Doei luiertas, hallo kleine selectie essentials

Doei luiertas, hallo kleine selectie essentials

Bij Skyler vond ik de luiertas fantastisch. Ik heb hem maandenlang bijna dagelijks gebruikt en vond het echt oprecht jammer dat ik dat tijdperk een keer moest afsluiten. Alles sleepte ik mee; van flessen tot setjes kleding en van koekjes tot verschillende zalven en natuurlijk luiers.

Bij Maddox is het heel anders. Ik vervloekte de luiertas soms en nam de tas amper mee het huis uit. Het scheelt ook wel dat ik met Skyler heel vaak met de kinderwagen weg ging en dat ik voor Maddox vaker de draagzak pak. Dan is een grote tas toch extra gewicht om mee te tillen. Het verschil is ook dat ik met Skyler zo de hele dag op pad kon en daardoor van alles nodig had, en dat ik met Maddox rond slapen en vaak zelfs met eten gewoon thuis ben. Als ik dan weg ging, dan voelde de luiertas al een heel gedoe voor dat ‘eventjes de deur uit’.

mommyhood

Afgelopen week heb ik de luiertas opgeborgen en een klein zakje gepakt om daar een soort kit van te maken. Dit zakje kan ik in een grotere, eigen tas meenemen.

IMG_1083

Als ik echt maar heel even weg ga, neem ik eigenlijk niks meer mee of alleen een luier en billendoekjes. Maar, als we met zijn vieren weg gaan, ik met mijn moeder op pad ben of ik bijvoorbeeld met de jongens naar een speelgelegenheid ga en wat uurtjes op pad ben, dan kun je ervan uit gaan dat ik negen van de tien keer deze items bij me heb.

Twee luiers: ik heb er altijd eentje extra mee. Vaak als ik Maddox nét verschoond heb, kiest hij ervoor om te poepen in de schone luier, haha. Better safe than sorry.

Een kleinverpakking billendoekjes: het liefst ga ik voor een heel dun of klein pakje dat zo min mogelijk ruimte inneemt.

Luierzakjes: een aantal, want deze nemen toch geen ruimte in beslag. Altijd handig voor vieze kleding of een vieze luier die je niet zo snel kwijt kunt.

Iets te eten: belangrijk! Maddox kan gewoon uit een beker of een flesje drinken, dus dat neem ik eigenlijk nooit zelf mee, maar qua eten zorg ik altijd dat ik iets bij me heb. Als we rond lunchtijd weg zijn, dan smeer ik twee sneetjes brood met jam. Gaan we tussendoor weg, dan heb ik vaak een rijstwafel, crackers of lekkere koekjes mee. De koekjes die we nu hebben, hebben we de afgelopen maanden eigenlijk standaard in huis, omdat Maddox (en zelfs Skyler) ze zo lekker vindt; Nestlé biscuit bio Appel.

IMG_1085

IMG_1089

Dit zijn kleine koekjes met appelsmaak en omdat ze geen melk bevatten (ze kunnen eventueel wel sporen bevatten maar daar reageert Maddox niet op) zijn ze voor hem ideaal. Ze zijn gemaakt van biologische ingrediënten en zitten in een handige hersluitbare verpakking. De verpakking zelf vind ik te groot om mee te nemen, maar ik doe er gewoon een paar in een zakje. Er is ook een variant met honing-smaak te koop voor kinderen vanaf 12 maanden, die wil ik ook nog proberen.

Hormoonzalf: ik had eerst altijd vette crème én hormoonzalf mee, maar ik kies nu alleen voor een klein tubetje hormoonzalf. Dit is tegelijkertijd vet en zo kan ik Maddox direct behandelen mocht dat nodig zijn.

Een kleine tube billencrème: veel merken hebben een klein tubetje billencrème. Ik heb dit eigenlijk alleen mee als Maddox op dat moment luieruitslag heeft. Is gelukkig de laatste tijd bijna nooit het geval.

Een kleine tube zonnebrandcrème: nu in de zomerperiode heb ik graag een tubetje zonnebrandcrème mee. Ik zorg dat de kinderen thuis al zijn ingesmeerd, maar ik vind het fijn als ik buitenshuis nog kan bijsmeren.

Twee zetpillen: je weet maar nooit!

Witte romper met lange mouw en een dun broekje: in plaats van setjes kleding kies ik nu voor een romper met lange mouw en een dunne legging. Basic en neemt weinig ruimte in beslag.

Speen: we hebben eigenlijk altijd wel een speen mee. Toch prettig!

Dat was hem eigenlijk wel! De luiertas is in ieder geval verleden tijd, omdat er geen poedermelk, gekookt water en flessen meer nodig zijn. Dat scheelt al een heel hoop. Weer een fase om af te sluiten. Maar wat mij betreft een heel fijne! Maddox in de draagzak, een kleine tas mee met de essentials en ik ben good to go!

IMG_1120

Advertisement

Share:

4 Reacties

 1. marieke
  24 mei 2018 / 10:59

  Wat een handig tasje! waar heb je die gekocht?
  voor mij wel handig om van de creche tas in mijn luiertas te doen.

  • Shirley
   Auteur
   24 mei 2018 / 11:34

   Die is van nOeser en heb ik ooit eens in een goodiebag gekregen!

 2. Jessica
  24 mei 2018 / 13:24

  Kan je ook heel makkelijk zelf maken in het stofje je zelf de max vind en de grote kan je dan ook zelf bepalen! 😉

 3. 25 mei 2018 / 10:09

  Oeh wat ontzettend handig, ik ga denk ik ook zoiets voor mezelf aanschaffen. Voor mijn vriend hoeft het niet want die heeft geen eigen aparte tas waar zoiets in kan natuurlijk haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.