(~215 B)
End of an era: voor de laatste keer naar het consultatiebureau

End of an era: voor de laatste keer naar het consultatiebureau

Een paar weken geleden kregen we een uitnodiging om met Maddox naar het consultatiebureau te komen. Voor de laatste keer! Hij is bijna vier en dus werd het tijd voor de laatste check, de inenting en de oogtest. Gisteren was het zover. Ik zag er een klein beetje tegenop, en dan met name vanwege de oogtest. Ik ben toentertijd met Skyler drie keer terug geweest omdat ‘ie maar niet wilde meewerken en had daar toen wel flink de balen in, helemaal omdat ik wist dat Skyler alles prima kon zien, haha. Ook de prik was een beetje spannend, aangezien Maddox na de ziekenhuisbezoeken van de laatste maanden behoorlijk opziet tegen dokters bezoeken. Achteraf was deze spanning nergens voor nodig; Maddox deed het fantastisch en binnen no time stonden we weer buiten.

Voorbereiding

We hebben Maddox een klein beetje voorbereid, maar wilden er ook niet te lang bij stil staan. Ik vertelde hem dat we spelletjes gingen spelen, dat hij een bril op kreeg voor wat opdrachtjes voor zijn ogen en dat hij een prik zou krijgen. ‘Dat vind ik wel een beetje spannend’, zei hij. Dat mag! Gelukkig hebben we een fantastisch consultatiebureau (ja, echt!) met mensen waar we ons ontzettend prettig bij voelen. Al sinds dag 1 voelen we ons gehoord en wordt er geweldig met de kinderen om gegaan. Ik wist dus al dat het gewoon een goede ervaring zou gaan worden.

Oogtest en prik

Maddox nam zijn Vosje (knuffel) mee en samen gingen we naar het consultatiebureau. We gingen meten en wegen (hoppa, eindelijk 15 kilo!) en daarna kon hij nog even fijn spelen. Toen we binnen werden geroepen merkte ik wel wat spanning bij Maddox, maar dat ijs werd al gauw gebroken. Vosje werd in een kom gezet zodat ‘ie alles kon bekijken en Maddox moest bouwen, tekenen en springen om te zien hoe dat allemaal ging. Vervolgens werd de bril opgezet om de ogen te testen. So far, so good. Maddox is onwijs leergierig, heel energiek en deed het allemaal prima. Waar zijn grote broer weigerde om mee te werken, vond Maddox had allemaal maar interessant en wilde hij dolgraag zijn ‘superogen’ laten zien. Daarna was het tijd voor de prik. Wij zijn voor vaccinaties en daarom lieten we de prik zetten. Maddox zat bij me op schoot, Vosje keek vanaf de tafel naar ons en binnen no time zat de prik erin. Hij gaf geen kick! Omdat Maddox anti-pleister is en niet wild wordt van een Disney plaatje op zijn arm, vond hij dat nog het ergst. De pleister ging af, Vosje werd onder geplakt en we kregen nog een mooie drinkbeker en bakje voor fruit voor op school mee naar huis.

Goede ervaring

Het is een end of an era. Bij Skyler had ik geen fijne ervaring met het consultatiebureau. De laatste jaren in Aalsmeer wel, maar in Osdorp vond ik het consultatiebureau vreselijk. Ik voelde me daar niet op mijn plek, niet gehoord, niet serieus genomen en vooral erg bekritiseerd. Hoe anders is dat in Aalsmeer. We hebben daar twee vaste gezichten gehad, we voelden ons erg op ons plek, er werd heel nuchter en relaxt gereageerd, ze luisterden goed, handelden heel erg naar het kind en niks was te gek. Ze vertrouwen erg op jou als moeder en dat vind ik een fijne insteek. Het is daar ook altijd heel persoonlijk en ze weten alles nog van de vorige keren en zelfs van oudere kinderen. Of ze dat nu teruglezen of echt nog weten: het geeft een gevoel van vertrouwen en interesse. Dat doet mij als ouder erg goed. Ik gun iedereen zo’n fantastische ervaring. Wat dat betreft ga ik deze mensen ontzettend missen. Wel een mooi geweten; de vrouw die de hielprik kwam doen bij Maddox deed ook dit laatste gesprek.

Zo gek, om daar nu niet meer heen te gaan! Echt weer iets om af te sluiten. Op naar de basisschool!

Delen:
Secured By miniOrange