Favorieten maart: rompers, Anouk & bullet journaling

Favorieten maart: rompers, Anouk & bullet journaling

Kun je je geloven dat het eerste kwartaal van 2018 er alweer op zit? Terwijl het einde van 2017 echt eindeloos duurde, vliegen deze eerste weken van 2018 als een rap tempo voorbij. Eigenlijk niet zo erg, want ik vind het wel lekker dat we weer in de zomertijd zitten, dat het langer licht is en dat de temperaturen (hopelijk!) snel hoger worden. Januari en februari zijn altijd een beetje blegh en ik kan niet wachten tot de maanden april, mei en juni aanbreken. Toch meestal wel een fijne tijd!

Vandaag deel ik met jullie weer een aantal favorieten. Veel persoonlijke items en een paar dingen voor de kids. Komen ze!

Rompers van Action

Laatst had ik nieuwe rompers nodig en mijn moeder nam een pakje voor me mee bij Action. En die zijn fijn! Ze zitten per twee in een pakje, zijn 100& katoen, heerlijk stretchy en kosten slechts 3,49. Van alle rompers die ik momenteel heb voor Maddox zijn dit mijn absolute favorieten. De stof is zacht, ze komen goed uit de was en ze zijn zonder mouw. Vind ik momenteel wel erg prettig! Het zijn deze en in de winkels hebben ze meer printjes en kleuren.

IMG_9502

Nederlandse muziek van Anouk

Anouk zit al ruim 20 jaar in het vak en de laatste paar albums zie je haar behoorlijk experimenteren met de soorten muziek. Alhoewel ik heel veel respect heb voor mensen en merken die constant bij hun eigen ding blijven (ik noem een Scotch & Soda en hun stijltje), vind ik het ook fantastisch dat iemand durft te experimenteren, ook al is het heel iets anders dan normaal. Zo komt Anouk eerdaags met Nederlandstalig en daarmee gooit ze het weer over een heel andere boeg. Zoals ze zelf al zegt: ik moet het voor mezelf nieuw en uitdagend houden. Daar heb ik onwijs veel respect voor. Anouk is op veel vlakken een voorbeeld voor me en ook hiermee laat ze weer zien dat ze haar hart volgt en alleen maar doet wat ze zelf leuk vindt.

Ze heeft momenteel twee singles, No Love met Kempi samen en Lente, die we voor het eerst hebben kunnen horen tijdens het weerbericht. Alhoewel ik helemaal níks heb met Kempi en zijn muziek, vind ik Anouks stem wel erg lekker in het nummer No Love en zet ik hem regelmatig op. Ook Lente komt ook iedere dag wel even uit de speakers vandaan. Laat dat Nederlandstalige album maar komen, ik ben er klaar voor!

Claire op YouTube

Over iemand gesproken die haar hart volgt: ik kijk momenteel ontzettend graag naar Claire Lucia op YouTube. Na maanden voorbereiding is ze voor anderhalf jaar naar New York vertrokken omdat ze zo dol is op die stad en voor haar gevoel daar thuis hoort. Ondanks haar relatie (!), haar vrienden en haar familie is ze toch alleen op het vliegtuig gestapt om maandenlang van huis te zijn. Ik heb daar alleen maar ongelofelijk veel respect voor en vind het mooi om te zien hoe iemand zó voor zichzelf kan kiezen, ondanks dat het verschrikkelijk moeilijk is. Iedere week post ze video op YouTube en wat mij betreft mag dit wel iedere dag zijn. Of eigenlijk niet, want dat kost me wel erg veel tijd… Claire Lucia dus! Tip, voor als je haar nog niet kent.

Schermafbeelding 2018-03-28 om 15.26.28

Bullet Journaling doe je zo

De afgelopen tijd heb ik aardig wat boeken gelezen over de nieuwe hype bullet journaling. De meesten komen op hetzelfde neer: er wordt een beetje uitgelegd wat het precies is en dan volgen er voornamelijk ontzettend veel voorbeelden. Ik vind de hele wereld fascinerend en begin steeds weer aan een eigen boekje. Alleen van het échte, oorspronkelijke bullet journaling is natuurlijk nog vrij weinig over. Momenteel is het voor veel mensen veel meer een dagboek, lijstjesboek en creatieve uitlaatklep dan dat je er nog ergens bullets in ziet staan voor je zo clean mogelijke en duidelijke to do-lijst. Maakt ook eigenlijk niet uit, iedereen moet het invullen zoals ze dat zelf wil.

In het boek Bullet Journaling doe je het zo krijg je een goede mix van deze twee zaken te lezen. Je leest over het oorspronkelijke systeem, over hoe je het systeem fijn kunt gebruiken én hoe je alles kunt aanvullen met dus die creatieve uitspattingen, lijstjes, trackers en wat allemaal nog meer. Van alle boeken vind ik deze het meest fijn, ‘gezellig’ en goed. Het is laagdrempelig, de schrijfster vertelt dat ze zelf niet zo creatief is, ze blijft bij het originele idee maar haakt wel goed in op de trend van nu. Ja, leuk dit! Ik ben in ieder geval weer lekker bezig in een mooi notitieboek en probeer voor mezelf een fijne manier te vinden zodat het werkt. Zodat het geen moeten wordt, er geen druk achter zit, maar het me daadwerkelijk houvast geeft. Zoals het officieel bedoeld was. Ik vind het in ieder geval een leuke offline bezigheid. Je vindt het boek hier.

IMG_9493

Blouse van Costes

Ik wilde eens wat nieuws in de kast. Ik wilde eens iets anders dan constant maar die sweater aan, hoe comfortabel dat ook is. Bij Costes stuitte ik op een donkergroen bloesje met panterprint en eenmaal aan was ik er direct verliefd op. Hij valt heerlijk, de stof is top, hij kreukelt niet als je even gaat zitten en de achterkant is iets langer dan de voorkant. Vind ik ook altijd erg prettig! Hij valt wel méga klein; ik heb zelf een XXL (say whut?!) maar ik vind hem werkelijk fantastisch en ik wil hem graag tippen. Ze hebben ook andere printjes. Vooral de stof is erg prettig met twee kids in huis. Ik hoef niet zo bang te zijn voor kreukels binnen een minuut en op een jeans en met een leuk petje zie ik er gelijk mooi uit. Ja, hier voel ik me erg goed in. De prijs was geloof ik 39,99.

Schermafbeelding 2018-03-23 om 15.37.08

Share:

2 Reacties

  1. 29 maart 2018 / 08:14

    ja lekker het dat het weer langer licht is en dat het betere weer er weer aan komt!! dan is het ook tijd voor leuke blousjes shir ipv die truien hihih kan ook niet wachten!! en jeetje kost ook geen drol die rompers bij de action!! en oh god ben je toch weer into bullet journaling haha ik heb het maar weer even aan de kant gelegd lol. fijne dag lieverd xxx

  2. Loes
    29 maart 2018 / 16:53

    Ik heb door jou een soortgelijke blouse in een soortgelijke print gehaald daar, zo blij mee! En ik draag dus ook xxl hahaha achhhh

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.