je zelf altijd zegt: ‘ik ben altijd zo druk want al mijn vrienden willen met me spelen.’ Mijn kleine extraverte socializer!

Delen:
Secured By miniOrange