(~215 B)
Favorieten van januari 2021

Favorieten van januari 2021

Vorige maand heb ik dit artikel overgeslagen omdat ik een beetje druk was met mijn boek, maar ik blijf het leuk vinden om mijn favorieten met jullie te delen. Vandaar dus weer een nieuwe editie, die van de eerste maand van het jaar. Het was een maand waarin ik het lezen weer helemaal herontdekte en waarin ik eindelijk weer de rust vond om een serie te kijken. Daarnaast gaf ik weer geld uit aan stationary (what else is new?) en heb ik een nieuw, favoriet huispak. Want ja, we hoeven toch voorlopig niks anders aan. Dit zijn mijn favorieten van deze maand geweest!

Virgin River

Het is lang geleden dat ik Netflix opstartte om een serie te kijken, maar op een zondagmiddag gingen de jongens met Raymond op pad en had ik alle tijd van de wereld. Ik waagde me heel even aan Headspace, maar ik zocht iets waar ik niet bij na hoefde te denken. Ik had veel gehoord over Virgin River dus mijn keuze was snel gemaakt. En jeetje, wat heb ik daarvan genoten! Het was precies de serie die ik nodig had tussen het schrijven van mijn boek door. Verstand op 0 en genieten van de verhaallijnen. Inmiddels heb ik alle twee de seizoenen af gekeken en kan ik niet wachten op seizoen 3. Ik ben gaan houden van Jack en Mel en wil écht weten wat er nog meer gaat gebeuren. Ik denk er dagelijks aan, haha. Ik ga nu aan de boeken beginnen, maar heb al wel gemerkt aan de eerste paar bladzijdes van het eerste deel, dat het niet helemaal hetzelfde is. Dat zal wennen zijn, maar ik kan Virgin River nog niet loslaten. Echt een heerlijke, fijne serie.

Close-Up van Thysia Huisman

Ik nam me voor om meer te gaan lezen en die belofte aan mezelf heb ik nog niet verbroken. Ik ga niet slapen voordat ik gelezen heb en heb inmiddels al vijf (!) boeken uit in januari. Een van de boeken waar ik het meest van heb genoten en die me het meest bij is gebleven, is Close-Up. Dit is het schokkende verhaal van het Nederlandse model Thysia Huisman en het heeft me heel erg aangegrepen. Een bizar verhaal dat iedereen gelezen moet hebben.

Net als zo veel jonge meisjes wil Thysia van jongs af aan model worden. Wanneer ze een modellenwedstrijd wint, wordt die droom opeens werkelijkheid. Thysia blijkt een groot talent te hebben en haar carrière neemt een vlucht. Ze raakt in rap tempo bekend met de moordende concurrentie, de nooit aflatende eisen van agenten en fotografen en de gevaren van een eetstoornis. Maar wanneer ze op 18-jarige leeftijd door een bekende modellenscout wordt uitgenodigd in zijn huis in Parijs, twijfelt ze geen seconde; hij zal haar pas écht beroemd maken. In Parijs verandert echter alles, voorgoed. Pas ruim twintig jaar later – ná de opkomst van de #MeToo-beweging en de onthullingen rondom de veroordeelde pedofiel Jeffrey Epstein, en jaren van therapie – durft Thysia naar buiten te komen met haar bekentenis. Haar aangrijpende verhaal begint als een sprookje, maar verandert al snel in een nachtmerrie.

Roségouden vulpen van Lamy

Op de basisschool schreef ik ontzettend graag met vulpen. Ik was verliefd op de pennen die ik had, vond het fantastisch om met verschillende kleuren inkt te schrijven, verzamelde net als iedereen de balletjes uit de inkt (?) en vond het altijd heerlijk schrijven. De laatste jaren ben ik deze liefde een beetje verloren en is de simpele balpen favoriet, maar als kerstcadeau mocht ik bij My Lovely Notebook (ik werk voor haar) iets moois uitzoeken. Omdat ik inmiddels veel lege notitieboeken heb liggen, koos ik voor een Lamy vulpen, een roségouden om precies te zijn. Het is heel erg wennen om hier weer mee te schrijven, maar ik vind het zo heerlijk! Ik schrijf dan veel netter en rustiger en geniet er echt van om te merken dat ‘ie steeds meer naar mijn hand gaat staan. Echt heel leuk om dit weer te herontdekken en ik gebruik hem nu in een driejaren-dagboek, waar ik jullie hieronder meer over ga vertellen.

3 Year Diary van Midori

Een tijd lang heb ik in een notitieboek herinneringen bijgehouden. Ik schreef een stuk over een leuke dag, plakte daar foto’s en stickers bij en maakte zo een leuk naslagwerk. Maar steeds vaker had ik er geen zin in omdat het best veel tijd kostte. Omdat ik toch graag dagelijks even wil schrijven en helemaal deze gekke tijd wil vastleggen met Corona, mijn boek dat uitkomt, Maddox die naar school gaat en wie weet wat er allemaal nog meer staat te gebeuren, zocht ik iets waar ik op een laagdrempelige manier mee aan de slag kon. Het is het 3 Year Diary van Midori geworden, waar ik dagelijks in een paar zinnen iets over de dag kan vertellen. Ik noteer het vaak ’s avonds even in mijn telefoon, om dan later die week een paar dagen tegelijk te noteren in dit boekje. Het leuke is dat het een dagboek is voor drie jaar en dat je dus per dag drie vakken hebt voor dit jaar en de komende jaren. Ik heb geen idee of en hoe lang ik dit ga volhouden, maar vooralsnog gaat het heel erg goed. Omdat het dus in een paar zinnen kan en het voor de rest niks nodig heeft.

Joggingpak van Hang Eleven

Op Instagram Stories zag ik steeds dezelfde joggingpak voorbij komen van Hang Eleven in een prachtige paarse kleur. Uiteindelijk vond ik hem zo mooi dat ik hem niet meer uit mijn hoofd kon zetten. Screw you, Instagram. Haha. Ik bestelde hem en sindsdien woon ik in dit pak. Het is comfortabel, warm en heel erg zacht. Ik vind het heerlijk om er thuis in te werken en mee op de bank te hangen. Na het sporten verruil ik mijn sportkleding voor dit pak en ’s middags vervang ik mijn dagelijkse kleding voor deze broek en hoodie. Ik word er heel erg blij van!

Delen:
Secured By miniOrange