(~215 B)
Mijn gelezen boeken van 2024 (22/40)

Mijn gelezen boeken van 2024 (22/40)

Momenteel ben ik wat onrustig aan het lezen. Ik heb verschillende boeken liggen waar ik in begonnen ben en als ik wil lezen, pak ik het boek waar ik het meeste zin in heb. Normaal lees ik wel boek voor boek, maar voor nu vind ik de rust niet helemaal. Is niet erg, want met de zomervakantie in het vooruitzicht weet ik zeker dat ik alle boeken ga uitlezen. Voor nu een klein overzicht van de gelezen boeken. Vier boeken gingen er uit. Dit zijn ze.

Dubbel bedrog – Julienne Brouwers

Na het onverwachte overlijden van haar man Olivier staat huisarts Myrthe plotseling alleen voor de zorg van hun peuter. Tijdens het uitzoeken van hun documenten stuit ze op een liefdesbrief en komt er tot haar schok achter dat Olivier een affaire had voor zijn dood. Ze raakt in contact met de minnares en ontdekt dat haar man in een lastige zaak verwikkeld was, bij zijn advocatenkantoor op de Zuidas.

Myrthe krijgt steeds meer aanwijzingen dat haar man onder verdachte omstandigheden is overleden en gaat op eigen onderzoek uit, maar stuit hierbij op weerstand van de politie en haar vriendinnen. Ze kan de zorg voor haar patiënten en haar zoon tijdens haar zoektocht maar nauwelijks aan en langzamerhand begint Myrthe de grip op haar leven te verliezen.

Wanneer Myrthe steeds bedreigendere boodschappen begint te ontvangen, vreest ze voor haar veiligheid. Maar dan ontmoet ze opeens een aantrekkelijke man, Daan, die hoop op een positieve toekomst geeft. Ondertussen lijkt ze het mysterie rondom de dood van haar echtgenoot langzaam te ontrafelen, maar wie kan Myrthe nu eigenlijk nog vertrouwen?

Vorige keer vertelde ik dat ik Jeugdzonde had gelezen en omdat de schrijfstijl me wel aansprak, las ik Dubbel bedrog erachteraan. Soms heb ik zin in dit soort boeken: lekker spannend, leuke wendingen, maar niet te moeilijk om te lezen. Het tipt niet aan mijn favorieten van Freida McFadden (OMG deel 3 van De Hulp komt eraan!) en B.A. Paris, maar dit was een prima boek om ’s avonds te lezen.

Je vindt het boek hier.

⭐⭐⭐⭐

Rosies reizende theewinkel – Rebecca Raisin

Een chique baan als souschef met een Michelinster, een liefhebbende echtgenoot en kinderen op de planning: Rosie Lewis heeft haar leven helemaal uitgestippeld.

Tot ze op een dag thuiskomt, haar man met een ingepakte weekendtas aantreft en te horen krijgt dat hij er al tijden een affaire op na houdt. Rosie verdrinkt haar gebroken hart met een glas wijn, of liever gezegd: drie flinke bellen. Als ze de volgende ochtend ontdekt dat ze online een felroze camper heeft gekocht, beseft ze dat deze aanschaf haar een uitgelezen kans biedt om er zelf ook op uit te trekken. Rosie staat op het punt de reis van haar leven te maken, zichzelf opnieuw te ontdekken en misschien wel een nieuwe kans in de liefde te krijgen. Zolang ze samen is met Poppy, de tot reizende theewinkel omgebouwde camper, kan er niks misgaan. Toch?

In het begin zat ik er lekker in en dacht ik nog: dit kan nog wel eens een favoriet boek worden. Maar het verhaal kabbelde wat voort en was vanaf het begin al super voorspelbaar. Sommige stukken waren leuk; andere stukken heel langdradig. Desalniettemin een luchtig en gezellig boek voor tussendoor als je geen al te hoge verwachtingen hebt.

⭐⭐⭐

Notities van een introvert – Bente van de Wouw

Bente van de Wouw groeide op in een extraverte wereld. Lange tijd twijfelde ze aan zichzelf en haar behoefte aan rust, totdat ze er langzamerhand achter kwam dat ze niet saai, defect of vreemd was, maar gewoon introvert. Bente weet als geen ander hoe moeilijk het kan zijn om je als introvert staande te houden in de huidige maatschappij, die met alle prikkels, moetjes en sociale verwachtingen vooral ingericht is op de extravert.

Onder het mom van ‘Had iemand me dit maar eerder verteld’ neemt ze je mee in de zoektocht naar haar introverte zelf. Hoe vind je vriendschappen die bij je passen? Wat doe je als je partner extravert is? Hoe zorg je voor je binnenwereld en hoe kun je jezelf zichtbaar maken op de werkvloer zonder te hoeven schreeuwen? In Notities van een introvert leer je hoe je als introvert uitbundig kunt leven op je eigen, stille manier. De ontdekkingsreis begint met de woorden die Bente al die tijd toegefluisterd had willen krijgen. Er is niets mis met je. Er. Is. Niets. Mis. Met. Je. Komt het binnen? Mooi, dan kunnen we van start.

Als een mede-introvert een boek schrijft, moet je dat natuurlijk lezen. Voor mij heel veel herkenbare verhalen en informatie, maar toch leuk om te lezen hoe Bente met situaties omgaat. Ik denk dat ik daar nog veel van kan leren. Zij leeft het introverte leven enorm en ik heb daar echt af en toe wel moeite mee. Ik ben dan soms toch meer op zoek naar prikkels om daarna op de bank te ploffen, terwijl zij soms hele weekenden op de bank door kan brengen. Als je nog niet veel over introversie weet, is dit een goed boek. Anders is het gewoon een leuk boek om inspiratie op te doen en te lezen hoe een andere introvert haar leven inricht. Sowieso heerlijk om met dit boek jouw rustmoment te pakken en te voelen dat je niet alleen bent en dat er écht niks mis is met je.

⭐⭐⭐

Je vindt het boek hier.

Mama huilt harder – Leslie Keizer

Leslie Keijzer vertelt in Mama huilt harder haar eerlijke verhaal over het beginnende moederschap. Want wat als je harder huilt dan je baby, maar geen idee hebt waarom? Na de geboorte van haar zoontjes (4 en 2) krijgt Leslie Keijzer beide keren last van steeds intensere neerslachtige en angstige gevoelens. Regelmatig zit ze huilend tegenover de huisarts. Bang, radeloos, gebroken. Op het dieptepunt durft ze zelfs haar huis niet meer uit en ontwikkelt ze een extreme angst om dood te gaan.

Door de dokter wordt ze naar huis gestuurd met het advies om goed uit te rusten. Pas veel later ontdekt ze dat het om een postnatale (post partum) depressie gaat en vallen er puzzelstukjes op hun plek. Leslie is niet de enige bij wie een postnatale depressie niet wordt herkend. 1 op de 10 moeders krijgt last van een postnatale depressie.

Laat ik beginnen met zeggen dat het fantastisch is dat Leslie haar verhaal heeft opgeschreven. Ik denk dat veel andere moeders die te maken hebben gehad met een depressie, hier ontzettend veel steun uit kunnen halen. Je krijgt een kijkje in haar hoofd en dat is soms heel donker en negatief. En misschien is het omdat ik zelf momenteel negatief ben en een wat donker hoofd heb, maar ik vond het soms best lastig om dit boek te pakken en verder te lezen. Ik kon ook niet helemaal duidelijk krijgen of sommige delen echt heel negatief bedoeld waren of sarcastisch. Vandaar drie sterren. Maar dat heeft meer met mijn eigen gemoedstoestand te maken en het feit dat ik geen postnatale depressie heb gehad.

Je vindt het boek hier.

⭐⭐⭐

De boeken waar ik nu in bezig ben:

Over leven – Isa Hoes

Laat maar – Bettina Holwerda

Master your mindset – Michael Pilarczyk

Delen:
Secured By miniOrange