(~215 B)
De premium tablet voor kinderen: Kurio Tab Ultra 2 met Paw Patrol!

De premium tablet voor kinderen: Kurio Tab Ultra 2 met Paw Patrol!

Vorig jaar ontvingen wij de Kurio Tab Connect Studio 100 kindertablet. Deze is door Maddox onwijs veel gebruikt. De spelletjes vond hij fantastisch en via Youtube Kids kon hij veilig video’s bekijken die voor zijn leeftijd geschikt waren. Het was een kleine tablet en voor kleine handen echt heerlijk in gebruik. Maar omdat we ook een andere tablet hebben met meer mogelijkheden, merkten we dat Maddox deze sneller pakte. Maar dat is nu verleden tijd! Er is een andere versie uit, de Kurio Tab Ultra 2. Een vernieuwde versie die sneller, beter en uitgebreider is. De perfecte tablet voor kinderen met een groter geheugen, meer opties én exclusieve content van Paw Patrol. Aangezien Maddox dagelijks in de weer is met de pups, was dit direct een schot in de roos. Vooral de spellen vallen allemaal heel erg in de smaak!

Veilige kennismaking

Laat ik even beginnen met wat algemene informatie. Al 10 jaar ontwikkelt Kurio tablets die kinderen veilig laten kennismaken met technologie en het internet. De Kurio tablets zijn perfect voor kinderen om zorgeloos te relaxen, te leren of creatief bezig te zijn. Veiligheid staat bij Kurio voorop en daarom zijn de tablets voorzien van het Kurio Genius™ systeem. Dit geeft ouderlijk toezicht in het gebruik, maakt het mogelijk om tijdslimieten in te stellen en blokkeert kind-onvriendelijke content en apps. Is de ingestelde speeltijd voorbij, dan geeft de tablet dit met een duidelijk bericht aan en sluit zichzelf automatisch af.

Blauwlichtfilter en gehoorbescherming

De tablets zijn verder voorzien van een blauwlichtfilter, dat ervoor zorgt dat het scherm rustig is voor de kinderogen. Mocht er per ongeluk wat eten of drinken op de tablet gemorst worden, dan is dat geen probleem. De tablets hebben namelijk een stevige siliconen hoes, waardoor de tablet knoei- en spatbestendig is. Ideaal, want onze oude tablet is toch al regelmatig op de grond gevallen. De Kurio tablets hebben daarnaast ingebouwde gehoorbescherming, waardoor ook het kijken van video’s of het luisteren van muziek veilig is. Ook krijgen de kinderen een melding als ze te dicht op het scherm zitten. Dat vond ik bij de vorige versie te strak ingesteld, maar op deze vernieuwde versie werkt het perfect.

Zonder internet

Ben je onderweg of zit je zonder internet? Ook dan kan de tablet gewoon gebruikt worden! Zelfs zonder wifi kun je namelijk veel leuke apps en games gebruiken. Voor ons echt perfect, voor mee naar de camping of in de auto. De jongens hebben er namelijk een handje van om tijdens iedere autorit, of het nu vijf minuten of vijf uur is, ruzie te maken. Herkenbaar?

Netflix, Videoland en Disney+

Op elke Kurio tablet zijn meer dan 40 kindvriendelijke en educatieve apps vooraf geïnstalleerd. Het fijne van deze nieuwe Kurio is dat ook dingen als Netflix, Videoland en Disney+ geïnstalleerd kunnen worden. Ik vind dat echt van toegevoegde waarde, aangezien mijn jongens dat ook altijd graag kijken. Met misschien wel een lockdown weer in het vooruitzicht, kan ook Google Classroom erop gezet worden. Dat is heel prettig!

Paw Patrol content

Het is natuurlijk fantastisch dat dit een tablet is met exclusieve Paw Patrol content. Daar heb ik Maddox wel echt mee overgehaald. Echter, er staat ook andere content van Nickelodeon op, zoals Shimmer & Shine en Dora. De tablet werkt op Android en omdat we nu ook Android tablets in huis hebben, kan Maddox er direct mee uit de voeten. Met 32GB geheugen kan hij voorlopig even voort!

Sneller en uitgebreid

Kurio maakt mooie stappen en ik vind het tof om te zien hoe ze zich steeds blijven vernieuwen. De vorige tablet was prima en leuk; deze is top, sneller en meer uitgebreid. Het doet niet onder voor een volwassen tablet en bevat genoeg functies voor de kinderen om zich hier langere tijd mee te vermaken.

Prijs

Voor een prijs van 139,95 heb je een prima tablet voor jouw peuter/kleuter te pakken! Meer hebben ze ook absoluut niet nodig. Misschien alleen de bijbehorende accessoires zoals een koptelefoon (heel erg welkom af en toe voor mama, haha), opberghoes en een carkit om hem in de auto vast te maken. Dat vind ik perfect tijdens vakanties.

Thanks Kurio, Maddox is heel erg blij met zijn blauwe Paw Patrol tablet! Zoals hij altijd zo mooi zegt: ‘nu is het keemtijd, showtijm!’ Enne, stiekem pakt Skyler hem regelmatig als Maddox in bed ligt. Ook hij vindt de spellen wel héél erg leuk…

Delen:
Secured By miniOrange