(~215 B)
Hetzelfde huis in een nieuw jasje: als geld (en troep) geen rol speelt zou ik dit veranderen

Hetzelfde huis in een nieuw jasje: als geld (en troep) geen rol speelt zou ik dit veranderen

Vorige week hebben jullie kunnen zien hoe de woonkamer er nu uit ziet. Ik ben heel blij met het resultaat en vind het steeds gezelliger worden. Helemaal als je ziet hoe het zes jaar geleden was, hebben we een hoop mooie veranderingen doorgevoerd. Zoals iemand al zo mooi reageerde: je moet echt groeien in een huis. Dat is bij ons echt zo. Na zes jaar zijn we nog steeds heel blij met ons plekje en ondanks dat we regelmatig op Funda blijven speuren omdat dat nu eenmaal leuk is, hoeven we hier eigenlijk niet weg. We hebben een ruim huis met veel ruimte, in een kindvriendelijke buurt, een ruime straat, dicht bij school en genoeg voorzieningen in de buurt. Maar dromen mag altijd! Als geld geen rol zou spelen, ik alleen maar in mijn vingers hoef te knippen en niet in de troep zou zitten, dan staan de volgende dingen op mijn lijstje om aan te pakken;

Alles verven

We wonen hier pas zes jaar dus alles staat nog prima in de verf, maar ik zou graag wat andere kleuren op de muren willen zien. Raymond heeft laatst buiten heel veel geverfd; de schutting en onze schuur zijn nu zwart en dat geeft een heel mooie uitstraling. Hij ging Sikkens verf kopen omdat hij hoorde dat dat heel goed spul was en heeft goed advies gekregen in de winkel. Ook de Sikkens Rubbol Primer verf ging mee, waar hij schijnbaar een prima basis mee kan creeeren. Er is laatst iemand tegen onze schutting gereden waardoor er een plank is gebroken, maar de verf zit er nog prima op, haha. Maar ook in huis zou ik dus graag wat muren anders zien. We hebben een grote wand in de woonkamer die nu een lichtgroene kleur heeft. Ik weet niet wat voor kleur ik zou willen, maar ik voel wel iets voor taupe of grijs. Bovendien hebben we deze kleur ook in onze slaapkamer en ik zou het heel tof vinden om dit een stuk knusser te maken met een heel donkere kleur. Skylers kamer is nu blauw en dat vind ik nog steeds heel tof, maar Maddox heeft nu een turquoise kleur en dat mag wel iets stoerder. Dit past niet zo goed bij hem. Zoveel wensen… Maddox’ kamer is eerst aan de beurt; de witte wand aan de andere kant is iets beschadigd en heeft wat vlekken. Dat gaat dit jaar nog gebeuren. En hopelijk kan ik Raymond dan overtuigen dat de woonkamer ook wel anders mag…

Trapbekleding

De vorige bewoners hebben tapijt op de trap laten leggen. Het bevalt prima en de kleur is ook mooi, maar zelf zouden we het niet gekozen hebben en we merken toch wel dat het een beetje op begint te raken. We weten niet zo goed wat we dan wel willen. We hebben twee open trappen en zoeken iets fijns, maar ook iets dat veilig is. Niet te glad, aangezien de jongens echt naar beneden stuiteren. Misschien gewoon nieuw tapijt in bijvoorbeeld een grijze tint. Te donker vind ik geen optie vanwege alle stof en pluisjes die je er snel op ziet; te licht is geen optie vanwege de vlekken. Dit gaat nog moeilijk worden!

Een heel nieuwe vloer

We hebben een houten vloer en ook al vinden we dat prachtig; erg praktisch is het niet. We hebben flink wat vlekken, we worden panisch als iemand iets laat vallen of als de kinderen met schoenen binnenlopen en dat vind ik gewoon niet zo fijn. Ik wil me niet druk hoeven maken over druppels water of een beker drinken die omvalt. Raymond en ik hebben het er vaak over dat we voor pvc willen gaan, maar het is nogal een onderneming om dat beneden en boven te leggen. We hebben nu namelijk overal een houten vloer. Heel mooi, maar voor ons dus gewoon niet handig.

Een uitbouw boven

Ja, dit staat al jaren op ons lijstje. De kinderkamers willen we groter en dat kan opgelost worden met een uitbouw. Dit kon vanuit de bouw geregeld worden, maar daar hebben de vorige bewoners niet voor gekozen. Inmiddels zijn we al tijden op zoek naar een goede, betrouwbare partij, maar het is een gekke tijd voor bouwbedrijven. Te druk, te duur, te weinig interesse. Als we voor maar één ding mogen kiezen, dan zou het absoluut de uitbouw zijn. Dat willen we enorm graag en Raymond heeft het er wekelijks wel over. Mocht je dus een bouwbedrijf weten dat tijd heeft om dit bijvoorbeeld aankomend voorjaar te doen voor een normale prijs, let me know via Instagram!

Nieuwe badkamer

Toen Raymond en ik het vorige week over ons huis hadden, riep ik gelijk één ding: ik zou wel een nieuwe badkamer willen. Totaal niet belangrijk op dit moment want hij is helemaal prima. Maar als geld geen rol zou spelen en ik in mijn vingers kon knippen voor een nieuwe badkamer, zou ik dat gelijk doen. Ik vind de tegels, die zowel op de vloer als op de muur zitten, te grauw en grijs, ik wil het bad eruit omdat we er niks mee doen en wil op die plek een fijne opbergkast. De douchewand mag opnieuw en het mag allemaal strakker en lichter. We hebben geen raam in de badkamer dus ik denk dat er met kleur een hoop winst valt te behalen.

De zolder helemaal af

We hebben nu een gedeelte staan om de zolder dicht te maken, maar dit is nog niet af en de deur moet er nog in. Ook willen we de zolder beter laten aftimmeren zodat we het als volwaardige kamer kunnen gebruiken. Nu kom ik er alleen voor de was en is het een opslag voor speelgoed, maar het is zo zonde van de ruimte om er niks mee te doen. Het zou een heel mooie slaapkamer kunnen worden.

Onze slaapkamer

Over slaapkamers gesproken. Onze slaapkamer is heel groot en we hebben prima spullen erin staan. Maar als ik echt alles mag wensen, zou ik de slaapkamer wel een make-over willen geven. Mooie kleur verf op de muren, nieuwe kasten, misschien een wandje ertussen om meer een kledinggedeelte te maken, een nieuw bed, een televisie op een andere manier dan aan de beugel. Ja, ik zou hem wel hotelchic willen maken. De ruimte leent zich er ook perfect voor want het is zo groot, dat het ook prima twee kamers had kunnen zijn. Niet nodig voor nu, maar we moeten altijd iets te wensen hebben.

Nieuwe bank

Een hoekbank, lekker groot, in een lichte kleur. Dat zou de woonkamer afmaken!

Ja, je groeit echt in een huis. Langzaamaan pakken we dingen aan om het te maken zoals het nu bij ons past. Zes jaar geleden was dat op de manier zoals we het toen deden; nu zou ik wel graag dingen anders zien. Het lijkt nu wel alsof ik alles zou willen laten doen, haha. Ons huis heeft heel veel potentie en als ik mensen zoals Bob en Roos van Kopen zonder Kijken zou kunnen inhuren, zou ik dat gelijk doen. Lijkt me heerlijk: hetzelfde huis in een nieuw jasje!

Delen:
Secured By miniOrange