(~215 B)
DIARY: thuisschool, strand & wandelen

DIARY: thuisschool, strand & wandelen

Goedemorgen! De eerste week thuisschool zit erop en ik moet zeggen, we hebben absoluut niks te klagen. Skyler vindt het helemaal prima, hij belt iedere ochtend met de juf, doet daarna wat er van hem verwacht wordt en na een paar uurtjes is hij klaar en vult hij de dag met andere activiteiten. Ik ben blij dat hij het allemaal oké vindt en dat we daar geen zorgen om hebben.

Ik vind het allemaal nog wel heel lastig, maar dat komt vooral omdat ik mijn eigen ruimte niet heb en de deadline van het boek behoorlijk blijft drukken op mijn schouders. Die laatste loodjes wegen het zwaarst en ik had gehoopt dat ik daar rustig de tijd voor kon nemen. Helaas loopt dat dus anders.

Gelukkig hebben we ons wel vermaakt afgelopen week, werk ik aankomende dinsdag weer fijn in een hotel en hoop ik dat de persconferentie dinsdag een beetje meevalt. Ik vrees ervoor en ben bang dat de lockdown strenger gaat worden waardoor de uitjes die we nu graag doen én de manieren om buitenshuis te werken toch bemoeilijkt gaan worden, maar we doen er helaas niks aan. We gaan het zien en werken ondertussen flink door!

Maandag

Goedemorgen! Tijdens de eerste lockdown in maart sprak Skyler een keer per week met de juf; nu hebben ze echt snel en goed gehandeld en zijn er hele schema’s gemaakt. Skyler belt iedere dag met een deel van zijn klas, van kwart voor 9 tot half 10. Ze krijgen dan uitleg over het werk én sluiten af met een dictee. Ik vind het fantastisch van de school!

Ik moet even naar het dorp voor wat aankopen bij Etos en tref dit treurige plaatje.

De rest van de dag ben ik aan het werk.

Ik wandelde nooit zo graag in het donker maar omdat ik het fijn vind om na het avondeten even een moment voor mezelf te hebben, zet ik me hier overheen. Fijn dat het me gelukt is want dit doet me goed.

Dinsdag

Hij zit weer klaar!

En ik ook. Raymond is een dag buiten de deur dus ik vermaak me met mijn eigen werk, de jongens en Skyler helpen met school.

Hij vindt het allemaal prima vandaag.

Frisse neus!

Afgemat en chill. Kan ik nog even wat dingen afronden.

Ik maak een grote pan pasta. Altijd snel, makkelijk én lekker.

’s Avonds zitten Raymond en ik klaar voor Married At First Sight. Vinden we allebei mega leuk om te kijken.

Woensdag

Ik begin de dag met een wandeling en Maddox wil graag mee. Gezellig!

Project zindelijkheid gaat door en het gaat heel erg moeizaam. Maar we beginnen weer helemaal opnieuw en hij verdient zijn eerste sticker door een plasje op het potje te doen.

Ik ben heel erg lekker op dreef met mijn werk. Fijn, want ik wil volgende week wat meer tijd voor mijn boek pakken en vind Mommyhood toch moeilijk loslaten. Ook al zeg ik dat ik minder ga plaatsen, ik voel me dan heel onrustig. Lastig wel.

Ik ga ’s avonds weer voor een wandeling de deur uit.

Donderdag

Sticker nummer drie.

Ik ga aan het eind van de ochtend richting Amsterdam.

Met deze twee! We doen koffie, eten een cupcake en wandelen een rondje.

’s Middags ben ik weer thuis en ik kan niet werken. De jongens zijn zó ontzettend druk. Ik ga vast eten voorbereiden voor de komende twee dagen.

En omdat de jongens alleen maar ruzie maken en ik niet meer wil waarschuwen, vertrek ik naar boven om de was te doen en alles schoon te maken. Doen we in ieder geval iets nuttigs.

Wandelen maar weer!

Vrijdag

Raymond is weer een dag buiten de deur. Skyler belt met de juf en wil de rest van zijn werkjes beneden aan tafel doen. Ben echt trots op hem!

Mijn moeder is er weer gezellig en we gaan naar het strand.

Heerlijk is het!

Memory met opa. En Maddox speelt iedereen eruit, haha. Hij heeft echt een goed geheugen.

Nasi van oma, altijd heerlijk!

Ik ruim de kast op en vind nog een kratje. Ik maak daar de klei-mand van, aangezien Maddox opeens dol is op kleien.

Zaterdag

Goedemorgen! De speelhoek wordt steeds leuker. Deze sets kocht ik over van Skylers school. Een tijd geleden al, maar nu wordt het echt steeds meer een hoekje.

We gaan naar de Amsterdamse Waterleidingduinen. Op de parkeerplaats krijgen we het enorm benauwd van de drukte, maar eenmaal op de wandelroute valt het reuze mee en zien we amper mensen. Heerlijk om even te wandelen en uit te razen met de jongens.

We krijgen een klein buitje op ons hoofd onderweg maar voor de rest schijnt de zon.

Ik heb al weken trek in patat van de Patatzaak bij de Molen van Sloten. Op de terugweg rijden we er langs nadat ik onderweg de bestelling al had geplaatst. Zo heerlijk! Echt genieten.

Voor de kinderen is het een verrassing en ze genieten enorm. Heerlijke afsluiter.

Als we thuiskomen is na bijna vier weken de ‘appelmand’ binnen die ik bestelde bij Kwantum. Nu is de speelhoek echt compleet.

Raymond gaat naar een vriend en ik begin aan Virgin River. Dat stelt me niet teleur. Wat leuk!

Zondag

We liggen heerlijk lang in bed en daarna ga ik boodschappen doen.

Ik heb echt een hekel aan klei maar de jongens kunnen zich hier zó lang mee vermaken. Vooral Maddox is zo anderhalf uur zoet met die bende. Dat is me momenteel heel wat waard en de troep neem ik voor lief. Ik koop deze set bij Kruidvat.

Raymond is even de deur uit, Skyler is boven aan het gamen en Maddox speelt. Ik kijk twee afleveringen van Virgin River en zit er helemaal in. Kan dit de hele dag wel kijken, haha.

We hebben een heel luie dag. Lekker in pyjama en alles mag en kan. Ook weleens fijn.

Tot volgende week! X

Delen:
Secured By miniOrange