(~215 B)
Dit lees, kijk en luister ik op dit moment #1

Dit lees, kijk en luister ik op dit moment #1

Steeds als ik mijn favorieten deel kom ik tot de conclusie dat ik wel boeken wil delen, maar dat ik deze nog niet heb uitgelezen. Zoals ik al eerder vertelde ben ik momenteel een onrustige lezer en ben ik in een paar boeken tegelijk gestart. Het ligt er maar net aan waar ik op dat moment zin in heb. Niet helemaal de manier waarop ik graag lees, maar onder het mom van ‘beter iets dan niets’ blijf ik maar een beetje in deze flow hangen. Er komt een moment dat ik bij een aantal boeken de laatste pagina bereik en dan deel ik weer een overzicht van gelezen boeken. Maar tot die tijd wilde ik wel graag laten weten wat ik lees en omdat ik ook net met een fantastische serie ben begonnen én een aantal favoriete nummers heb, ben ik deze nieuwe rubriek begonnen. Wat lees, kijk en luister ik op dit moment? Ik ga het met jullie delen.

Lezen

Zoals ik al vertelde lees ik een aantal boeken tegelijk maar als ik ze allemaal zou noemen, zou ik daar een heel artikel aan kunnen wijden. Ik wil graag drie boeken delen waar ik momenteel in bezig ben en waar ik ook echt van geniet.

Zondagsleven
Rinkelende telefoons, felle lampen, rumoerige collega’s én haar hond mag niet mee. Voor Jasmijn Vink, die autisme heeft, is het dagelijkse kantoorleven een ware beproeving. In Zondagsleven zoekt Jasmijn uit hoe ze, ondanks alle chaos, een veilige en overzichtelijke wereld voor zichzelf kan creëren. Hoe ze haar hoofd boven water kan houden – niet alleen op kantoor, maar ook op het turbulente pad van de liefde. Liefde voor haarzelf, voor haar hond Romy, voor de mensen om haar heen, en in het bijzonder voor die ene man die zo zijn best doet haar te begrijpen…

Zondagskind is een van mijn favoriete boeken. Ik heb echt ontzettend genoten van dat boek en toen ik bij iemand voorbij zag komen op Instagram dat Zondagsleven uit zou komen, kon ik echt niet wachten. Hij kwam dinsdag uit en dinsdag stond hij ook direct op mijn e-reader. Het is een boek waar ik niet meer mee kan stoppen. Ondanks dat ik zelf niet autistisch ben, herken ik een hoop van Jasmijn in mijzelf en misschien dat het daarom wel aanspreekt. Ik vind dat iedereen Zondagskind moet lezen, helemaal als je werkzaam bent in het onderwijs of zelf kinderen hebt. Zondagsleven is een vervolg hierop en ondanks dat het boek nog niet uit is, vind ik het nu al een dikke aanrader. Lees deze boeken!

Je vindt het boek hier.

De Geluksroute
Hoe gelukkig je bent hangt af van de relaties met de mensen om je heen — je vrienden, partner, collega’s en familie. Maar in elke relatie loopt het weleens mis. Je partner luistert nauwelijks naar wat je vertelt, een vriendin zegt steeds op het laatste moment jullie afspraak af, je collega laat jou telkens het vuile werk opknappen. Allemaal sociaal gedoe. Het kost bakken energie en tijd. En dat is niet nodig! In De geluksroute geeft psycholoog Anne de Jong dé methode voor minder frustraties en meer plezier in al je relaties. Met haar vijf heldere stappen pak je zelf de regie in lastige sociale situaties, los je gedoe op voordat het escaleert en verbeter je je band met de mensen om je heen. Grappig geschreven, bomvol herkenbare voorbeelden en opdrachten waar je meteen mee aan de slag kunt.

Hier geniet ik van! Het is duidelijk, simpel, praktisch en ook nog eens leuk geschreven. Het staat bomvol voorbeelden waar ik me erg in kan vinden en ik kan veel op mezelf betrekken. Ik heb nogal de neiging om ergens tegenin te gaan, mijn grenzen niet goed aan te geven of een masker op te zetten. Dit boek helpt me met inzichten en ondanks de ietwat zware kost, voelt het boek helemaal niet zo. Meer een vriendin die tegen je praat. Erg prettig!

Je koopt het boek hier.

Mijn gamende kind
Gamen: het is de #1 hobby voor heel veel kinderen… En de #1 opvoedkwestie voor heel veel ouders. Hoe voorkom je de dagelijkse strijd om schermtijd? Wat is gezond gamegedrag? Zou je bepaalde games thuis moeten verbieden? Hoe voorkom je dat de schoolprestaties van je kind eronder lijden? En hoe hou je thuis de sfeer gezellig? In ‘Mijn gamende kind’ beantwoorden Koen Schobbers en Deirdre Enthoven de belangrijkste vragen over gamen. Op elke vraag krijg je een kort en duidelijk antwoord, een uitgebreider antwoord met meer (wetenschappelijke) onderbouwing, en natuurlijk de beste en adviezen. ‘Mijn gamende kind’ helpt je om irritaties thuis te voorkomen, de band met je kind te versterken en laat zien hoe jij en je kind verantwoord kunnen omgaan met gamen.
Kortom, echt álles wat je als ouder moet weten over je gamende kind!

Skyler is bijna zeven en is dól op gamen. Hij vindt zijn Nintendo Switch de bom en speelt ook regelmatig spelletjes op de iPad. Als er kinderen komen spelen en ik hen vraag naar waar ze allemaal mee spelen, zeggen zij ook negen van de tien keer Nintendo Switch of iPad. Ik vind het maar lastig. Enerzijds vind ik dat ze er veel van leren, maar anderzijds vind ik het zo jammer dat echt spelen naar de achtergrond verdwijnt. Jullie mogen gerust weten dat ik daarmee worstel en dat ik dus op zoek was naar iets dat me handvatten kon geven. Ik denk dat ik dat in dit boek gevonden. Wat ik zo mooi vind, is dat er in dit boek niet gelijk gezegd wordt dat gamen slecht is. Net als in het boek ben ik ook van mening dat het echt bij de nieuwe generatie hoort en dat ze er ontzettend veel van kunnen leren. Echter, ik kan er niet over meepraten, ik heb geen idee wat er in zijn hoofd om gaat en hoe ik een gesprek over het gamen kan aanknopen. Omdat ik niet gelijk de zeurende moeder wil zijn en me wil inleven in zijn spel, maar ook omdat ik graag wil dat ik weet hoe ik er goed en misschien beter of anders mee moet omgaan, heb ik dit boek aangeschaft. En ik kan je vertellen: het is fijn. Ik wil er nog iets uitgebreider over schrijven maar omdat ik er pas net in begonnen ben, kan ik er nog niet meer dan dit over vertellen.

Je vindt het boek hier.

Kijken

Overdag kijk ik eigenlijk nooit televisie. Ik gun mezelf die rust niet en kan maar weinig momenten bedenken waarop ik écht niks te doen heb en aan een serie kan beginnen. Als er een gaatje is, ben ik vaak aan het werk. En als het kan met de kinderen thuis, wandel ik ook heel graag. De televisie gaat ’s avonds pas aan en overdag zul je me dus ook niet op de bank treffen. Afgelopen zondag was eigenlijk voor het eerst sinds jaren dat ik mijn telefoon aan de kant gooide, de computer uitliet en echt even een moment nam om te Netflixen. En dat heb ik geweten, want ik heb een favoriete serie!

Emily in Paris

In Emily in Paris vindt marketingdirecteur Emily Cooper uit Chicago haar droombaan in Parijs en begint een nieuw avontuur waarbij ze werk, vrienden en de liefde probeert te combineren. Het is een Sex in the City meets the Devil wears Prada en het is een héérlijke wegkijker! Sinds de eerste minuut zit ik er lekker in en ik heb al een aantal afleveringen gekeken. Het verhaal is leuk, soms een tikkeltje voorspelbaar, het gaat allemaal lekker snel en ik kan me hier echt helemaal in verliezen. Normaal kijk ik series ’s avonds met Raymond, maar dit is echt voor mij en ik weet nu al dat ik hierna weer op zoek ga naar een ander serie die ik lekker in mijn eentje kan gaan kijken.

Emily in Paris is echt een aanrader en ik heb nu al zin in vanavond: Raymond gaat sporten en Netflix gaat aan!

De Beste Zangers
Iedere donderdagavond om 20.30 uur bepaal ik wat er gekeken wordt; De Beste Zangers. De afgelopen jaren heb ik dit via Youtube gevolgd, of anders gezegd: ik keek de videoclips terug via Youtube. De verhalen tussen de muziek door kende ik dus niet en ik keek ook alleen de nummers waarvan ik dacht dat ze me het meest zouden aanspreken. Dit seizoen kijk ik op televisie en ik mis geen enkele aflevering. Ik ben dol op de artiesten die momenteel meedoen; Miss Montreal vind ik te gek, ik heb een zwak voor Suzan & Freek, vind Wulf waanzinnig, de liedjes van Stef Bos prachtig, Diggy Dex een fantastische woordkunstenaar en Milow heeft een geweldige stem. Met Tabitha had ik in eerste instantie niet zo heel veel, maar ik word steeds meer fan van haar door dit programma. Ik geniet zo intens van iedere aflevering en kan er nu al van balen dat ik het volgende week moet missen omdat ik op de camping ben. Dat ga ik dus zeker weten terugkijken zodra ik weer thuis ben. Ik ben keer op keer verrast door de muziek, geniet eigenlijk van ieder optreden en luister de nummers via Spotify ontzettend graag terug. Er zijn een paar nummers waar ik zoveel kippenvel van krijg, dat ik vind dat ze als single moeten verschijnen. Gelukkig is alles dus nog terug te luisteren. Het is echt een favoriet programma en ik vind het onwijs jammer dat ik het voorgaande jaren niet helemaal heb gezien.

Luisteren

Ik ben dol op muziek en luister eigenlijk iedere dag wel naar mijn favoriete artiesten. Het zal jullie verbazen dat ik momenteel iets minder naar Anouk luister (Whut! Ja, echt!) en dat ik een beetje op zoek ben gegaan naar andere artiesten die ik ook tof vind. Die heb ik gevonden en ik luister erg graag naar Snelle en Wulf momenteel. Er zijn een paar nummers waar ik echt, echt, ECHT geen genoeg van krijg momenteel. Deze drie nummers kan ik de hele dag achter elkaar luisteren op repeat. Zou ik heerlijk vinden! En ja, toch weer in het verlengde van De Beste Zangers. Told you, er komt prachtige muziek uit voort.

Dat was hem! Wie weet tot volgende maand! Ik ben ook heel benieuwd welke van deze dingen ik écht zo tof vond, dat het tussen mijn favorieten van oktober komt. Keep you posted!

Delen:
Secured By miniOrange