(~215 B)
Gelezen boeken van 2021 #1

Gelezen boeken van 2021 #1

Eind december baalde ik er een beetje van dat ik mijn leesdoel van 25 boeken niet had gehaald. Ik was mijn leesflow helemaal kwijt en maakte maar geen tijd vrij om meer boeken te lezen. Zonde! Want als ik eenmaal een fijn boek te pakken heb, vind ik lezen echt heerlijk. Mijn goede voornemen was dan ook om meer te gaan lezen. Weer 25 boeken als doel, maar eigenlijk meer ‘minimaal een half uur lezen per dag’ en ‘ik mag stoppen met een boek als ik er niet doorheen kom of als ik het niet leuk vind’. Dat is namelijk het grootste probleem: als ik geen leuk boek lees, wil ik hem toch graag uit lezen. Ik zie er dan tegenop om mijn e-reader te pakken en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Sinds 1 januari gaat het heel erg goed met deze ‘afspraken’ met mezelf. Ik maak iedere dag tijd om te lezen en hoe laat ik ook naar bed ga, ik ga niet slapen voordat ik een beetje gelezen heb. Dat resulteert in nu al zes gelezen boeken. Boeken waar ik stuk voor stuk van genoten heb. Ik deel ze vandaag met jullie!

Master your Mindset – Michael Pilarczyk

Master Your Mindset gaat over persoonlijke en spirituele groei, maar ook over zakelijk succes. Die combinatie maakt dit boek uniek. Michael Pilarczyk schreef een persoonlijk verhaal over inzicht, bewustzijn en de kracht van gedachten. Het leven dat je op dit moment leidt en de persoon die je bent geworden zijn het resultaat van je gedachten en je beslissingen. Waarom doe je soms niet wat je wél zou willen doen? Het zijn belemmerende gedachten die je tegenhouden te doen wat je werkelijk wilt. Verander je denkwijze en je bestaan zal veranderen. Ontdek je mogelijkheden, maak je dromen waar en haal het beste uit jezelf. Michael legt uit hoe je die gedachtepatronen kunt doorbreken door je mindset opnieuw te programmeren.

Ik ben al eens eerder in dit boek begonnen maar toen kwam ik er niet doorheen. Omdat ik veel mensen razend enthousiast hoor praten over dit boek wilde ik het toch nog een kans geven. Eind december begon ik erin en begin januari las ik hem uit. Echt mega enthousiast ben ik niet, maar ik heb hier en daar toch wat mooie passages opgeschreven die me aan het denken hebben gezet. Over belemmerende gedachten lees ik altijd erg graag, maar de spirituele kant vind ik altijd een beetje lastig. Als je hem leest op een manier zoals ‘ie bij jou past, is het een mooi en leerzaam boek. Naar aanleiding van dit boek heb ik een abonnement genomen op Meditation Moments dus het heeft in ieder geval voor sales gezorgd voor hem, haha.

Je vindt het boek hier.

Stuur me een berichtje – Jill Mansell

Stuur me een berichtje van Jill Mansell is een hartverwarmende en romantische feelgood over een vrouw die opnieuw moet beginnen. Waarom moest Essie ook zo nodig haar ware gevoelens in die brief zetten? Hij was alleen voor haar beste vriendin bestemd, en niet voor het hele internet. Dan had ze nu nog gewoon een huis, een baan en een vriend gehad. Aan de andere kant, als ze niet opeens alles was kwijtgeraakt, zou ze Zillah en Conor met hun bijzondere wensenproject nooit ontmoet hebben – en niet te vergeten Lucas, de oorzaak van al haar ellende. Waarom moet ze nou net op hem vallen?

Na een meer leerzaam boek, vind ik het altijd heerlijk om een chicklit te lezen. Helemaal omdat ik bij non-fictie ook vaak aantekeningen maak en ik dan niet echt heel rustig ga slapen, haha. Jill Mansell is voor mij altijd een goed idee! Ik heb erg genoten van deze verhaallijn en las hem in een ruk uit. Een break-up, liefdesverhaal en happy end, daar word ik eigenlijk altijd wel blij van.

Je vindt het boek hier.

Close-Up – Thysia Huisman

Net als zo veel jonge meisjes wil Thysia van jongs af aan model worden. Wanneer ze een modellenwedstrijd wint, wordt die droom opeens werkelijkheid. Thysia blijkt een groot talent te hebben en haar carrière neemt een vlucht. Ze raakt in rap tempo bekend met de moordende concurrentie, de nooit aflatende eisen van agenten en fotografen en de gevaren van een eetstoornis. Maar wanneer ze op 18-jarige leeftijd door een bekende modellenscout wordt uitgenodigd in zijn huis in Parijs, twijfelt ze geen seconde; hij zal haar pas écht beroemd maken. In Parijs verandert echter alles, voorgoed. Pas ruim twintig jaar later – ná de opkomst van de #MeToo-beweging en de onthullingen rondom de veroordeelde pedofiel Jeffrey Epstein, en jaren van therapie – durft Thysia naar buiten te komen met haar bekentenis. Haar aangrijpende verhaal begint als een sprookje, maar verandert al snel in een nachtmerrie.

Een van de boeken waar ik het meest van heb ‘genoten’ en die me het meest bij is gebleven, is Close-Up. Dit is een bizar verhaal over een fotomodel, over de weg die ze heeft afgelegd en over wat ze allemaal heeft meegemaakt. Een ontzettend treurig verhaal dat iedereen gelezen moet hebben. Het hield me echt in de greep en ik kon het maar niet wegleggen. Het laatste deel vond ik ietwat langdradig, maar over het algemeen heb ik van iedere bladzijde genoten.

Je vindt het boek hier.

Hoogsensitieve ouders – Elaine N. Aron

Het ouderschap is de meest waardevolle en gewaardeerde baan ter wereld, maar ook een van de uitdagendste. Dit wordt zeker zo ervaren door hoogsensitieve ouders. Deze gevoelige ouders zijn sterk afgestemd op hun kinderen; ze denken diep na over alles wat hen aangaat en dat roept heftige emoties op, zowel positieve als negatieve. Hoogsensitieve ouders ervaren veel meer stress tijdens het ouderschap dan ouders die niet hoogsensitief zijn. Toch kan hun gevoeligheid ook hun belangrijkste kracht zijn bij het opvoeden.

Ik kocht dit boek ter inspiratie voor mijn eigen boek en kwam later tot de ontdekking dat ik eerder al het e-book had gekocht, haha. Dit boek wilde ik dus heel erg graag lezen. Ik heb hier en daar wat woorden kunnen gebruiken ter ondersteuning voor mijn verhaal en heb er persoonlijk ook veel aan gehad. Ik werd zo blij van de persoonlijke stukken van andere ouders waar ik mezelf in kon vinden. Niet alleen als hoogsensitief persoon interessant om te lezen, maar ook zeker als je introvert bent. Soms is het gewoon al prettig om te lezen dat je geen slechte ouder bent, maar gewoon wat tijd voor jezelf wil hebben omdat je overprikkeld bent. Hopelijk helpt mijn boek, dat in mei uitkomt en totaal anders is dan dit boek, daar ook een beetje bij.

Je vindt het boek hier.

Levenshaast – Ingeborg van Beek

Ingeborg van Beek kreeg twee jaar geleden een verpletterende diagnose: een ongeneeslijke hersentumor. Terwijl ze tijdens de onderzoeken en de levensbedreigende operatie heen en weer geslingerd wordt tussen emoties van verdriet, onzekerheid en angst, wordt in haar binnenste het vuur alleen maar aangewakkerd. Ze heeft haast om alles te doen, meteen. Haar leven moet opeens haarscherp in kaart worden gebracht. Heb ik ergens spijt van? Verlang ik ergens naar? Is mijn relatie nog bijzonder genoeg? In Levenshaast vertelt Ingeborg haar rauwe, authentieke en krachtige verhaal over leven met een tikkende tijdbom in haar hoofd. Over haar spijt en haar verlangens, haar verdriet en haar optimisme en haar rotsvaste geloof in de kracht van het nu.

Hmm, ik weet het niet zo goed met dit boek. Ik vond het heel mooi om over het ziektebeeld te lezen, meer te leren over een hersentumor en over hoe zij er mee omgaat, maar dat dat de aandacht meer ligt op haar levenshaast, het vreemdgaan, het feesten en alle andere rare dingen die ze doet, vind ik echt zonde en afbreuk doen aan het verhaal. Het boek leest heel vlot, maar ik had er wel iets meer van verwacht. Misschien meer zoals het boek van Monique van Loon, waar ik eerder onwijs van genoten heb en echt onder de indruk van was. Moedig en heftig verhaal, maar het heeft me niet gepakt zoals ik ergens gehoopt had. Vind ik ook wel weer lastig om te zeggen, aangezien het hier om een autobiografie gaat.

Je vindt het boek hier.

Goaldigger Mindset – Eve Tomaszewski

Eve Tomaszewski richtte The Goaldiggers Club op, een platform voor jonge vrouwen met ambitie. Het doel? Wat kunnen we van elkaar leren om onze goals te bereiken? In haar boek Goaldiggers Mindset geeft Eve nu antwoorden op vragen als: hoe ga je om met tegenslagen als het lijkt of iedereen om je heen succesvoller is? Hoe combineer je een glansrijke carrière met een leven on your own terms vol vrijheid? Hoe omring je je met mensen die je écht begrijpen en verder helpen? Goaldiggers Mindset staat boordevol praktisch advies en persoonlijke verhalen van Eve Tomaszewski en de vrouwen uit haar netwerk, waarmee je zelf de goede, ambitieuze mindset kunt creëren en je pad kunt uitstippelen naar een succesvol leven.

Dit boek heb ik al liggen sinds het vorig jaar uit kwam, maar nooit eerder voelde ik de behoefte om het te lezen. Ik zag dat ‘ie op Kobo Plus te vinden was en na haar interview met Cynthia Schultz in het Structuurjunkie Membership, had ik zin om het boek erbij te pakken. ’s Avonds kon ik hem niet lezen omdat ik heel veel mee wilde schrijven en flink wat aantekeningen heb gemaakt, maar als ik overdag een moment had las ik verder. Het is heel leerzaam! Het gaat over doelen stellen en hoe je een mooi plan kunt maken van iets dat jij graag wilt in je leven. Heel praktisch, boordevol leuke informatie en tips van anderen. Erg leuk en motiverend!

Je vindt het boek hier.

Hopelijk wordt februari net zo’n mooie leesmaand!

Delen:
Secured By miniOrange