(~215 B)

SpeelgoedSpeelgoed

Dingen die ik (meer) zou willen leren

Dingen die ik (meer) zou willen leren

Heel impulsief, zoals wel vaker het geval is, schreef ik me in voor de opleiding NIMA A Marketing. Ik wist niet hoe en ik wist niet wanneer en wat, maar ik vond dat het tijd was om iets nieuws te leren. Het eerste half jaar deed ik maar wat; dan weer een uurtje leren en vervolgens weer een paar weken niet. Ik had immers toch de tijd. Totdat ik een mail kreeg van NIMA met daarin de mededeling dat ik me voor het eind van het jaar moest inschrijven voor het examen omdat de regels gingen veranderen. Allemaal leuk en aardig, maar dat betekende dat ik binnen toen en een half jaar examen moest doen. Heel even dacht ik, zoals ook wel vaker het geval is: ‘fuck it, ik kap ermee.’ Maar opeens ging er een knop om en ging ik ervoor. Ik stortte me in het leren, schreef samenvattingen, maakte oefentoetsen en ging vervolgens met flink wat zenuwen de examenzaal in. De uitslag liet even op zich wachten, maar inmiddels heb ik mijn diploma in huis. Met een 7 en een 8 had ik de examens goed afgerond en ben ik een papiertje rijker.

Voor nu stort ik me op mijn boek (zodra de rust in de wereld en hier in huis is teruggekeerd) en is er even geen ruimte in mijn leven en in mijn hoofd voor een nieuw iets, maar áls ik me opnieuw ergens in zou gaan storten, als ik nu iets nieuws zou gaan leren en me zou inschrijven voor een cursus of opleiding, zou dat een van deze dingen zijn;

Online marketing

NIMA A bestond uit verschillende onderdelen en een deel daarvan was online marketing. Ik kan je zeggen: ik vond dit absoluut het leukste deel. Misschien niet heel verrassend omdat ik me voornamelijk online begeef, maar regelmatig heb ik wel gedacht ‘misschien had ik alleen online marketing moeten doen’. Het heeft absoluut mijn interesse en mocht ik in dit vakgebied terecht komen, is online marketing hetgeen waar ik me in wil specialiseren. En waar ik ook al veel over weet, omdat ik er zelf mee te maken heb. Ik lees er veel over, maar zou nog wel graag een verdiepingscursus- of opleiding willen volgen. NIMA heeft ook een opleiding online marketing dus wie weet gooi ik die er volgend jaar tegenaan, als mijn boek is ingeleverd en Maddox naar school gaat.

SEO

Heeft natuurlijk veel te maken met online marketing, maar is een heel specifiek onderdeel. Vooral voor mijn werk zou ik me graag eens willen verdiepen in SEO. Ik heb al jaren een blog en scoor best oké in Google met mijn werk, maar ik kan er veel meer uithalen. Sterker nog: ik doe nu maar wat en qua teksten hou ik me niet bezig met alle regels omtrent SEO. Dit zou ik simpel tussendoor kunnen doen door boeken te lezen, maar ik merk aan mezelf dat ik het dan meer leren vind en het dus minder snel doe. Misschien als ik er een doel voor mezelf van maak, dat het dan beter gaat. Ik vind het het leukst om gewoon te gaan schrijven en dat doe ik dan ook wel, maar het is toch wel fijn als ik er iets meer van af weet, nog hoger kom qua ranking en het dan later ook weer kan toepassen voor een werkgever.

Fotografie

Dit roep ik echt al jaren, dat ik me wil verdiepen in fotografie. Ik kreeg eens een prachtige spiegelreflex camera van Raymond en na wat oefeningen had ik een stand gevonden waar ik de mooiste foto’s op kon maken. Ik wist een klein beetje hoe het zat met ISO, sluitingstijd en diafragma, maar al met al was ik maar gewoon wat aan het doen in de hoop dat er goede foto’s uit kwamen rollen. Het is me nooit helemaal goed gelukt om de camera onder controle te krijgen en het lijkt me fantastisch om daar meer over te leren. Wie weet ooit, voor nu heeft het mijn prioriteit nog niet.

Engels

Ik geef het eerlijk toe: ik ben een ramp in Engels. Ik versta het redelijk maar als ik zelf iets moet zeggen, klap ik volledig dicht. Ik weet niet hoe ik mijn zinnen in goed Engels krijg, vind het vreselijk om te praten of iets te vragen in deze taal en schrijf het ook niet goed. Omdat ik dit toch wel heel belangrijk vind, lijkt het me goed om een cursus Engels te volgen. Even het niveau opkrikken en me iets zekerder voelen van de taal. Komt ook weer van pas toekomstige banen, denk ik zomaar. Ik vind het heel vervelend dat ik niet uit mijn woorden kom ook, want zelfs als mij op straat iets wordt gevraagd weet ik het al niet. Gewoon, omdat ik niet zeker ben van mijn zaak. Mijn niveau is echt basis basis basis. Daar moet maar eens iets aan gedaan worden.

Wat zou jij nog graag eens willen leren?

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Comments

 1. 21 april 2020 / 09:16

  Ik was op middelbare school echt een ramp met de Engelse taal. Ik besloot een grote stap te nemen en deed een Minor ‘English language, culture and History’. Toen leerde ik opeens heel snel Engels want dat was de voertaal. Maar beste beslissing ooit.

  Ik zou verder ook cursus fotografie willen doen of een cursus (creatief) schrijven.

 2. Elisabeth
  24 april 2020 / 19:42

  Een vriendinnetje van mij is docent Engels en fotografe! Ze heeft les in beiden en woont niet ver bij jou vandaag. Zou toch een super combi zijn om Engels en fotografie tegelijk onder de knie te krijgen

 3. Sarina
  27 april 2020 / 09:19

  Je kunt bij Yoast nu gratis SEO trainingen volgen. Videos zijn wel in het Engels maar goed te doen zodra je erin zit.