(~215 B)
Gelezen boeken van 2021 #4

Gelezen boeken van 2021 #4

We zitten in mei en ik heb al 21 boeken gelezen. Ter vergelijking: vorig jaar las ik er in heel 2020 maar 19. Ik stelde mezelf als doel om er 25 te lezen dit jaar maar met nog flink wat maanden te gaan, en hopelijk een zomervakantie in het vooruitzicht, ga ik dat makkelijk halen. Het scheelt echt dat ik veel leuke boeken lees waar ik me helemaal in kan verliezen; ik ben nu veel meer van de fictie in plaats van non-fictie en dat helpt echt mee. Het is niet zo dat ik geen non-fictie meer lees, maar ik wissel het wel veel meer af en heb met mezelf afgesproken dat ik een boek stop of meer scan als het toch niet mijn ding blijkt te zijn.

Vandaag deel ik de boeken die ik afgelopen maand gelezen heb. Dat zijn er 5!

Herinner jij je eerste keer nog? Grote kans dat je je tweede keer vergeten bent. Want voor tweede keren hebben we meestal weinig woorden. Dat ontdekte Lynn Berger toen ze voor de tweede keer in verwachting was. Over het ouderschap en de komst van een eerste kind zijn boekenkasten volgeschreven, maar over de tweede gaat het zelden. En dat terwijl twee kinderen krijgen de norm is. Hoe is het om een kind te krijgen wanneer je er al een hebt? Wanneer je kind een broertje of zusje krijgt, wat krijgt het dan? En wat betekent het om de tweede te zijn in een wereld die draait om winnaars en de primeur? De tweede is een fascinerende zoektocht, gedreven door dat ene verlangen: het verlangen om het tweede kind, en de tweede keer, beter te begrijpen. Een onmisbaar boek voor iedereen die een tweede krijgt, een tweede is of er eentje kent.

Ik begon heel enthousiast aan dit boek en tot ongeveer de helft vond ik het mega interessant. Daarna dacht ik: ik weet het nu wel. Ik ben zelf ‘de eerste’ en heb ‘een tweede’, maar herken dit niet helemaal vanuit huis en bij mezelf. Sterker nog: ik heb het idee dat ik veel meer met de tweede bezig ben, haha. Een leuk boek voor tussendoor, maar het tweede deel heb ik meer gescand dan echt fanatiek gelezen zoals de eerste hoofdstukken.

Je vindt het boek hier.

No-nonsenseadvies voor mensen die iets willen veranderen op werkgebied. Wat is een careergasm? Voelt dat net zo goed als het klinkt? Jazeker. Een careergasm krijg je als je werk goed voelt. Echt goed. Zoals een Marvin Gaye-liedje. Alsof jij en je baan voor elkaar gemaakt zijn. Maar hoe krijg je je mojo terug als je vastzit in een liefdeloze relatie met je baan? In Careergasm laat Sarah Vermunt je precies zien hoe je dat doet. Het is speciaal voor mensen die een andere baan zoeken, of die wat willen veranderen in hun huidige baan. Grappig, praktisch en liefdevol: dit boek voelt tegelijkertijd als een warm bad en een schop onder je kont. Het is tijd om je goed te voelen.

Ik voel me onrustig op werkgebied. Ik wil al tijden wat anders maar toen ik opeens sollicitatiegesprekken had, raakte ik in paniek. Ik wilde het heel graag, maar ergens toch weer helemaal niet. Deze week zou mijn eerste week bij een nieuwe werkgever zijn als ik het was geworden tijdens de vorige gesprekken, maar ik ben toch stiekem blij dat ik nog voor mezelf mag werken. Mijn veilige haven is toch ook wel heel wat waard. Dit boek heeft me inzichten gegeven die nog even flink napruttelen. Het heeft me in ieder geval doen beseffen dat ik het fijn vind dat ik nu nog thuis werk, dat ik de kinderen thuis kan opvangen (helemaal nu Maddox net gestart is) en dat ik alle tijd heb voor mijn studie die ik momenteel volg. Ik hou mijn oren open voor een leuke uitdaging, maar weet nog niet helemaal wat dat gaat worden. En ook niet wanneer. Ik weet het gewoon even helemaal niet, haha. Dit boek is leuk als je net als ik in de knel komt met wat je nu eigenlijk wil.

Je vindt het boek hier.

Wanneer Liv en Matthew een groot trouwfeest organiseren, zijn Kate en Laurens als beste vrienden en nieuw stelletje natuurlijk ook van de partij. Tijdens de romantische hotelovernachting die daarop volgt, besluit Laurens impulsief en ondanks zijn twijfels Kate ook ten huwelijk te vragen. Het hilarische vrijgezellenfeest dat vervolgens voor Laurens georganiseerd wordt, brengt echter onverwacht een heftige en onverwerkte periode uit zijn verleden tot leven. En terwijl dit gegeven hem volledig afleidt, slaat ook nog eens het noodlot toe bij Kate. Opeens ziet Laurens zich niet alleen geconfronteerd met een chaotisch verleden maar ook met een onzekere toekomst. Ten einde raad besluit hij te doen wat hij jaren daarvoor ook al eens deed: vluchten…

Oh, wat was ik blij toen deel drie van deze serie uit kwam! In de vorige boekenupdate kon je lezen dat ik onwijs genoten heb van de eerste twee delen en dat is met deel 3 niet anders. Wél moest ik enorm omschakelen, aangezien in dit boek andere personages centraal staan. In Grenzeloos Geluk volgen we de twee vrienden van Liv, Kate en Laurens. Dat is in het begin een beetje verwarrend, als je net als ik de eerste twee delen net uit hebt. Maar eenmaal in het verhaal, had het me weer helemaal te pakken. Echt een mooi, fijn verhaal!

Je vindt het boek hier.

Wie niet horen wil van Nicci French gaat over Tess, die net haar leven weer op orde heeft. Jason en zij zijn een jaar geleden vriendschappelijk uit elkaar gegaan en delen de voogdij over hun dochtertje Poppy. Ze moet nog wennen aan haar nieuwe situatie, maar is blij met de hulp die ze krijgt van haar vrienden. Dat Jason inmiddels is getrouwd, daar probeert ze te zich overheen te zetten. Zelf is ze ook weer aan het daten en ze is best gelukkig, houdt ze zich voor. Totdat haar dochtertje Poppy vreemde taal begint uit te slaan en een tekening maakt met zwart wascokrijt. Een tekening waarop een figuur te zien is die van een toren valt. Tess raakt ervan overtuigd dat Poppy getuige is geweest van een misdrijf. Ze stapt naar de politie, maar daar wordt ze niet geloofd. Dan besluit ze zelf op onderzoek te gaan…

Mijn eerste -ja, echt!- Nicci French. Ik las al dat het niet hun beste werk was, maar ik heb er toch wel van genoten. Ik zat er helemaal in en kon het moeilijk weg leggen. Wel moet ik zeggen dat het af en toe behoorlijk langdradig was. De ‘verdachte’ blijft lange tijd geheim en het plot is interessant en leuk, maar het verhaal zelf had wel een aantal bladzijdes minder gekund. Toch smaakt het naar meer!

Je vindt het boek hier.

In Het Duivelskind vertelt bestsellerauteur Maria Genova het waargebeurde levensverhaal van Angel van der Vecht. Angel groeit op in een benauwend milieu. Stukje bij beetje raken haar ouders ervan overtuigd dat Angel een duivelskind is. Om haar te genezen mishandelen en misbruiken ze haar. De school schakelt Jeugdzorg in, maar onder de ogen van de gezinsvoogd gaan de mishandelingen, de vernederingen en het misbruik onverminderd door. Als jaren later het misbruik naar buiten dreigt te komen, besluit haar vader een einde aan Angels leven te maken.

O mensen, wat een afschuwelijk verhaal is dit. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de schrijfstijl niet echt fantastisch vond, maar het verhaal zelf is bizar, vreselijk en enorm verdrietig. Angel is opgegroeid in een hel en het is bizar hoe jeugdzorg en andere instanties het hier hebben laten afweten. Ik heb het vol afschuw en verbazing gelezen. Momenteel ben ik bezig met deel 2, maar dat is wel veel terugblik en herhaling. Daar kom ik iets minder snel doorheen.

Je vindt het boek hier.

Sluit ik af met mijn eigen boek. Die heb ik namelijk ook gelezen, haha. Bizar dat ik dit allemaal zelf heb geschreven. Blijft wel echt een droom! Ik hoop dat jullie het ook lezen en er van genieten!

Je vindt het boek hier!

Delen:
Secured By miniOrange