(~215 B)
DIARY: opruimwoede, veel alleen thuis & wennen op de basisschool

DIARY: opruimwoede, veel alleen thuis & wennen op de basisschool

Afgelopen week jeukten mijn handen zo erg. Ik had flink last van opruimwoede en nam iedere dag wel een kastje of la onder handen. Het begon in eerste instantie met de speelhoek en daarna mestte ik de kledingkasten van de jongens uit. Ze worden behoorlijk groot en veel kleding werd te klein, maar ook worden ze kieskeuriger met spelen en wordt er überhaupt wat minder gespeeld. Daarna heb ik het maar doorgetrokken: de badkamer en de kasten in de keuken moesten er ook aan geloven. Ik heb de smaak te pakken dus ik denk dat ik aankomende week maar weer een paar lades en kasten ga opruimen. Heerlijk!

Voor de rest was ik lekker veel alleen thuis (misschien dat ik daarom wel de rust vond voor het opruimen, haha) omdat Maddox ging wennen op de basisschool én een dag extra naar de crèche ging. We hadden nog een dag tegoed omdat ze een paar weken geleden met de sneeuw dicht waren en omdat Maddox daar bijna afscheid gaat nemen en meer uren op de basisschool gaat doorbrengen, was dit de enige optie. Voor de rest was ook Raymond weer wat vaker weg, zat Skyler gewoon op school en was ik heerlijk aan het werk. Geen externe opdrachten voor studie of een sollicitatie en ook niks voor mijn boek. Fijn om weer even full focus met Mommyhood aan de slag te gaan. Ik had het gemist!

Kijk mee naar onze week.

Maandag

Goedemorgen! Maddox heeft heel veel zin om naar het kinderdagverblijf te gaan, haha.

Ik ga sporten.

Thuis ga ik aan het werk en omdat Raymond een shopafspraak bij Action heeft en plastic bakken voor me meeneemt, kan ik gelijk de speelhoek even opruimen.

Ik ga naar de bieb om alle boeken in te leveren die we nog hadden liggen en rijn daarna door naar de Aldi. Ik zag op Instagram dat ze Dantoy speelgoed hadden en we konden nog wel nieuwe dingen voor buiten gebruiken. Deze sets waren nu een tientje in plaats van de gebruikelijke 25-30 euro. Hoppa!

Voor de rest ben ik lekker aan het werk en ondertussen krijg ik previews van mijn boek van de illustrator. Zo tof!

’s Avonds op de bank met warme chocolademelk met slagroom.

Dinsdag

Maddox gaat weer naar school!

Ik heb twee shopafspraken: een bij de boekhandel omdat ik het zo mis om daar lekker rond te snuffelen. De ander bij H&M omdat ik voor de jongens wat nodig had en voor Norah een verjaardagscadeautje zocht.

Fijn even!

Bij de toko neem ik broodjes mee voor Raymond en mij. Ik ben dol op de bakkeljauw daar. Ik ga even een paar uur aan het werk.

’s Middags ga ik de kledingkasten van de jongens opruimen. Bij Skyler kijk ik wat nog goed is. De te klein geworden kleding gaat in bakken voor Maddox.

En Maddox’ kast is ook op orde. Alle te kleine kleding eruit, nieuwe kleding erin en oude kleding van Skyler in de juiste maat erin.

En weer aan het werk. Ik ben echt chaotisch deze week, haha. Ik wissel schrijven af met opruimen maar blijkbaar heb ik daar behoefte aan.

Om half 5 heb ik nog een shopafspraak bij Zara met Skyler om zijn kast aan te vullen.

Ik kocht Nomade van Chloe van mijn verjaardagsgeld en krijg daar ook een test van Issey Miyake bij. Ik ben daar zo verliefd op, dat ik de rest van mijn verjaardagsgeld gebruik voor een grote flacon.

Woensdag

Het is tijd! Tijd om twee trommeltjes te vullen. Maddox gaat wennen op de basisschool.

Hij heeft er zin in maar naarmate we dichter bij school komen, vindt hij het heel spannend. Afscheid nemen gaat gelukkig goed.

Raymond en ik lopen door naar het stembureau.

Ik ben lekker aan het werk en im 12.00 uur haal ik beide jongens weer op. Maddox vond het heel leuk maar: ‘ik moest wel heel lang aan mijn tafel zitten, totdat jij me kwam halen!’ Haha. Dat gaat nog even wennen worden voor onze druktemaker. ’s Middags kijken we samen een filmpje.

Ook rond ik mijn to do-lijst nog even af.

Raymond is er niet en ik heb geen zin om te koken. Ik zet de airfryer aan.

’s Avonds kruip ik lekker op tijd mijn bed in. Ik schrijf nog een artikel, lees en schrijf. Heerlijk zo!

Donderdag

Maddox gaat extra naar de crèche. En kijk, alle broeken worden te kort, haha.

Op de terugweg rij ik naar Anke voor een koffie.

De opruimwoede gaat nog even door. Ik neem de badkamer onder handen.

En dan ook maar gelijk de voorraadlade in de keuken.

En dit gedeelte van de woonkamer.

Ik spot mijn boek op de website van Bruna. Zo tof!

En in overleg besloten om het boek eerder op de markt te brengen want we lopen voor op schema. Woehoe! Hij is nu op tijd voor de meivakantie en moederdag.

De kappen voor onze radiatoren zijn binnen. Staat zoveel netter nu!

Raymond is naar een vriend en ik lig weer heerlijk om 20.00 uur in bed.

Vrijdag

Oma is er weer en we gaan boodschappen doen. Maddox pikt altijd mijn lippenbalsem en sinds kort doet hij zijn mond zo om het te laten drogen, haha.

Wandelen, fietsen en een ijsje. Raymond is ondertussen naar zwemles met Skyler. Eindelijk mag hij weer. En nu in sneltreinvaart naar dat A-diploma…

’s Avonds kijk ik TVOH. Ik vind het niks aan dit seizoen, maar Sem is voor mij wel de winnaar.

Zaterdag

Als we beneden komen treffen we Skyler zo aan, haha. Lekker warm en bij de oplader.

Maddox draagt de sweater die Skyler aan had toen ik zwanger van hem was. Zo leuk.

Lekker spelen.

Ik ga sporten.

’s Middags wil ik er even uit en we rijden met zijn viertjes naar Katwijk aan Zee. En jeetje, wat is het daar koud opeens!

’s Avonds liggen we in het grote bed om Lego Masters weer samen te kijken.

Zondag

We beginnen de zondag weer met boodschappen doen.

Hier hikte ik al weken tegenaan, maar ook deze kast is opgeruimd.

Maddox heeft ondertussen weer spullen ontdekt en gaat aan de knutsel.

Ik krijg van Homemade hun nieuwste bakmix, voor de red velvet brownies. Die ga ik maken en het is fantastisch!

Vlak voor het eten gaan we nog even naar buiten voor een wandeling en daarna is de zondag alweer voorbij. Prima week zo!

Tot volgende week X

Delen:
Secured By miniOrange